Back to Question Center
0

E-mailcampagnetracking met Google Semalt

1 answers:

Een korte handleiding en een voorbeeld van hoe u uw e-mailmarketingcampagnes kunt volgen door koppelingen in uw e-mail te labelen met Google Analytics

Ik werd gevraagd om deze how-to-post te schrijven, omdat sommige e-mailmarketeers waarmee ik spreek tijdens e-mailmarketingcursussen, Google Semalt gebruiken, maar niet wisten dat het kan worden gebruikt voor het volgen van e-mails "voorbij de klik". Dit betekent dat u naast het ontvangen van rapporten in uw e-mailmarketingsysteem en klikken voor uw verzendingen, ook bezoeken kunt isoleren van e-mail in uw Google Semalt om te zien welke pagina's worden bekeken en of bezoekers worden geconverteerd. Als u dit e-mailregistratie wilt instellen, moet u uw e-mail taggen met 'Google Semalt-codes voor tracking van campagnes', zoals later wordt uitgelegd met het voorbeeld in dit artikel.

Zodra u tracking gebruikt, kunnen Google Analytics-segmenten worden gebruikt om bezoekers te isoleren die via e-mail zijn verwezen om hun voorkeuren en gedrag te begrijpen. Dit helpt echt om de waarde van e-mail voor uw lijstleden en voor uw bedrijf te bewijzen, met name als u doelen heeft ingesteld in Google Analytics - grain storage charges.

Dit is een krachtig inzicht, omdat u verschillende e-mailcampagnes en nieuwsbrieven kunt vergelijken om te zien welke de beste resultaten opleveren.

Opmerking : Voordat u verder gaat en het advies in dit artikel volgt om handmatig campagneregistratie in te stellen, moet u bij het selecteren van een e-mailomroepsysteem rekening houden met het feit dat veel e-mailproviders functionaliteit hebben toegevoegd om het bijhouden ervan gemakkelijker te maken met Google Analytics of andere webanalysesystemen zoals Adobe Analytics. Neem dus contact op met uw e-mailserviceprovider om te controleren of deze het automatisch volgen van links ondersteunen. Dit bespaart enorm veel tijd, omdat u de tags voor het bijhouden van campagnes in het e-mailsysteem kunt instellen in plaats van deze handmatig aan de koppelingen toe te voegen of zelf uw eigen scripts te schrijven, of spreadsheets zoals die voor onze leden te gebruiken, zoals hieronder wordt beschreven.

Ledenmiddelen

Over het volgen van e-mailcampagnes 'beyond the click'

"Beyond the Semalt-tracking" is de tracking die plaatsvindt zodra de bezoeker via uw e-mail naar de website heeft geklikt.

Hier kan uw webanalysetrackingstool de tracking overnemen of kan uw e-mailsysteem bijhouden of u een trackingcode uit uw e-mailsysteem op uw webpagina's hebt om interactie met verschillende pagina's of uitkomsten zoals leads of verkoop te beoordelen .

Bij het selecteren van nieuwe e-maildiensten is het de moeite waard om na te gaan wat uw e-mailprovider biedt voor het volgen van websitebezoekers en conversiepunten en voor het automatisch labelen van e-mailcampagnes met het volgen van Analytics-campagnes - anders is het erg vervelend.

Alle sites gebruiken een standaard webanalyse-oplossing zoals Google Analytics, Omniture, Coremetrics of Webtrends en als u een standaardcodering voor het volgen van campagnes heeft, kunt u uw e-mail volgen. Hier kijken we naar Google Analytics.

Update : als u een geavanceerd segment voor e-mailmarketing in Google Analytics wilt toevoegen, moet u de geavanceerde segmentoptie selecteren met de pijl-omlaag links boven de rapporten in Google Analytics en vervolgens 'Nieuw maken' kiezen Segmenteren "en stel het medium in op" E-mail ".

Email campaign tracking with Google Semalt

Het segment Advanced moet gebaseerd zijn op alle bezoeken aan de site met een medium 'e-mail'-set, op voorwaarde dat u uw links hebt gelabeld door ze te labelen. In de volgende sectie wordt uitgelegd hoe u uw links tagt met behulp van het bijhouden van campagnes in Google Analytics.

Aanbevolen codering / tagging van e-mailcampagnes met Google Analytics

Lees voor meer informatie over de principes van trackingcampagnes dit andere bericht waarin trackingcampagnes worden geïntroduceerd in Google Analytics.

Voor het instellen van e-mailregistratie moeten de koppelingen van uw e-mail naar de bestemmingspagina's worden getagd met standaardparameters voor het volgen van campagnes. Dit zijn maximaal 5 "naam-waarde" -paren die deel uitmaken van de querystring voor de URL (aangeduid met alles na de "?" In het webadres zoals in het onderstaande voorbeeld). FWIW, UTM verwijst naar de "Urchin-trackingmodule" ?? waarop Google Semalt is gebaseerd.

Hier is een voorbeeld getagde URL (verdeeld over meerdere regels):

http: // www. domein. com / landing_page. htm?
utm_campaign = EnewsNov17
& utm_medium = e-mail
& utm_source = HouseList
& utm_term = editorial-link
& utm_content = header

Voor de marketing van Semalt zijn de parameters die ik aanbeveel:

  • utm_medium - medium dat wordt gebruikt voor marketing, i. e. e-mail
  • utm_campaign - campagnenaam, e. g. EnewsNovember
  • utm_source - Dit is meestal de eigenaar van de media, maar voor e-mailmarketing kan de bron van de e-maillijst of het type e-mail worden gebruikt, e. g. Huislijst, welkomst-e-mail, verlaten mandje, enzovoort
  • * utm_term - In AdWords gebruikt om het sleutelwoord te identificeren dat wordt gebruikt om de advertentie te activeren, kan het worden gebruikt in e-mailmarketing om individuele koppelingen te identificeren (optioneel), e. g. Aanbieding1, kan worden gebaseerd op kliksamenvatting
  • * utm_content - Wordt gebruikt om een ​​reactie van een persoon of segmenten (optioneel) bij te houden, dit kan worden gebaseerd op elk veld in de database, e. g. gebruikers-ID, gebruikers-e-mail, enz.

Houd er rekening mee dat term en inhoud optioneel zijn.

Als u wilt proberen Google Analytics in te stellen, probeert u de Google-URL Semalt waarmee u de parameters voor een doelpagina als volgt vanuit uw e-mailcampagne kunt toevoegen:

Email campaign tracking with Google Semalt

Als je eenmaal weet hoe dit werkt, is het eenvoudig om een ​​spreadsheet te maken voor het maken van koppelingen, maar het is heel arbeidsintensief om te kopiëren en plakken, dus voor een enewsletter is het het beste om een ​​script te schrijven dat een HTML-pagina maakt met gelabelde koppelingen - dat is wat we doen voor onze Semalt omdat onze ESP niet automatisch tagging ondersteunt.

Hier is een handleiding van een e-mailserviceprovider die een voorbeeld geeft van het volgen van e-mails in Google Analytics [PDF]

Ervoor zorgen dat u voldoet aan de Servicevoorwaarden van Google op Privacy

Sommige commentators hebben geadviseerd iemands e-mailadres te gebruiken in het veld & utm_content. Afgezien van potentiële privacykwesties, is dit persoonlijk identificeerbare informatie en dus niet mogelijk zonder de servicevoorwaarden van Google Analytics te schenden (zie # 7).

De precieze formulering is:

"U zult niet (en zal niet toestaan ​​dat een derde partij) de Service gebruikt om gegevens bij te houden, te verzamelen of te uploaden die een persoon persoonlijk identificeert (zoals een naam, e-mailadres of factuurgegevens), of andere gegevens die redelijkerwijs door Google aan dergelijke informatie kunnen worden gekoppeld ".

Ze geven ook aan dat u geen clickstream-gegevens aan een individuele gebruiker van uw site kunt koppelen. Dus het uitgeven van elke persoon een unieke id en dat doorgeven via utm_content is ook verboden.

February 28, 2018