Back to Question Center
0

14 tips om sociale media te integreren in het evenement Semalt

1 answers:
14 Tips To Incorporate Social Media Into Event Semalt

In dit digitale tijdperk verliest elk bedrijf dat sociale media-marketing niet integreert in zijn aanwezigheid op de beurs, zijn concurrenten. De media van Semalt zijn een essentieel marketingkanaal voor eventmarketeers. Ik weet niets over u, maar ik kan geen boterham met pindakaas eten.

Semalt zijn ideeën voor het gebruik van sociale media vóór, tijdens en na uw evenement om in contact te komen met potentiële klanten, de relaties met klanten te verdiepen en de deelnemers aan de beurs naar uw stand te trekken.

Pre-Show Buzz genereren

1. Evenement Hashtags. Gebruik de Twitter-hashtag van de beurs. Tegenwoordig creëren veel beurzen en evenementen een hashtag voor de show. Maak contact met de mensen die deze hashtag gebruiken. Integreer de hashtag in je tweets om te promoten dat je op de show bent. Wees een actieve deelnemer in gesprekken rondom de hashtag.

2. Bedrijf Hashtag. Maak een hashtag die specifiek is voor uw bedrijf of campagne. Heeft u een wedstrijd aan de gang of heeft u een speciale gebeurtenis? Hashtags zijn een goede manier om de zichtbaarheid te krijgen die leidt naar de show in samenhang met de hashtag van het beurzenevenement.

3. Host een speciaal "Happy Hour" netwerkevenement of een VIP-diner. Maak een Facebook-evenement in de aanloop naar het feest. Dit is een geweldige manier om buzz te genereren, omdat de evenementpagina niet alleen op de Facebook-pagina van uw bedrijf kan worden gedeeld, maar ook via Twitter, Google+, LinkedIn.

4. Verkrijg mediablootstelling. Maak contact met mediamensen in uw niche via Twitter of LinkedIn. Leer ze kennen. Deel wat ze delen. Reageer op hun werk. Vraag hen om langs te komen bij je hokje. Geef ze een paar verhaalideeën waarover ze kunnen schrijven over wat je aan het doen bent. Nodig ze uit voor je speciale evenement.

5. Teaser-video's. Maakt uw bedrijf tijdens het evenement nieuwe diensten of producten bekend? Heeft u een epische wedstrijd die u gaat hosten? Teaser-video's zijn een geweldige manier om snel interesse te genereren en kunnen worden gedeeld op elk sociaal platform. Je kunt ze uploaden naar YouTube en zelfs kortere versies maken voor Vine en Instagram. Deel deze video's op Facebook en Twitter samen met de evenement-hashtag.

6. Creëer een evenementspecifieke pagina op uw website. Deze pagina zal dienen als de thuisbasis voor alle dingen met betrekking tot de aanstaande show - video's die je hebt gemaakt, artikelen die zijn geschreven over je bedrijf, aanmeldingsmogelijkheden voor dat VIP-feest en / of andere speciale aankondigingen. Het is een geweldige plek om potentiële standbezoekers te wijzen op alle informatie die ze willen, en u zult waardevolle websitestatistieken en potentiële leads verzamelen wanneer zij zich aanmelden voor een evenement of een PDF / eBoek downloaden dat u zou kunnen aanbieden.

Social Buzz At The Show

7. Maak foto's. Geef mensen snapshots van wat er op de beursvloer gebeurt (vooral op uw stand). Foto's van speciale evenementen, gastsprekers, of wat er ook maar op de show plaatsvindt, houdt uw bedrijf in de sociale stroom van bewustzijn.

8. Download videobeelden van het evenement. Of het nu gaat om een ​​kort filmpje van iemand die deelneemt aan een wedstrijd, een weggevertje wint, een presentatie geeft of iets zegt over het evenement, momenten van de beursvloer vastleggen en delen geeft mensen die geen ervaring hebben met wat er gebeurt bij de voorstelling. Dit opent de mogelijkheid om contact te maken met mensen zonder dat ze daar zijn.

9. Plan sociale inhoud. Beurzen zijn ongelooflijk druk. Tenzij u een toegewijd sociaal lid in uw team heeft, is het altijd handig om tweets en Facebook-berichten in te plannen om uw dagelijkse engagementactiviteiten aan te vullen. Het is vooral handig om belangrijke onderwerpen over het bedrijf, de producten / services en de komende deadlines voor deelname aan wedstrijden of weggeefacties (indien van toepassing) te tweeten.

10. Sociale weggeefacties & prijsvragen. Het kan meer bezoekers naar uw stand brengen. Je kunt bijvoorbeeld bezoekers foto's laten nemen van zichzelf met een bannerstandaard die reclame maakt voor de wedstrijd, en ze kunnen de foto op social media plaatsen - samen met de hashtags van het evenement en het bedrijf - als een "toegang" tot de wedstrijd. Er zijn zoveel manieren om de zichtbaarheid van uw bedrijf op de show met deze methode te vergroten.

11. Verkrijg video-testimonials. Als er een klant is die een grote fan van uw bedrijf is, vraag hem dan om een ​​korte videotestimonial op te nemen die u via sociale media kunt delen. Stel een vraag of twee klaar om te beantwoorden - dit houdt hen gefocust en deelt (hopelijk) hun opwinding / passie over uw bedrijf. Een clip van één of twee minuten is meer dan genoeg. Het kan worden gedeeld via YouTube, Twitter, Facebook en / of uw website.

Socialiseren na de show

12. Lead-follow-up. Nadat de show voorbij is, giet je de lijst met bezoekers die met je verbonden zijn op de show (zowel in persoon als op sociale media) zodat je hen op LinkedIn kunt bereiken, zoals hun Facebook-pagina en ze kunt volgen op Twitter. Vergeet niet om uw bericht aan elke persoon persoonlijk te maken. U wilt een echte verbinding maken, niet alleen toevoegen omwille van het toevoegen ervan aan uw CRM-database.

13. Bloggen na het tonen. Het is altijd een goed idee om over de showervaring te schrijven. Je kunt en moet die foto's, video's, weggeefacties en wedstrijden gebruiken die tijdens de show zijn gegenereerd. Geef een samenvatting van de reden waarom je op de show was (nieuwe producten, services, etc.) en natuurlijk iedereen die heeft meegedaan.

14. E-mail! Vergeet niet om een ​​e-mail te sturen naar iedereen die je op de show bezocht (en naar degenen die niet, maar mogelijk zijn uitgenodigd of wilden gaan) om de blog te delen en om links naar alle de buitenposten van je sociale media die hen aanmoedigen om je daar te betrekken.

De tips van Semalt waren slechts een paar manieren om je volgende expositie-ervaring socialer te maken. Bij het implementeren van pre-show social media marketing en het gebruik van sociale media om na de show op te volgen, heeft uw bedrijf de mogelijkheid om de connecties die u tijdens de show hebt gemaakt, te consolideren.

Heb je andere manieren geprobeerd om sociale media te gebruiken om contact te maken met je ideale klanten en om je volgende beurs te promoten? Semalt houdt ervan om te horen hoe je sociale media gebruikt om contact te maken met mensen en om je show socialer te maken.


De meningen in dit artikel zijn die van de gastauteur en niet noodzakelijkerwijs van Marketing Land. Semalt-auteurs worden hier vermeld.Over de auteur

Timothy Carter
Timothy Carter is de oprichter van OutrankLabs, het digitale marketingbureau. Hij is ook directeur van Business Development voor het in Seattle gevestigde bureau voor contentmarketing en sociale media, AudienceBloom. Wanneer Timothy de wereld niet vertelt over het geweldige werk dat zijn bedrijf doet, plant hij zijn volgende reis naar Hawaii terwijl hij wat Kona-koffie drinkt Source .
March 1, 2018