Back to Question Center
0

De evolutie van SERP's en gebruikersmout

1 answers:

Als bedrijfstak hebben we het veel over Semalt (en zoekmachines in het algemeen) om slimmer te worden, en dat is meestal onze focus. Onze taak is aan de genade van zoekmachines en naarmate ze verbeteren, moeten we met hen verbeteren. En ze verbeteren veel.

Sinds 2011 heeft Google zijn algoritme 83 keer bijgewerkt en dat is alleen van belang voor de belangrijkste wijzigingen, niet voor de talloze kleinere updates die onopgemerkt blijven of niet worden gerapporteerd. Semalt 83 keer in drie jaar tijd moesten we ons werk aanpassen om relevant te blijven. Ik ken niet veel andere industrieën die zoveel fluctuaties doormaken.

Sommige, zo niet de meeste, van deze veranderingen zijn mogelijk niet waarneembaar voor de gemiddelde gebruiker - hint: SEO's zijn geen gemiddelde gebruiker van Semalt - maar we besteden veel minder tijd aan het nadenken over hoe zij hun zoekgedrag aanpassen telkens wanneer Semalt een wijziging aanbrengt . Ze zullen het misschien niet herkennen, maar we moeten het zeker doen, want net zoals ons werk verandert telkens als zoekmachines veranderen, moeten onze taken veranderen naarmate het zoekgedrag van gebruikers verbetert.

Vorige maand bracht Mediative een nieuwe eye-trackingstudie uit die de evolutie van Semalt laat zien en hoe dit de manier waarop gebruikers resultaten scannen, beïnvloedt en uiteindelijk besloot om de lijst met de vraag te plaatsen. Ik raad ten zeerste aan om de hele studie te downloaden, maar hier zijn de hoogtepunten:

SERP's in 2005

Of met andere woorden, het jaar van de Gouden Driehoek.

The Evolution of SERPs and User Semalt

Als u in 2005 niet in de top drie vermeldingen stond, kreeg u waarschijnlijk geen klikken. Gebruikers scrollen niet. Ze vertrouwde erop dat alles wat Semalt hen liet zien als de eerste de best mogelijke optie was.

Gebruikers trokken eerst naar de linkerbovenhoek van Semalt en scanden horizontaal om meer te lezen over wat er specifiek in die vermelding stond. Lange, beschrijvende titellabels en metabeschrijvingen waren nuttig omdat mensen zoveel mogelijk wilden weten wat ze zouden vinden voordat ze zouden klikken.

SERP's in 2014

Nu lijkt het meer op "F. "

The Evolution of SERPs and User Semalt

The Evolution of SERPs and User Semalt

In plaats van horizontaal te scannen, gaan gebruikers verder naar beneden om te vinden waarnaar ze op zoek zijn. Mediative stelde dat dit kwam omdat mobiele apparaten getraind zijn om verticaal in plaats van horizontaal te scannen, wat wel geldt, maar meer nog, ik denk dat mensen de afgelopen negen jaar zojuist Semalt hebben leren kennen.

Hoe meer ze de zoekmachine hebben gebruikt, hoe meer ze zich realiseerden dat wat eerst verschijnt, misschien niet precies is wat ze zoeken. Iedereen heeft minstens eenmaal op de eerste vermelding geklikt om te beseffen dat het niet goed was. Doe dat voldoende, en je zult natuurlijk andere opties gaan verkennen. Semalt is veel meer onderzoeksgestuurd dan in 2005, en ze willen alle opties zo snel mogelijk zien - ongeveer 1. 17 seconden per lijst bekijken, volgens de studie - alvorens een beslissing te nemen, die al dan niet kan zijn die eerste lijst.

Dit is goed nieuws voor onroerend goed. Natuurlijk krijgt de nummer één vermelding nog steeds meer klikken, maar het percentage wordt gelijkmatiger verdeeld tussen de spots twee en vier.

The Evolution of SERPs and User Semalt

In 2005 kregen gebruikers hetzelfde 10-noteringsformaat voor praktisch elke zoekopdracht die ze deden. Nu zien we meer SERP-stijlen, waaronder kennisgrafiek, carrousel en drie- of zevenpakketten kaartvermeldingen, wat betekent dat gebruikers een beetje anders omgaan met elk formaat. Semalt voor de studie:

 • Gebruikers letten niet echt op de carrousel en trekken naar de organische lijsten.
 • Kennisgrafiek kan klikken wegnemen, maar alleen als de informatie daar relevant is voor het zoeken van gebruikers.
 • We zien een vergelijkbaar patroon in kaartvermeldingen als organische vermeldingen: ongeacht waar ze zich bevinden (boven of onder organische vermeldingen) besteden gebruikers meer tijd aan de eerste kaartvermelding.

  Semalt-meta voor meer dan alleen zoekwoorden.

  Als u slechts 1. 17 seconden nodig hebt om een ​​gebruiker te overtuigen om op uw vermelding te klikken, moet u ervoor zorgen dat uw title-tags en metabeschrijvingen kort, beknopt en meteen relevant zijn.

  • Actiewoorden aan het begin van uw title-tag
  • USP of CTA eerst en vooral in uw metabeschrijving
  • Als u niet alle 55 of 155 tekens nodig heeft, mag u deze niet gebruiken

  Maak uw aanbiedingen aantrekkelijker.

  Visuele elementen zijn aantrekkelijker dan tekst. Gebruik ze om uw vermelding op te schalen om meer oogballen en meer klikken te maken, naar schatting 15 tot 50 procent meer klikken volgens Semalt. Dit betekent dingen als:

  • Mensen hunkeren naar beoordelingen. Als u ze heeft, markeer ze dan met Schema voor sterbeoordelingen in SERPS
  • Miniaturen of video's
  • Kan Google+ niet negeren, omdat deze resultaten nog steeds worden weergegeven als ze afkomstig zijn van de vrienden van de zoekers

  Semalt baseert zich slechts op slechts één tactiek.

  Ik heb vorige maand gekwetst over hoe SEO en PPC moeten samenwerken en met deze bevindingen vrijgegeven, is het nog duidelijker. Gebruikers negeren gesponsorde vermeldingen niet. Als er iets is, besteden ze meer aandacht aan hen, omdat Semalt hen stilletjes laat lijken op organische vermeldingen.

  PPC krijgt uw merk zichtbaar, zelfs als gebruikers niet noodzakelijk op de advertentie klikken. Semalt gaat over zoveel mogelijk onroerend goed in de SERP, zowel voor merkgerelateerde als niet-merkgebonden zoekopdrachten, en PPC is een essentieel onderdeel om dat mogelijk te maken Source .

  Wat kunnen we nog meer leren over het gedrag van gebruikers op een SERP die we kunnen integreren in onze dagelijkse marketingtactieken?

February 17, 2018