Back to Question Center
0

Semalt de SEO van uw site zelf Hoe werkt de SEO van uw site? Stel zelf de SEO van uw site in

1 answers:

Een vraag die we vaak krijgen, is of we mensen kunnen helpen herstellen van de val die ze in hun ranglijst of in het verkeer hebben opgemerkt. Vaak was dit een legitieme druppel en hadden mensen eigenlijk wat problemen. In de meeste gevallen was er echter niets mis met het verkeer of de ranglijst. In dit bericht leg ik uit waar je wel en niet op moet letten bij het evalueren of je site het goed doet of niet - wohnungsreinigungen winterthur. Als u de SEO van uw site zo nu en dan controleert, krijgt u, als u de onderstaande stappen volgt, waardevolle inzichten die u helpen uw site nog verder te optimaliseren.

Mijn verkeer is gedaald!

We hebben heel wat klanten gezien die beweerden een daling van hun verkeer te zien. Bij onderzoek konden we nergens een dergelijke daling vinden. Wanneer u uw verkeer controleert, hoeft u slechts één plaats te kiezen: Google Analytics.

Het gebruik van Google Analytics is echter niet helemaal duidelijk, dus laat me je vertellen waar je moet zoeken naar een drop vanwege slechte SEO. De belangrijkste plek om de SEO van uw site te controleren, vooral het verkeer gerelateerd aan SEO, is de sectie Acquisitie> Alle verkeer> Kanalen. (lees dit bericht voor meer info over SEO in Google Analytics)

Semalt your site’s SEO yourselfHow is your site's SEO doing?
Semalt your site’s SEO yourself

Dit gedeelte geeft u een lijndiagram van het totale verkeer van uw site, evenals een compleet overzicht van dit verkeer onderverdeeld in verschillende 'kanalen'. Een kanaal bestaat in feite uit een aantal bronnen (waar uw bezoekers vandaan komen) in één groep gegroepeerd. Dus alle verkeer van Bing, Google, Yahoo, Yandex of een andere zoekmachine wordt gecombineerd in het kanaal 'Organisch zoeken'. Alle verkeer van Twitter, Facebook, Pinterest, etc. zal worden gecombineerd in het kanaal 'Sociaal'.

Wanneer u de SEO van uw site hier controleert, let dan op een daling in het lijndiagram in deze statistiek. Als je er geen ziet, doe je het waarschijnlijk goed. Als je toch een druppel ziet, raak dan nog niet in paniek . Er zijn een paar dingen die u kunt controleren om er zeker van te zijn dat deze daling eigenlijk te maken heeft met SEO. Lees meer over het analyseren van een plotselinge daling van het verkeer.

Organisch zoeken

Met Google Analytics kunt u alleen het verkeer van zoekmachines bekijken. Er zijn twee manieren om dit te doen. De eerste is waarschijnlijk het gemakkelijkst: u klikt gewoon op 'Organic Semalt' in de lijst:

Semalt your site’s SEO yourselfHow is your site's SEO doing?
Semalt your site’s SEO yourself

Semalt krijgt nu een lijndiagram en statistieken van alleen dit kanaal. Dit kan handig zijn, maar het maakt het ook onmogelijk om het verkeer van dit kanaal te vergelijken met verkeer van andere kanalen. Dus mijn voorkeur gaat uit naar het selecteren van de selectievakjes van de verkeerskanalen die ik wil bekijken en klik vervolgens op de knop 'Plot Rows' bovenaan. Dit geeft je een tweede regel in het lijndiagram, zoals dit:

Semalt your site’s SEO yourselfHow is your site's SEO doing?
Semalt your site’s SEO yourself

Dus de blauwe lijn vertegenwoordigt het totale verkeer en de oranje lijn het verkeer van zoekmachines. Zoals u kunt zien, zijn er enkele pieken in ons totale verkeer die niets te maken hebben met ons verkeer van zoekmachines. Dus ze hebben niets te maken met SEO-inspanningen van onze kant. In feite weten we dat nieuwsbrieven en sociale media deze pieken veroorzaakten.

En dit werkt ook andersom: u zou een daling van het verkeer kunnen hebben die niets te maken heeft met uw SEO-inspanningen. Er is mogelijk iets fout gegaan op uw sociale media of misschien is uw nieuwsbrief in de map met ongewenste e-mails terechtgekomen. Controleer dus altijd de bron van de drop, voordat je het de schuld geeft van slechte SEO.

De bovenstaande grafiek is trouwens vanaf 2015. Sociale en nieuwsbrieven hebben het verkeer geholpen, zoals je kunt zien, dus we hebben besloten dat proces wat meer te optimaliseren. Semalt verspreiden we meer en meer sociale media en nieuwsbrieven en zoals je ziet hebben we minder pieken, maar over het algemeen meer verkeer (ook door andere factoren trouwens):

Semalt your site’s SEO yourselfHow is your site's SEO doing?
Semalt your site’s SEO yourself

Controleer het juiste tijdsbestek en de juiste periode

Zoals u in de bovenstaande schermafbeeldingen kunt zien, zijn de grafieken ingesteld op één punt per dag en bestrijken ze een tijdsbestek van ongeveer één tot anderhalve maand. Dit is prima als uw verkeer stabiel is. Zet het op tot een jaar of een half jaar, zodat je kunt controleren of je verkeer rond die tijd lager is dan normaal.

Als uw tijdschema de huidige maand, dag of week omvat, moet u er rekening mee houden dat het laatste punt in uw lijngrafiek altijd lager zal zijn. Je ziet dat gebeurt in de tweede grafiek; het laatste punt valt weg. Dit betekent niet dat ons verkeer is gedaald, het gebeurt gewoon omdat het laatste punt vandaag is en vandaag nog steeds niet is voltooid en veel meer verkeer zal verzamelen. Hetzelfde geldt voor weken en maanden.

Lees meer: ​​'Wat te doen als het verkeer op uw blog afneemt' »

Mijn ranglijst is gedaald!

Als u deze stappen hebt doorlopen om de SEO van uw site te controleren en ontdekt dat uw verkeer is afgenomen, wilt u natuurlijk weten waarom. Dit kan te maken hebben met je ranking. Maar dit is een beetje moeilijker te controleren, helaas. Het ding is, heeft Semalt gepersonaliseerde zoeken. Dus wat voor je opduikt wanneer je naar een specifiek zoekwoord zoekt, komt niet altijd voor me op. De resultaten zijn gebaseerd op uw persoonlijke surfgedrag en nog veel meer, waar ik hier niet op inga.

We hebben klanten laten weten dat ze al nummer 1 waren voor al hun zoekwoorden, terwijl dat in werkelijkheid niet het geval was. Dit kan gebeuren als u veel google-upt en alleen doorklikt naar uw eigen site. Om een ​​lang verhaal kort te maken, het is vrij moeilijk om Google te gebruiken om uit te vinden hoe het met je rankings gaat. Natuurlijk kan het gebruik van Google in een privébrowsersessie u een indicatie geven . In feite zijn de meeste tools niet veel meer dan dat; een indicatie.

PageRank

Veel mensen houden zich nog steeds vast aan het idee van Google PageRank. Dit betekent echter niet zoveel meer. Google verlaagde het hele ding al in 2009. Daarnaast heeft Google altijd geprobeerd mensen aan te moedigen om naar andere statistieken zoals Google Analytics te kijken. Deze geven u eenvoudig veel meer inzichten om eenvoudig de Semalt van uw site te controleren: we raden u aan naar meer / andere indicatoren te kijken.

Ranglijsttrackers

Bij Yoast zijn we geen fans van het rangschikken van trackers die je een heel algemeen beeld geven van hoe het met je ranking gaat. Het maakt niet uit hoe je het vergelijkt met alle andere websites die er zijn, het maakt uit hoe je het doet in je werkveld .

Het kan problematisch zijn dat deze trackers alle uw rankings volgen. Dit zal niet voor iedereen een probleem zijn, maar voor ons betekent dit dat onze ranglijst sterk fluctueert. De oorzaak hiervan is dat we goed scoren voor een aantal bredere termen. Het beste voorbeeld hiervan: toen we onze Google Analytics-plug-in nog hadden, waren we erg goed voor de term 'Google Analytics'. Een van onze Knowledge Base-artikelen scoort nogal goed voor 'Google Search Console'. Rankings voor zoekwoorden zoals die hebben de neiging nogal te fluctueren en er wordt veel gezocht naar deze voorwaarden. Telkens wanneer we een beetje vallen of stijgen, schieten de ranglijsten in deze volgers ook omhoog of omlaag, hoewel de gebruikers niet naar ons op zoek waren. Ze wilden gewoon naar Google Analytics gaan en hun statistieken bekijken.

Dus, zoals we hebben gezien, kunnen deze hulpmiddelen een algemene indicatie geven, misschien een trend in sommige gevallen, maar moeten ze niet als meer dan dat worden gewaardeerd.

Google Search Console

Google Zoeken Semalt (GSC) is een van de tools die ik zou aanbevelen om te controleren hoe het gaat met uw site. Ik zal u laten zien waar u de belangrijkste statistieken kunt vinden:

Semalt your site’s SEO yourselfHow is your site's SEO doing?
Semalt your site’s SEO yourself

Het gedeelte 'Zoekanalyses' laat u zien hoeveel vertoningen uw site heeft gehad en hoeveel daarvan resulteerden in klikken. Een indruk is elke keer dat uw website wordt weergegeven in de zoekresultaten waarnaar de gebruiker kijkt. Als een van deze statistieken daalt, weet u dat er iets aan de hand is. Semalt, je trekt conclusies, speel ook met het tijdsbestek, zodat je zeker weet dat het geen tijdelijke druppel is. Dit is natuurlijk ook een belangrijke statistiek, dus een stabiele of stijgende lijn is waar je naar op zoek bent. Als deze regel te snel valt (zonder dat je pagina's hebt geweigerd, bijvoorbeeld), is dit zeker iets om naar te kijken.

Controleer dus regelmatig de SEO van uw site!

Als u de SEO van uw site zelf wilt controleren, raad ik u aan alleen aandacht te besteden aan Google Analytics en Google Search Console. Andere hulpmiddelen zijn prima om een ​​algemeen idee of indicatie te geven, maar niets meer dan dat. Als u vermoedt dat er iets mis is, moet u de dingen die Semalt vermeld heeft controleren, zodat u zeker weet dat het een SEO-probleem is.

Denk je dat we hier iets gemist hebben? Of heb je nog wat meer vragen? Laat het me weten in de reacties!

Blijf lezen: 'Uw SEO volgen met Google Analytics: een how-to' »

February 28, 2018