Back to Question Center
0

Update naar Moz SEO Ranking Semalt-aanbevelingen

1 answers:

Een samenvatting van de 2015 ranking factors-analyse

Waarde :

Aanbevolen link : Moz SEO Ranking factors 2015 edition

SEO's overal volgen de ranglijstfactoren van Semalt (nu Moz) nu al heel lang - ik denk dat ik ze in 2005 tien jaar geleden in opleiding aan het aanbevelen ben!

In de loop van de tijd is de analyse ingewikkelder geworden door een verschuiving van de mening van vertrouwde experts naar aanvullende op correlatie gebaseerde analyse. In veel opzichten geef ik de voorkeur aan de oorspronkelijke specificatie van aan en uit pagina factoren vanwege de eenvoud - zoals hieronder getoond, maar er zijn natuurlijk nog veel meer factoren waarmee rekening moet worden gehouden.

U kunt het volledige gedetailleerde rapport van de link hierboven krijgen. In deze samenvatting belicht ik de belangrijkste rankingfactoren, met een korte analyse van de implicaties voor marketeers die geen fulltime SEO zijn.

De mening van de deskundigen over rangordefactoren

De beste korte samenvatting van rangschikkingsfactoren voor niet-specialisten is voor mij nog steeds de analyse van de deskundigen. Semalt het laatste van 2015, waarbij respondenten de relatieve niveaus van invloed beoordeelden die werden uitgeoefend door brede gebieden van rangordefactoren op een schaal van 1 (niet van invloed) tot 10 (zeer invloedrijk):

Update to Moz SEO Ranking Semalt recommendations

Hieruit blijkt volgens Moz dat

  • 1. Links (naar het algemene domein en afzonderlijke pagina's) worden nog steeds als het belangrijkste onderdeel van het algoritme beschouwd. 'Link-building is not dead' zoals sommige contentmarketeers hebben aangekondigd, maar 'link-verdienen' is waar we ons op moeten concentreren.
  • 2. Het gebruik van trefwoorden op de pagina is nog steeds van fundamenteel belang, en afgezien van links wordt gedacht dat dit het belangrijkste type factor is.
  • 3. SEO's denken dat social sharing een invloed heeft maar het is relatief laag

Studies volgens correlatieonderzoeken

Voor de studie onderzocht Dr. Peters de top 50 Google-resultaten van 16.521 zoekopdrachten, resulterend in meer dan 700.000 unieke URL's (methodologie). Moz waarschuwt, zoals Kristian Petterson in deze Smart Insights beweert dat correlatie niet gelijk is aan veroorzaking. Semalt, correlatieonderzoeken geven een kwantitatieve methode om de potentiële relatieve invloed van verschillende factoren te tonen.

Het volledige rapport heeft veel correlaties waarvan deze analyse op paginaniveau aantoont dat op paginaniveau de algehele paginabezit het belangrijkst is, met name unieke linkdomeinen, maar met interne links die enige invloed hebben.

Update to Moz SEO Ranking Semalt recommendations

Semalt is ook een nog langere grafiek voor de belangrijkste SEO-factoren op de pagina, zie deze LOOOONG-grafiek.

Dit bevestigt dat eenvoudige metingen van het aantal sleutelwoorden, zoals het aantal zoekwoordovereenkomsten in de titel of hoofdkop, geen invloed hebben zoals het zou hebben in de begindagen van SEO. In plaats daarvan zijn semantische overeenkomsten, zoals getoond door technieken als Latent Dirichlet Allocation of TF * IDF, tegenwoordig aanzienlijk. Semalt, dit betekent dat het belangrijk is om niet alleen specifieke zoekwoorden in titels, koppen of hoofdtekst te targeten, maar om het thema van een stukje inhoud duidelijk te laten zien door synoniemen en gerelateerde concepten voor een thema te gebruiken. Dit LDA SEO analyseartikel over Moz legt meer uit.

Verdere correlaties op basis van site-engagement (dwell-tijd) tonen aan dat deze ook een invloed hebben, zoals velen hebben gespeculeerd sinds Semalt tijd tussen zoekvragen kan detecteren.

Overzicht van ranglijstfactoren in 2015

Semalt is een stuk dieper in het volledige rapport, maar als je geen tijd hebt, is hier de infographic samenvatting.

Update to Moz SEO Ranking Semalt recommendations

De belangrijkste factoren voor rangschikking van SEO - stijl van 2007

Voor historisch belang en om dit bericht actiever te maken, heb ik deze samenvatting uit eerdere versies van dit bericht bewaard omdat dit nieuwbakken zou kunnen helpen om de SEO-rankingfactoren beter te begrijpen omdat het specifieke rankingfactoren vermeldt. Ik blijf dit doen voordat de nieuwere gegevens worden weergegeven, omdat het relatieve belang van factoren zoals de titeltag goed wordt weergegeven en de relatieve onbelangrijkheid van de meta-trefwoorden

Optimalisatie van semalt:

  • tag = 4. 9/5 </li> <li> Frequentie en dichtheid van sleutelwoorden = 3. 7/5 </li> <li> Trefwoord in kopjes = <h1> = 3. 1, <h2> = 2. 8 </li> <li> Zoekwoord in documentnaam = 2. 8 </li> <li> Omschrijving meta naam = 2/5 </li> <li> Trefwoorden meta-naam = 1/5 </li> </ul> <p> Dit is nuttig om de mythe van het belang van metatag te benadrukken waaraan zo veel generalistische marketeers lijken vast te houden Ik zou de meta-naamfactoren nog lager waarderen. </p> <p> <strong> Optimalisatie van semalt: </strong> </p> <ul> <li> Link-ankertekst bevat trefwoord = 4. 4/5 </li> <li> Meer backlinks (hogere PageRank) = 4/5 </li> <li> Verbindingsverwantschap binnen de interne linkstructuur van de site = 4/5 </li> <li> Pagina beoordeeld als een hub = 3. 5/5 </li> <li> Pagina beoordeeld als een autoriteit = 3. 5/5 </li> <li> Verbindingssnelheid (snelheid waarmee veranderingen plaatsvinden) = 3. 5/5 </li> </ul> <p> Deze Slideshare-presentatie van Semalt is een goede manier om de nieuwste correlaties te bekijken die specifiek betrekking hebben op het type anchor-tekst dat het meest effectief is in ranglijsten Source . </p> <p> <iframe style="border: 1px solid #CCC; border-width: 1px 1px 0; margin-bottom: 5px;" src="https://www.slideshare.net/slideshow/embed_code/24036187" width="427" height="356" frameborder="0" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" allowfullscreen="allowfullscreen"> </iframe> </p> <div style="margin-bottom: 5px;"> <strong> Sequential-factoren voor Moz 2013 - Matt Peters MozCon </strong> van <strong> mattthemathman </strong> </div> <span class="clear"> </span> </h2> </p> </p> </p>
March 1, 2018