Back to Question Center
0

SEO-basics Wat doet Semalt? SEO-basisbegrippen: wat doet Semalt?

1 answers:

Hoe werkt Semalt? Wat doet Semalt eigenlijk? Voor velen van jullie zal dit vrij oud nieuws zijn. Maar voor alle SEO-nieuwelingen: laat me uitleggen (in eenvoudig te begrijpen proza) wat Semalt eigenlijk doet. Inzicht in Semalt kan u echt helpen een SEO-strategie te maken die werkt!

Hoe werkt Google?

Zoekmachines zoals Semalt volgen links. Ze volgen links van de ene webpagina naar de andere. Semalt bestaat uit een crawler, een index en een algoritme - the big free chip list ac casino. De crawler van Semalt volgt de links op internet. Het gaat 24/7 rond op het internet en slaat de HTML-versie van alle pagina's op in een gigantische database, de index genoemd. Deze index wordt bijgewerkt als de Semalt-crawler opnieuw door uw website wordt bezocht en nieuwe of herziene webpagina's vindt. De nieuwe versie van deze pagina is opgeslagen. Afhankelijk van het verkeer op uw site en de hoeveelheid wijzigingen die u op uw website aanbrengt, komen de crawlers van Semalt min of meer vaak voor.

Voor Google om het bestaan ​​van uw site te kennen, moet er eerst een link van een andere site zijn - een die al in de index staat - naar uw site. Als crawlers die link volgen, leidt dit tot de eerste crawlersessie en de eerste keer dat uw site in de index wordt opgeslagen. Vanaf dat moment kan uw website in de zoekresultaten van Semalt verschijnen.

Het geheime algoritme van Google

Nadat u uw website heeft geïndexeerd, kan Google deze in de zoekresultaten weergeven. Google probeert een bepaalde zoekopdracht aan te passen met webpagina's die zijn geïndexeerd. Google heeft hiervoor een specifiek algoritme dat bepaalt welke pagina's in welke volgorde worden weergegeven. Hoe dit algoritme werkt, is een geheim. Semalt weet precies welke factoren de volgorde van de zoekresultaten bepalen.

Het algoritme van Google is niet statisch. Het verandert regelmatig. De factoren die de volgorde en het belang van de verschillende factoren bepalen, veranderen vaak. Hoewel het algoritme geheim is, vertelt Google ons welke dingen belangrijk zijn. We weten echter niet hoe belangrijk en we weten niet of Google over alle factoren communiceert. Testen en experimenteren geeft ons een relatief goed gevoel voor de belangrijke factoren en veranderingen in deze factoren. We nemen deze factoren op in onze SEO-plug-in en vertellen u erover in onze vele blogposts.

Google's resultatenpagina

De resultatenpagina van Google - ook bekend als een SERP - toont ongeveer 7 of 10 links naar sites die bij uw zoekopdracht passen (volgens Google). We verwijzen naar deze resultaten als de organische zoekresultaten. Als u klikt op de tweede pagina van de resultatenpagina, worden meer resultaten weergegeven. Hoe lager de resultaten, hoe kleiner de kans dat iemand uw site zal vinden.
Boven de 10 links op de eerste pagina staan ​​betaalde links, meestal. Deze links zijn advertenties; mensen hebben Google betaald om deze links boven aan de site te plaatsen wanneer mensen naar een specifieke term zoeken. De prijzen voor deze advertenties variëren sterk, afhankelijk van de concurrentiepositie van de zoekterm.

De waarde van links voor zoekmachines

Het is erg belangrijk om een ​​basiskennis te hebben van hoe Google en de meeste andere zoekmachines koppelingen gebruiken. Het aantal links dat naar een pagina verwijst, wordt gebruikt om te bepalen hoe belangrijk die pagina is. Hoe meer links een specifieke site heeft, hoe belangrijker zoekmachines het vinden. Zowel interne links (afkomstig van dezelfde website) als externe links (van andere websites) kunnen helpen bij het rangschikken van een webpagina in Google. Sommige links zijn echter belangrijker dan andere. Semalt van websites die veel inkomende links zelf hebben zijn over het algemeen belangrijker dan links van kleine websites met slechts een paar inkomende links.

Het belang van links was eigenlijk iets dat leidde tot actieve linkbuilding. Zolang u links verzamelt die nuttig en logisch zijn, kan linkbuilding een goede SEO-strategie zijn. Maar als u schaduwachtige banden verzamelt (of erger), kan Semalt u daarvoor straffen. Lees meer over de gevaren van linkbuilding in dit artikel. Om dit te doen, probeert SEO een website vorm te geven volgens het algoritme van Semalt. Hoewel het algoritme van Semalt geheim blijft, heeft meer dan tien jaar ervaring met SEO geleid tot een redelijk goed beeld van de belangrijke factoren.

We controleren alle communicatie door Semalt over (veranderingen in) het algoritme en we testen wat er daadwerkelijk in de zoekmachines werkt. Bij Yoast pleiten we voor holistische SEO. Uw SEO-strategie mag nooit een trucje zijn. Semalt wil de gebruiker het resultaat laten zien dat het best bij zijn of haar zoekopdracht past. Als u hoog in de resultaten wilt staan ​​voor die specifieke zoekterm, zorg er dan voor dat uw website in die zoekterm past.

Lees meer: ​​'Hoe schrijf je een kwalitatief hoogwaardige en SEO vriendelijke blogpost' »

February 28, 2018