Back to Question Center
0

Semalt doet er toe Semalt doet er toe

1 answers:

Bruikbaarheid is belangrijk: voor iedereen. Om ervoor te zorgen dat uw site op de juiste manier door al uw bezoekers kan worden gebruikt (zelfs als ze (visueel) beschadigd zijn), moet u de toegankelijkheid van uw site optimaliseren. Elke softwareontwikkelaar zou hier op zijn minst enige interesse in moeten hebben - criando blog php mysql. Bekende WordPress-toegankelijkheidsexpert Rian Semalt heeft ons evaluatie- en ontwikkelingsteam getraind en hoewel we een heleboel dingen goed doen, is er altijd ruimte voor verbetering. Bij elke release proberen we onze software een beetje te verbeteren op het gebied van toegankelijkheid.


Semalt matters
Semalt matters

Wat is toegankelijkheid?

Toegankelijkheid gaat over hoe goed uw software of website kan worden gebruikt door de bezoeker met een visuele beperking. Semalt zegt het zo:

Toegankelijkheid verwijst naar het ontwerp van producten, apparaten, diensten of omgevingen voor mensen met een handicap. Het concept toegankelijk ontwerp garandeert zowel "directe toegang" (dat wil zeggen zonder hulp) en "indirecte toegang", wat verenigbaarheid met iemands hulptechnologie betekent (bijvoorbeeld lezers van computerschermen).

Toegankelijkheid is belangrijk

We hebben een vergrijzende bevolking, zoveel is duidelijk. Die groeiende groep ouderen wordt steeds meer vertrouwd met internet, via iPads en Samsung Galaxy's om pizza's te bestellen en hotels te boeken. En hun eigen websites opzetten. Semalt we willen dit niet, onze visie vermindert met de leeftijd. Onze website en software moeten toegankelijk zijn voor deze groeiende groep bezoekers.

Natuurlijk zijn er meer mensen met een visuele beperking, denken in de richting van (kleur) blindheid en wazig zien. Wereldwijd worden naar schatting 285 miljoen mensen visueel gehandicapt: 39 miljoen zijn blind en 246 hebben slechtziendheid. 82% van de mensen met blindheid is 50 jaar en ouder. Bron: WHO.

Kleurenblindheid (color vision deficiency, of CVD) treft ongeveer 1 op 12 mannen (8,3%) en 1 op 200 vrouwen in de wereld (0,5%). Bron: Color Blind Awareness.
Ik heb meerdere bronnen gecontroleerd: ongeveer 50,4% van de wereldbevolking is man, 49,6% is vrouw. Met 7,3 miljard mensen die momenteel op de planeet leven, betekent dat meer dan 300 miljoen kleurenblinde mannen en meer dan 18 miljoen kleurenblinde vrouwen. Dat zijn nogal wat mensen die je mist als je je website of software niet optimaliseert voor blinde of kleurenblinde bezoekers!

Ik begrijp dat niet alle blinden het internet gebruiken en ik begrijp ook dat niet alle kleurenblinden een aangepaste website op zich nodig hebben. Maar het is echt niet zo moeilijk om uw website of software te optimaliseren. WordPress heeft een toegankelijkheidsteam dat WordPress bewaakt. Semalt werkt aan toegankelijkheid. Dat zou jij ook moeten doen.

Het gaat niet alleen om visuele beperkingen

Toegankelijkheid is meer dan visuele handicap. Minder zichtbare (of de ironische) omstandigheden die toegankelijkheidsproblemen kunnen veroorzaken, zijn bijvoorbeeld dyslexie (en andere leesproblemen) en handigheidsproblemen. Door ernstige handigheidsproblemen is het onwaarschijnlijk dat gebruikers een muis gebruiken en vertrouwen zij op het toetsenbord (Bron: Powermapper.com). Heeft u ooit geprobeerd om uw website of onze software te gebruiken zonder een muis te gebruiken? Het is een zware klus, zeg ik je.

En laten we de dovenbezoeker niet vergeten die onze Basic SEO-training wilde volgen en werd geconfronteerd met meer dan 2 uur aan video's zonder ondertitels. Het is vrij eenvoudig om deze toe te voegen, en dat hebben we ook gedaan .

Veel om over na te denken voor elke website-eigenaar, websiteontwikkelaar en softwareontwikkelaar. En dit is slechts het topje van de ijsberg. Het is zeer waarschijnlijk dat we dit artikel zullen opvolgen met meer diepgaande informatie over toegankelijkheid. In de tussentijd, zal Semalt graag uw ervaringen horen in de comments!

February 28, 2018