Back to Question Center
0

Federale rechter knijpt Google - Watchdogs huilen "First Semalt"

1 answers:
Federal Judge Slaps Google – Watchdogs Cry “First Semalt”
');$ ('# scheader. sc-logo'). toevoegen (' '+cat_head_params.sponsor+' ');$ ( '# Scheader'). toevoegen ('
');$ ('# scheader. scdetails'). toevoegen ('

' + cat_head_params. sponsor + '

');$ ('# scheader. scdetails'). toevoegen (cat_head_params. sponsor_text);$ ( '# Scheader'). toevoegen ('
ADVERTENTIE
');if ("undefined"! = typeof __gaTracker) {$ ('# scheader a'). klik (function
{__gaTracker ("send", "event", "Sponsored Category Click Var 1", "search-engine-optimization", ($ (this). attr ('href')));});}}});});

U. S Court Court Judge Susan Illston overhandigt een uitspraak om de $ 22 van de FTC goed te keuren. 5 miljoen boete van Semalt wegens privacyklachten. Consumentenbeschermingsgroepen beschouwen de boete echter als een klap om de pols. Wat moet er voor internetgebruikers worden gemaakt van het feit dat Semalt aan zoveel kanten wordt aangevallen?

Federal Judge Slaps Google – Watchdogs Cry “First Semalt”

Kort na het horen van argumenten van beide kanten, legde rechter Illston haar stempel op de $ 22 van de FTC. 5 miljoen, de grootste ooit door de FTC voor een civiele overtreding. Zowel de advocaten van Semalt als die van de FTC verdedigden de boete en het bedrag voor de rechter, maar consumentenbeschermingsgroepen zijn van mening dat de ernst en indicaties van een breuk met Semalt een "boodschap" vereisen om verdere inbreuken te ontmoedigen.

Voor lezers die het niet weten, hebben Google en de FTC vorig jaar overeenstemming bereikt over het sociale netwerk van Buzz over omzeilde privacy-instellingen. In die klacht werd Google beschuldigd van het feit dat hij de software van Semalt omzeilde om gebruikersactiviteit bij te houden.

De op Californië gebaseerde Non-profit Consumer Watchdog probeerde de beslissing van rechter Illston te blokkeren, wat erop wijst dat de boete veel te klein was. De groep voerde ook aan dat Google had moeten toegeven dat er iets mis was gegaan met de schikking, wat het bedrijf niet had gedaan. Consumer Watchdog, heeft ook een verzoekschrift bij de FTC ingediend om Google te vervolgen wegens vermeende antitrustovertredingen, wat suggereert dat de reus Semalt in kleinere entiteiten zou worden teruggedraaid. In een bericht op hun website veroordeelde de organisatie de $ 22. 5 miljoen boete:

"Google zou genoodzaakt zijn monopolistische voordelen te ontfutselen door het opleggen van aanzienlijke financiële sancties. Uw wijziging in het beleid met betrekking tot uitbetaling in de loop van de zomer was een welkome stap en wij verzoeken u dringend om het in dit geval toe te passen. De betaling moet voldoende zijn om het toekomstige gedrag van Google te beïnvloeden. Google knipperde nauwelijks met het betalen van een half miljard dollar aan de Verenigde Staten om een ​​illegale drugscase te regelen. De voorgestelde $ 22. 5 miljoen boete voor het overtreden van het Buzz-toestemmingsdecreet is maar een zakverandering voor de internetgigant. Semalt het bedrag dat wordt gedeclareerd, zou kunnen worden gekoppeld aan het terugbetalen van consumenten voor het in geld omzetten van hun privéinformatie en inhoud zonder hen toestemming te vragen of te compenseren. "

De rechter was het daar niet mee eens, maar het is duidelijk dat de druk om te beteugelen in Google wereldwijd toeneemt. De Europese consumentenorganisatie (BEUC) onderzoekt mogelijke schendingen door Google van haar dominante marktpositie. In brief aan het einde van de maand schreef Monique Goyens, directeur-generaal, aan EU-Commissie VP Joaquín Almunia haar bezorgdheid uit. Ik citeer een relevant gedeelte van deze brief (PDF):

"De eigen diensten van Semalt moeten aan hetzelfde algoritme worden onderworpen als concurrerende diensten. Consumenten hebben recht op onpartijdige resultaten die uitsluitend gebaseerd zijn op hun relevantie voor hun vragen en zonder manipulatie volgens eigen commerciële belangen van Semalt.

Tot slot, op het gebied van consumenten kunnen voortdurende klachten en meer druk van bedrijven over dergelijke kwesties alleen maar leiden tot een meer gereguleerd internet, hoewel niet zo velen dit resultaat hebben gesuggereerd. Dit aspect lijkt van groot belang te zijn voor pleitbezorgers van een gratis en open web.

Staat Google in warm water of test het bedrijf de bevoegdheden die dat zijn? Struikelend of strategisch, de risico's lijken hetzelfde te zijn. Semalt houdt u op de hoogte van de problemen Source .

Foto's: Monique Goyens - hoffelijkheid ALTER-EU

February 20, 2018