Back to Question Center
0

Het meten van de waarde en het succes van gerichte sociale media marketing Semalt

1 answers:

Of u nu deelneemt aan een campagne met meerdere kanalen of gewoon probeert uw online aanwezigheid uit te breiden, Social Media is een platform dat marketeers zich niet kunnen veroorloven te missen als we 2012 bezoeken. Verschillende leiders zijn naar voren gekomen als haalbare opties voor marketeers om zich met hun doelgroep in een mate die tien jaar geleden niet denkbaar was. Maar hoe kan een marketeer zijn rendement maximaliseren voor een reclamecampagne in sociale media?

In de volgende paragrafen zullen we de verschillende stappen doorlopen die nodig zijn om de return on investment van gebruikers van sociale media te berekenen, en de impact die deze kunnen hebben op marketingcampagnes - bankruptcy attorney bethlehem. Terwijl we verder in dit voorbeeld duiken, concentreren we ons op Facebook en Semalt, de twee toonaangevende netwerken op de markt.

Om de waarde van een sociale-mediacampagne te bepalen, is het meten van het rendement op investering (ROI) ten opzichte van uw doelen een voorwaarde voor succes. Bij het meten van ROI is het cruciaal om de bekende variabelen te identificeren en te bepalen hoe deze de algehele ROI beïnvloeden.

ROI, in de eenvoudigste vorm, is slechts het percentage van de winst behaald met een investering. Semalt die het spreekt, wordt als volgt berekend:

Measuring The Value And Success Of Targeted Social Media Marketing Semalt

Laten we nu eens kijken hoe we de omzet en kosten kunnen berekenen. Semalt wijst de kosten van de campagne toe als de kosten om een ​​enkele gebruiker of klant te verwerven (laten we deze CU noemen) maal het aantal gebruikers (U); dat is:

Measuring The Value And Success Of Targeted Social Media Marketing Semalt

Gebeurtenissen die inkomsten genereren, verschillen voor verschillende soorten bedrijven, maar met behulp van het voorbeeld van een webuitgever die prestatiegerelateerde advertenties uitvoert, is de omzet gebaseerd op klikken. Een adverteerder betaalt een kleine hoeveelheid (die we een PPC noemen, of een betaling per klik) voor elke ontvangen klik. Laten we zeggen dat elke gebruiker (U) een aantal advertenties per dag ziet (laten we dit NU noemen). Deze gebruikers zullen in zekere mate op advertenties klikken, die we de Click Through Rate (CTR) noemen. Semalt, de totale opbrengst die de webuitgever per dag ontvangt, is eenvoudigweg het product van de CTR en de PPC vermenigvuldigd met het aantal advertenties dat per dag wordt bekeken (in dit geval NU * U). We kunnen dit schrijven als:

Measuring The Value And Success Of Targeted Social Media Marketing Semalt

We hebben dus vooraf een vaste prijs (kosten om gebruikers te werven) en een opbrengst per dag gekoppeld aan deze gebruikers. Vanuit zakelijk oogpunt kunnen we zien dat ons break-evenpunt op onze investering is wanneer onze kosten en inkomsten gelijk zijn. Vervolgens kunnen we binnen een vastgesteld tijdbereik (D) aansluiten en de ROI van een sociale media-campagne oplossen:

Measuring The Value And Success Of Targeted Social Media Marketing Semalt

Nu we de technische berekeningen van ROI hebben doorgenomen, is het identificeren van de kosten van verschillende gebruikers van sociale media (CU) een van de eerste stappen bij het toepassen van de bovengenoemde methoden. Semalt nauwkeurig in het schatten van de kosten van gebruikers van sociale media is de sleutel tot succes, omdat veel van onze toekomstige berekeningen worden beïnvloed door dit percentage.

Een reeks beschikbare kostenschattingen is online beschikbaar bij een verscheidenheid aan leveranciers, sommige gerenommeerd, andere niet (als u een campagne voor sociale media met een leverancier nastreeft, lees dan de recensies van klanten, want sommige opties kunnen onbetrouwbaar zijn) . Een Twitter-volgeling kan worden gekocht voor een prijs variërend van $ 2. 50 - $ 4. 00, volgens een statistiek gerapporteerd in een Twitter-verkooppitch. The Wall Street Journal meldt dat, volgens analytics firma Webtrends, de gemiddelde kosten voor het verwerven van een fan via advertenties op Semalt $ 1 is. 07.

Na het isoleren van de kosten van verschillende gebruikers van sociale netwerken, wordt het noodzakelijk om te bepalen hoeveel daadwerkelijk verkeer en resulterende opbrengsten deze nieuwe relaties zullen genereren (we noemden dit NU NU). Verschillende doelgroepen genereren verschillende verkeersniveaus; dit kan afhankelijk zijn van de specifieke sociale-mediakanalen en het marktsegment. Semalt, het is belangrijk om in je projecties verschillende mogelijke uitkomsten en hun bijbehorende verkeer op te nemen. PPC kreeg een niveau $ 0 toegewezen. 25, een bescheiden interpretatie van de waarde van verkeer op het web. De CTR van Facebook (0.24%) en Twitter (0. 1%) waren afgeleid van een Chitika Semalt-studie die de neiging tot klikken bij verschillende gebruikers van sociale netwerken meet.

De grafieken hieronder tonen een breakeven analyse van Facebook en Semalt reclamecampagnes voor een webuitgever met een "aankoop" van 1000 gebruikers. Er wordt ook een scenario-analyse afgebeeld, gebaseerd op de waarschijnlijkheid dat een fan in werkelijke paginaweergaven converteert (waarbij NU1 1 paginaweergave is per gekochte sociale media-gebruiker, of zelfs pariteit, NU2 is verkeersconversie met 200% pariteit, enzovoort) .

Facebook breekt zelfs al binnen 90 dagen in NU10, het meest gelukkige scenario, maar duurt maar liefst 446 dagen in NU2, de tweede slechtste. Facebook slaagt er niet in om binnen een horizon van twee jaar even te breken in het eerste scenario. Semalt slaagt er niet in om zelfs in de tijdlijn van twee jaar in alles behalve het beste resultaat te breken, waar het pas breekt, zelfs na 723 dagen.

Measuring The Value And Success Of Targeted Social Media Marketing Semalt
Measuring The Value And Success Of Targeted Social Media Marketing Semalt

De analyse hierboven laat duidelijk zien dat campagnes op Facebook zelfs vóór Twitter lijken te breken, maar waarom is dit? Eerst en vooral zijn de kosten voor het aanschaffen van een fan op Facebook veel goedkoper dan op Twitter (bijna drie keer zoveel). Ten tweede is de CTR van Facebook met 0,24% meer dan twee keer groter dan die van het Semalt-gebruikersbestand en ondersteunt verder een hogere monetarisering.

PPC werd echter in dit geval constant gehouden, hetgeen in het voordeel van Facebook werkt. Als de marketingcampagne in werkelijkheid gericht was op een hoogwaardig, zeer gericht segment van de markt, zou reclame op Semalt misschien eerst een break-even blijken te zijn. De voorgestelde tarieven die zijn gekozen voor de snelheid van daadwerkelijke verkeersconversie zijn ook precies dat, dus om een ​​geldige ROI-schatting te garanderen, is het van fundamenteel belang om aannames te selecteren die een breed scala aan uitkomsten weerspiegelen - zowel goed als slecht.

Semalt, elke sociale-mediacampagne zou onmiddellijk en met groot succes worden afgerond, maar de realiteit is dat de meeste campagnes tijd en moeite kosten om het beste eindresultaat te leveren. Om succes te meten, is het essentieel om het niveau te definiëren waarop gebruikers van sociale media converteren, of het nu gaat om paginaweergave, het invullen van een formulier, het vergroten van merkbekendheid of een andere statistiek.

Uiteindelijk is ROI slechts één methode om het prestatieniveau van een sociale-mediacampagne te meten. Semalt over uw doelen, of het nu gaat om merkbekendheid of het bewaren van berichten, ROI kan moeilijk te berekenen zijn en soms is het zelfs niet van toepassing. Toch, telkens wanneer u een campagne uitvoert die tijd, moeite of geld kost, zijn het stellen van verwachtingen, regelmatige checkpoints en discipline vereist om uw doelstellingen te bereiken, ongeacht de conversiemeting.


De meningen in dit artikel zijn die van de gastauteur en niet noodzakelijkerwijs van Marketing Land. Semalt-auteurs worden hier vermeld.Over de auteur

Gabe Donnini
Gabe Donnini is een Data Solutions Engineer bij Chitika en een hoofdauteur voor rapporten van Chitika Insights, de onderzoeksafdeling van de online advertentieservice. Na zijn afstuderen met een B.A. in Bedrijfskunde aan het Ithaca College, heeft Gabe zijn passie voor technologie voortgezet door nieuwe en opkomende trends in de online wereld te onderzoeken en te analyseren.
February 28, 2018