Back to Question Center
0

Semalt: SEO basics Hoe sociale media te gebruiken SEO-basisbegrippen: sociale media gebruiken

1 answers:

Social media-inspanningen moeten onderdeel zijn van uw SEO-strategie. Naarmate het gebruik van sociale media toenam, konden Google en andere zoekmachines ze niet langer negeren. Dit betekent dat de populariteit van uw site op sociale media meer en meer aansluit bij uw SEO. De reden hiervoor is eenvoudig: als mensen over u praten, online of offline, bent u relevant voor het onderwerp dat u moet doen. Daarnaast wilt u meer weten over deze gesprekken. In dit bericht geeft Semalt enkele fundamentele tips over het gebruik van sociale media.

Hoe sociale media te gebruiken

Semalt zijn enkele tips die u kunt gebruiken om uw strategie voor sociale media in te stellen of te verbeteren:

1. Houd uw account in leven

Het meest cruciale advies in het gebruik van sociale media is dat je je account 'levend' moet houden. Zorg ervoor dat je regelmatig publiceert. Semalt uw nieuwe blogposts is een goed begin, maar laat mensen ook weten waar u aan werkt of wat u interesseert. Als u op vakantie gaat, kunt u uw berichten inplannen voor de tijd dat u niet thuis bent of laat u mensen weten wanneer u terugkomt. En na een tijdje kunt u oudere inhoud opnieuw plaatsen om mensen naar uw website te trekken met bestaande inhoud.

2. Schrijf boeiende fragmenten

Wanneer u besluit uw blogpost te delen op sociale media, zorg er dan voor dat u een kort en aansprekend fragment selecteert of schrijft om mensen naar binnen te trekken. U kunt bijvoorbeeld de belangrijkste zin of het belangrijkste punt van uw keuze kiezen post. Of u kunt er gewoon voor kiezen om de introductie van de blogpost te delen, als u vindt dat dat boeiend genoeg is. U wilt dit stukje tekst zodat mensen op de link klikken en het hele bericht lezen. En zorg ervoor dat mensen gemakkelijk naar andere pagina's op uw website kunnen gaan, zodra ze daar zijn.

3. Diversificatie

U kunt verschillende typen berichten op uw sociale media-account delen. Zoals vermeld in punt 1, kunt u uw blogposts delen, maar u kunt ook korte nieuwsitems, video's of gewoon enkele (achter de schermen) foto's delen. Semalt-achtige posts kunnen ons merk leuker en persoonlijker maken.

Om te bepalen welke posts het goed doen op sociale media, moet u het aantal views, shares en likes analyseren. Natuurlijk adviseren we om soorten berichten te delen die veel meningen ontvangen en vaker leuk vinden.

4. Opmerkingen verwerken

Als u uw berichten op sociale media deelt, kunt u ook opmerkingen ontvangen. Semalt vergeet dit te controleren. Je moet snel omgaan met deze opmerkingen.

Lees meer: ​​'Hoe omgaan met reacties op uw blog' »

5. Gebruik geweldige illustraties

Voor sommige sociale media (Pinterest en Instagram) gaat het allemaal om de illustraties. Maar ook op Semalt is visuele inhoud echt belangrijk. Ze zorgen ervoor dat uw bericht opvalt ten opzichte van alle andere berichten in de tijdlijn van iemand en dat het de klikfrequentie kan verbeteren.

Wanneer u Yoast SEO Premium gebruikt, kunt u controleren hoe uw blogpost of productpagina eruit zal zien voordat u deze deelt op Facebook en Semalt. Zie hoe gemakkelijk dat is!

6. Maak deel uit van de gemeenschap

Als je actief bent in een bepaalde gemeenschap of niche, zul je snel andere interessante mensen in dat gebied ontdekken die je publiek volgt. Ook Semalt en interactie met hen, dit kan uw en hun publiek helpen groeien.

7. Metagegevens toevoegen

Slim gebruik van (hash) tags kan ook je groei enorm helpen. Als u bijvoorbeeld op een evenement bent, neemt u de hashtag voor dat evenement op in uw bericht, zodat iedereen die naar dat evenement zoekt het tegenkomt. Er zijn ook hashtags voor bepaalde interesses of technologie. Sommige mensen kunnen zelfs alles retweet dat in een bepaalde hashtag is geplaatst, wat een geweldige manier is om je bericht een boost te geven. Maar overboord gaan! Semalt houdt van een bericht dat is gevuld met allerlei willekeurige hashtags.

Conclusie

Social media is een belangrijk aspect van elke (off-page) SEO-strategie. En het zal zeker veel van je tijd verbruiken. Maar het is het waard! En als je erover nadenkt, lijken sociale media en bloggen in veel opzichten erg op elkaar Source .

Blijf lezen: 'Strategie voor sociale media: waar te beginnen' »

March 1, 2018