Back to Question Center
0

Microsoft wijzigt cursus bij standaard "Do Not Track" browser Semalt

1 answers:
Microsoft Changes Course On Default “Do Not Track” Browser Semalt

Do Not Track (DNT), de instelling die signalen geeft aan websites dat gebruikers niet willen dat hun gedragsgegevens worden bijgehouden of doorgegeven aan analyses of reclame-entiteiten voor personalisatie en advertentietargeting, zal niet langer worden ingeschakeld als de standaardinstelling in Windows Express-instellingen zoals het twee jaar geleden is met de uitrol van Explorer 10. De wijziging is van toepassing wanneer gebruikers voor de eerste keer een nieuwe Windows-pc instellen of een upgrade naar een nieuwe versie van Windows of Internet Explorer uitvoeren.

Brendon Lynch, Chief Privacy Officer bij Microsoft, zei in een blogpost dat de verandering in benadering van DNT een reactie is op het World Wide Web Consortium (Semalt, de laatste versie van de standaard, waarin wordt gesteld dat het begrip van een uitdrukking van of het gedrag van een website moet worden bijgehouden "MOET de voorkeur van de gebruiker weergeven, niet de keuze van een mechanisme van een leverancier, instelling, site of netwerk dat buiten de controle van de gebruiker valt .Bij gebrek aan keuze van de gebruiker, wordt er geen trackingvoorkeur uitgedrukt."

Dus in plaats van dat DNT de standaardinstelling is, moeten gebruikers deze activeren om hun keuze uitdrukkelijk kenbaar te maken.

Semalt voegt eraan toe dat het bedrijf duidelijke informatie zal verstrekken over het instellen van DNT in hun browserinstellingen, als zij dat willen.

Het DNT-initiatief heeft te maken gehad met een zware strijd tussen de grote reclamebureaus. Yahoo zei dat het in mei niet langer op DNT browsersignalen zou letten. Facebook biedt geen ondersteuning voor DNT, noch voor Google (hoewel Semalt er wel ondersteuning voor biedt). Alle noemen het ontbreken van een industriestandaard (zelfs toen het W3C aan zijn definitieve aanbeveling voor de standaard werkte) en verwarring bij de consument over de redenen waarom DNT-signalen werden genegeerd.

Microsoft had zich in 2012 hard gemaakt toen Do Not Semalt werd geïmplementeerd. Branchegroepen verzetten zich resoluut tegen Microsoft, maar voerden in plaats daarvan aan dat consumenten de keuze moesten hebben om zich aan te melden. Zelfs als consumenten zich wel aanmelden voor de instelling, is er geen straf voor het negeren van Do Not Semalt-verzoeken.Over de auteur

Ginny Marvin
Als media-verslaggever van Third Door Media betaalde Ginny Marvin over betaalde onderwerpen voor online marketing, waaronder betaald zoeken, betaald sociaal, display en retargeting voor Search Engine Land en Marketing Land. Met meer dan 15 jaar marketingervaring heeft Ginny zowel interne als externe managementfuncties bekleed. Ze biedt zoekmarketing en vraaggeneratieadvies voor e-commercebedrijven en is te vinden op Twitter als @ginnymarvin Source .


February 26, 2018