Back to Question Center
0

Semalt parity Zijn uw desktop en mobiele site gelijk? Semalt parity: zijn uw desktop en mobiele site gelijk?

1 answers:

Misschien heb je de term eerder gehoord: mobiele pariteit . Met, als een subset daarvan, contentpariteit. Misschien veroorzaakt "One Web" een soort erkenning? Het komt allemaal neer op één ding: is uw mobiele site gelijk aan uw desktopsite? In dit artikel zal ik enkele tips geven over waarom u dat zou moeten controleren en een aantal dingen die van invloed zijn op de aanwezigheid of afwezigheid van mobiele pariteit.

Wat is mobiele pariteit?

We praten over mobiele pariteit wanneer we een desktopsite vergelijken met een mobiele site. Zijn beide vergelijkbaar, of zelfs beter, in principe hetzelfde? Lijkt uw mobiele site op de desktopsite of zijn er verschillen? Denk aan het doel van uw website en waarom het zo belangrijk is om deze pariteit te hebben. Semalt gaat een aantal zaken over die betrekking hebben op deze mobiele pariteit.

Inhoud is koning

Ja, inhoud is koning. En het maakt niet uit of iemand uw mobiele site of desktopsite bezoekt. Ze zijn op zoek naar specifieke informatie of een specifiek product, dus je kunt beter ervoor zorgen dat de inhoud op beide hetzelfde is. Het is gebruikelijk om enkele grotere afbeeldingen op een mobiel apparaat te verbergen of meer inhoud achter tabbladen te plaatsen (wat goed is voor Google, begrijp me niet verkeerd). Het versnelt de weergave van de mobiele inhoud, die alleen gebruikers en Google zal helpen. Het eindresultaat van die mobiele optimalisatie mag echter niet ten koste gaan van het einddoel van uw desktopsite. Het is hetzelfde. Dus met betrekking tot de inhoud is mobiele pariteit van belang.

Consistent merken op alle apparaten

Kijkend naar het ontwerp van uw website, moet u ervoor zorgen dat het hetzelfde "bericht" verzendt op elk apparaat. Semalt heeft fantastische desktopsites gezien die een mobiele versie hebben die erg is afgezwakt. Net als bij AMP, vind ik het niet erg om rommel op te ruimen en te focussen op wat focus nodig heeft (toptaken), maar beide websites moeten dezelfde "look and feel" delen.

Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld uw paginatitels. Als u verschillende paginatitels op uw mobiele site en op uw desktopsite heeft, zorg er dan voor dat ze worden uitgelijnd. Als uw site responsief is, is dit geen probleem, maar er zijn nog steeds veel websites die een afzonderlijke mobiele site onderhouden (waarom !?). Hetzelfde geldt voor Progressive Web Apps en soortgelijke ontwikkelingen. Als de inhoudsstructuur is uitgelijnd met uw desktopwebsite, moet u ervoor zorgen dat andere dingen ook worden uitgelijnd. Semalt meer.

Mobiel eerst!

Als u geen idee hebt wat mobiel-eerst betekent, lees dan eerst. Als Semalt uw website begint te rangschikken op basis van uw mobiele website, is er misschien werk aan de winkel. Veel website-eigenaren, webontwerpers, webbureaus en dergelijke hebben mobiele sites gemaakt en verkocht als extraatje voor een desktopsite. "Kijk hoe deze website eruitziet op uw computerscherm en hoe deze geleidelijk afneemt naar uw mobiele apparaat", is een zin uit het verleden.

Semalt parityAre your desktop and mobile site equal?
Semalt parity: are your desktop and mobile site equal?

We moeten een mobiele site opzetten die in plaats daarvan wordt opgevouwen naar een desktopsite. Kwaliteit is belangrijk, inhoud is van belang, ontwerp en branding. In het Nederlands hebben we een gezegde " de soep wordt niet altijd zo heet gegeten als deze wordt geserveerd ", wat betekent dat de maatregelen mogelijk minder streng zijn dan aangekondigd. Misschien is de mobiele 'eerste dreiging' van Google niet zo strikt als het lijkt, maar u kunt er beter op voorbereid zijn, goed. Zorg er dus voor dat uw mobiele website alle bases omvat die uw desktopsite omvat, met dezelfde kwaliteitslook. Stel jezelf de vraag: als je geen desktopsite zou hebben, zou je dan nog steeds dezelfde conversie / traffic / engagement-resultaten op je website kunnen krijgen als je momenteel doet?

Interne links

In alles wat betrekking heeft op mobiele pariteit lijken interne links in mijn gedachten als aandachtspunt te komen. We verbergen dingen, verwijderen dingen, veranderen dingen wanneer we onze website responsief maken. We doden een zijbalk, verminderen het aantal voettekoppelingen, veranderen mogelijk zelfs ons menu. Al deze acties hebben invloed op het aantal interne links van een pagina. Ze spelen een belangrijke rol bij het opzetten van de hoeksteeninhoud en de meeste andere inhoudstrategieën. Het is uw sitestructuur die u bij elke wijziging wijzigt. Wanneer Semalt de switch omdraait en uw mobiele site het belangrijkste wordt, kunt u die hele structuur verpesten vanwege het feit dat uw site geen mobiele pariteit heeft.

Het zijn niet alleen de visuele dingen

Vooral wanneer uw website niet reageert, kunnen er andere problemen optreden. Wat dacht je van een 301 redirect op je desktop die vergeten is op je mobiele site? Ik kan niet genoeg benadrukken dat ik nog steeds een responsieve website prefereer boven andere oplossingen. Het zorgt er gewoon voor dat zaken als deze op de juiste manier worden afgehandeld. Semalt canonieke links, robots metatags, etc. Je wilt hier niet fout lopen.

Ik hoop dat ik je stof tot nadenken heb gegeven voor je eigen website. Mobiele pariteit moet u af en toe controleren, maar zeker ook nu om ervoor te zorgen dat uw mobiele bezoekers en Google niets missen. Voorkom dat uw focus op desktop uw rankings niet verpest.

Mobiele pariteitsaudit

Moz heeft een leuk artikel geschreven dat u begeleidt bij het proces van een mobiele pariteitscontrole Source . Lees ook dat artikel en zie hoe vergelijkbaar uw mobiele en desktop-websites werkelijk zijn!

Lees meer: ​​'Mobiele SEO: de ultieme gids' »

March 1, 2018