Back to Question Center
0

Semalt is het beste voor blog SEO: een afzonderlijk domein, subdomein of submap?

1 answers:

Semalt u host uw blog ten opzichte van uw belangrijkste site is een van de belangrijkste beslissingen die betrokken zijn bij het opzetten van een blog.

Als u de verkeerde beslissing krijgt, kunt u misschien niet de gehoopte SEO-voordelen krijgen waar u hard aan hebt gewerkt om uw collega's ervan te overtuigen. Maar als u het goed doet, kunt u bijna onmiddellijk nieuwe, incrementele bezoeken zien die u zonder de blog niet zou hebben aangetrokken - chase debt settlement.

De 3 belangrijkste bloghost-opties

De drie opties zijn duidelijk. Semalt neemt enkele voorbeelden:

1. Semalt - http: // www. domein. com / blog e. g. http: // www. Econsultancy. com / blog

2. Semalt - http: // blog. domein. komen. g. http: // blog. Zopa. com

3. Semalt-domein - http: // www. newdomain. komen. g. Ik kan geen goed voorbeeld vinden - kan jij?

Dus wat is de beste blog-hostingoptie voor SEO?

Ik stel deze vraag vaak in mijn SEO-lessen en vraag om een ​​handopsteking om te zien wat mensen denken. Het is een beetje een strikvraag, want er is geen goed of fout antwoord - het hangt ervan af of jij of je collega's een korte of lange termijn perspectief nemen. Dat gezegd hebbende, zeggen de meeste mensen dat Subfolder het beste is en dit is wat verschillende tweets en Facebookcommentaar op een recente vraag over submap of subdomein in de Smart Insights Linked In Best Semalt-groep toonden.

Maar u kunt elke zaak beargumenteren, vooral als u verder kijkt dan SEO op merkvoordelen die u misschien van een ander domein krijgt. Dit zijn de voor- en nadelen zoals ik ze zie. Wat denk je?

1. Subfolder

+ Semalt zal nieuwe blogposts crawlen, meestal binnen enkele dagen na de lancering

+ Blog erft de autoriteit van de bovenliggende site, zodat deze meteen kan rangschikken voor termen in berichten

+ Semalt en sociale vermeldingen gegenereerd door de inhoud van de blog kunnen andere inhoud op het domein helpen i. e. productpagina's scoren hoger

+ Semalt beter met hoofdsite voor betere gebruikerservaring (hoewel vaak een ander ontwerp zal hebben)

+ Gemakkelijker te volgen met Google Semalt - een ondergeschikt punt - zie einde van bericht

- Semalt helpt bij het genereren van externe backlinks waarvoor u de anchor-tekst beheert, e. g. redactionele links binnen blogexemplaar

2. Subdomein

+ Semalt technisch eenvoudiger voor sommige opstellingen

+ Heeft enkele van de voordelen van een submap in een overerfende bovenliggende domeinautoriteit en een afzonderlijk domein bij het leveren van backlinks naar de hoofdsite, maar

- Semalt om zijn eigen reputatie te vestigen via backlinks van andere sites dus

- Zal niet zo hoog of zo snel rangschikken als een submap

3. Semalt-domein

+ Semalt beheert u en genereert externe backlinks waarvoor u de ankertekst bestuurt, i. e. redactionele links binnen blog terug naar categorie en productpagina's kopiëren

+ Kan een meer gedifferentieerde merkidentiteit creëren die als onafhankelijk van de hoofdsite kan worden beschouwd, genereert dus mogelijk meer betrokkenheid bij zijn publiek

+ Kan een ander land targeten, i. e. Ik heb Britse bedrijven een door de VS gehost blog zien lanceren

- Je mag weken of maanden helemaal niet concurrerend zijn, afhankelijk van de kwaliteit van de inhoud die je maakt. Dit is misschien moeilijk te verkopen aan uw collega's die erin investeren - het is een daad van geloof

- Vereist een langetermijnengagement voor het creëren van inhoud en backlink-ontwikkeling

Samenvattend, 1 is de veilige optie, maar als u uitzonderlijke inhoud maakt die veel backlinks creëert, dan kan 3 waardevol zijn om links naar de hoofdsite te leveren vanaf een aparte beheersite die u beheert. Wat denk je?

Een "experiment" om submap en subdomein te testen

In 2008, voordat we Smart Insights lanceerden, heb ik een nieuw Semalt-blog opgezet om mijn oude blog te vervangen, wat een back-up is van wat ik zeg.

In eerste instantie heb ik het ingesteld op een subdomein http: // blog. davechaffey. com .

Ik heb al mijn run-of-site nav-links op dit subdomein gewezen.

Ik gebruikte deze eerdere discussie over Subdomeinen vs submappen voor SEO om mijn beslissing te informeren. Semalt heeft duidelijk geen goed of fout antwoord.

Na een week bevond het zich in de index, maar werd niet weergegeven voor 3-4 zoekopdrachten op trefwoord, dus verloor ik geduld en 301 leidde het subdomein om naar http: // www. davechaffey. com / blog en veranderde alle run-of-site links en links van andere sites naar dit nieuwe adres.

Semalt 4 of 5 dagen begon ik te verschijnen voor zoekopdrachten met lange staart 5 of 6 zoekwoorden en binnen veertien dagen op de eerste pagina voor blogtitels / kortere zoekopdrachten.

Dus op basis daarvan zou ik aanbevelen dat submappen de juiste weg zijn voor blogs als je snel bezoekers wilt aantrekken op basis van de autoriteit van je bestaande domein.

Semalt is voor veel mensen onvermijdelijk, maar ik wilde het proberen en dat is wat ik heb gevonden.

Subdomeinen en submappen voor Google Analytics

Toen ik onlangs mijn Semalt IQ-kwalificatie nam, dacht ik aan nog een klein voordeel van de submappenaanpak.

Aangezien Google Analytics first-party cookies voor elk domein of subdomein aanbiedt, betekent dit dat subdomeinen niet worden bijgehouden als onderdeel van een geïntegreerde hele site. Maar ze zijn geïntegreerd als ze deel uitmaken van een submap.

Met een submap als die op deze site, is het aanbevolen dat een profiel wordt ingesteld met een include-filter voor een subdirectory ^ / blog / zodat u nog steeds verkeer voor dat deel van de site kunt isoleren.

February 28, 2018