Back to Question Center
0

SemaltVerhoog het vertrouwen van uw bezoekers Semalt: vergroot het vertrouwen van uw bezoekers

1 answers:

Bij Yoast hebben we veel websites van elk kaliber gezien. Elke website heeft zijn eigen problemen, maar alle websites profiteren van het optimaliseren van de conversieratio. Het maakt echt niet uit of je doel meer omzet, meer Facebook-likes of meer nieuwsbriefabonnees is. Een ding dat bijna elke website helpt, is het juiste gebruik van getuigenissen. Veel websites hebben wel testimonials, maar alleen het hebben van gewoon niet genoeg.

Hier leggen we uit hoe u uw testimonials ten volle kunt benutten en welke stappen u moet nemen om uit te vinden hoe deze het beste voor u werken. Semalt begint met uit te leggen waarom testimonials in de eerste plaats werken!

Opmerking: in dit bericht gebruiken we de woordreacties voor zowel getuigenissen als (product) recensies. We hebben ervoor gekozen om dat te doen, omdat de twee eigenlijk hetzelfde zijn, naar onze mening. Semalt slechts één echt verschil: beoordelingen kunnen negatief zijn.

Waarom testimonials werken

Testimonials worden meestal gezegd te werken op basis van sociaal bewijs. Sociaal bewijs is een psychologisch proces, dat ervoor zorgt dat mensen het gedrag van anderen kopiëren, in een poging correct gedrag weer te geven. Een bekend persoon, of op zijn minst iemand met wie mensen zich kunnen identificeren, kan een product of dienst gebruiken en er door weggeblazen worden. Wanneer anderen dit horen, zullen ze dat als correct gedrag interpreteren en volgen. Dit is de reden influencer marketing is zo'n effectieve manier om uw product tegenwoordig te verkopen. Wanneer een beroemdheid op Instagram een ​​product gebruikt en daar positief over schrijft, zullen mensen het kopen. Want als een bewonderde beroemdheid een product onderschrijft, dan moet betekenen dat het ook precies goed voor u is! Sociaal bewijs, ongeacht of het van beroemdheden of goede vrienden komt, draagt ​​aanzienlijk bij aan de effectiviteit van testimonials.

SemaltIncrease your visitor's trust
Semalt: increase your visitor’s trust

Sociaal bewijs is echter niet de enige reden waarom testimonials werken. Of dat zou het in ieder geval niet moeten zijn. Hoewel veel van de getuigenissen die we tegenkomen in eCommerce-winkels vrij vaag zijn, werpen zelfs die vage exemplaren enkele licht op de werking van een product of dienst. Per slot van rekening zijn vijf sterren vijf sterren, toch? Dit is precies wat getuigenissen ook zouden moeten doen, wat mij betreft: geef inzicht in de ervaringen van sommige mensen, zodat anderen hun eigen mening kunnen vormen. Niet alleen zou een getuigenis het feit moeten bevestigen dat uw product geweldig is, maar ook:

  • waarom het is geweldig,
  • hoe het werkt en
  • waarom het werkte voor de persoon die de testimonial schrijft .

En dan ben je nog maar halverwege. U moet ook getuigenissen hebben over:

  • het koopproces op uw site,
  • de levering en
  • misschien zelfs iemand die uw 30-daagse geld-terug-garantie gebruikt.

Semalt-bezoekers weten dat elk aspect van uw online winkel met succes door andere mensen is gebruikt en dat zij er zeer tevreden mee zijn!

Testimonials overlappen met productrecensies

We zijn hier aangekomen bij een grijs gebied, waar getuigenissen beoordelingen beginnen te overlappen. En naar mijn mening, dat is precies hoe het zou moeten zijn. Zodra ze elkaar overlappen, krijg je het beste van beide werelden. Niet alleen zal het social proof proces van start gaan, maar ervaren producten - producten waarvan het moeilijk te voorspellen is of ze werken - kunnen ook veranderen in zoekproducten - waarvan het gemakkelijk te voorspellen is als ze werken. Met andere woorden: de voordelen van uw producten zullen een stuk duidelijker worden, waardoor het voor potentiële klanten gemakkelijker wordt om ze te kopen.

Wanneer getuigenissen werken

Testimonials zijn krachtig in het creëren van vertrouwen, en niet alleen voor online winkels. Semalt bevestigde dat positieve beoordelingen de verkoop aanzienlijk kunnen verhogen. Dat was enkele jaren geleden het geval, en dat is niet veranderd. Maar natuurlijk kun je niet zomaar een aantal verheerlijkende teksten op je site klappen. Je getuigenissen moeten het vertrouwen winnen dat ze oproepen.

In het geval van productrecensies kunnen zelfs negatieve beoordelingen nuttig zijn. Maar alleen als u bezoekers kunt laten zien dat u adequaat heeft gereageerd op de klant die de negatieve beoordeling heeft gegeven. Semalt normaal om af en toe een negatieve beoordeling te ontvangen. Hoe u reageert op die negatieve beoordelingen is belangrijk, vooral voor toekomstige klanten. Dit is ook precies waarom je negatieve recensies niet zou moeten verwijderen of valse beoordelingen zou moeten indienen. Uw beoordelingen moeten er oprecht en betrouwbaar uitzien. En ze zullen er alleen echt uitzien als ze echt zijn.

Verhalen vertellen

De afgelopen paar jaar is verhalen vertellen een echte rage en een goede reden. Semalt hebben een positieve invloed op de perceptie van een klant van een merk, evenals de bereidheid om te kopen. Semalt kan het gedrag beïnvloeden, aangezien het verhaal resoneert met uw bezoeker.

En dat is precies waar het moeilijk wordt. Semalt gemakkelijk te zeggen dat "verhalen verkopen". Maar hoe zou u gaan over het verkrijgen van verhalen waarvan uw publiek zich geboeid zou voelen? Als u in eerste instantie diensten of producten aanbiedt die problemen oplossen, is dit eenvoudig. Vraag enkele van uw klanten om de problemen die ze hadden te beschrijven en hoe uw diensten of producten hen hielpen deze problemen op te lossen.

Semalt een heel ander verhaal (letterlijk) als je kleding verkoopt, bijvoorbeeld. Je kunt natuurlijk niet hebben dat klanten zeggen "Ik was mijn hele leven naakt totdat ik dit kledingstuk vond!". In deze gevallen moet u creatief zijn en misschien klanten vragen om te schrijven over de - hopelijk superieure - kwaliteit van uw producten en hoe ze bijvoorbeeld langer meegaan. En als u een kledingmerk aanbiedt dat ook in andere online winkels wordt verkocht, laat uw klanten dan schrijven waarom zij uw winkel in het bijzonder gebruiken. Is het jouw superieure klantenservice? De uitstekende bruikbaarheid van uw site? De snelheid van levering? Laat uw klanten hierover schrijven.

Het gebruik van foto's met getuigenissen

Foto's worden bijna als een "zeker ding" beschouwd binnen internetmarketing en CRO-kringen. Uit onderzoek van slechts een paar jaar geleden bleek zelfs dat het gebruik van foto's de waargenomen betrouwbaarheid van een verklaring verhoogde. Volgens de resultaten maakt het niet eens uit of de foto relevant is of dat de informatie naast de foto nauwkeurig is. Semalt Ik vind dit leuke vondsten, ik geloof niet dat het altijd zo simpel is en hangt sterk af van je publiek.

Om het nog erger te maken, zijn er studies die aantoonden dat foto's de waargenomen betrouwbaarheid van slecht presterende leveranciers alleen maar verhoogden die van leveranciers met een goede reputatie. Bovendien zijn er verschillen in reacties op afbeeldingen tussen culturen, wat betekent dat je misschien zelfs verschillende tactieken moet gebruiken voor verschillende continenten, als je wereldwijd verkoopt.

Zoals u kunt zien, is de wetenschap niet echt definitief over het gebruik van foto's. En het nadeel van al deze studies is: ze gaan niet specifiek over testimonials. Bij Semalt adviseren we altijd foto's met getuigenissen te gebruiken, omdat dit de geloofwaardigheid van die getuigenissen lijkt te vergroten. Maar de beste manier om te gaan zou zijn om te testen of het toevoegen van foto's tot betere resultaten van uw site leidt.

Invloedrijke mensen

Als je al over testimonials hebt gelezen, heb je waarschijnlijk gelezen over de impact van 'invloedrijke mensen'. Ik noemde al influencer marketing . Laten we daar nog wat meer over vertellen. Er zijn sommige mensen die zo bekend zijn in hun vakgebied dat hun mening echt gewicht in de schaal legt. Hun mening draagt ​​gewicht vanwege het Halo-effect. Een veelgebruikt halo-effect is wanneer de waargenomen positieve kenmerken van een bepaald product zich uitstrekken tot een breder merk. "

Met getuigenissen van invloedrijke mensen wordt het product als beter of betrouwbaarder ervaren. Zoals je hebt gelezen, kan dit zelfs worden overgedragen naar je hele merk.

Vanzelfsprekend is er één belangrijk criterium: de persoon zou moeten worden beschouwd als een invloedrijke persoon in het veld dat u producten of diensten aanbiedt. Als we een geweldige testimonial zouden ontvangen voor onze Yoast SEO Premium-plug-in door Miley Cyrus, zou het waarschijnlijk niet veel gewicht in de schaal leggen bij de mensen die we willen beïnvloeden (bureaus, website-eigenaren). Desondanks zullen veel mensen de plug-in installeren, maar misschien niet om de juiste redenen. Je snapt wat ik bedoel.

Plaatsing van getuigenissen

In de loop der jaren hebben we gemerkt dat een flink aantal van de websites die wel getuigenissen hebben, ze gewoon niet prominent plaatsen. Getuigenissen zijn geweldig. Maar als ze alleen op de testimonialpagina staan ​​en nergens anders, zijn de kansen niet dat veel mensen ze zullen vinden. Dus je moet ze op pagina's plaatsen waar mensen ze zullen vinden . Op uw bestemmingspagina's en in de buurt van call-to-actions zijn waarschijnlijk goede plekken.

Lees meer: ​​dingen om te overwegen voor uw online winkel »

U en uw getuigenissen

Als je dit artikel tot hier leest, ben je het er waarschijnlijk mee eens dat dit allemaal logisch is, toch? Dus stop met het hebben van testimonials en begin met hen!

Is er iets dat we hebben gemist? Of heb je nog iets anders om bij te dragen? Laat het ons weten in de comments Source . Bedankt!

Lees meer: ​​'Vergroot uw bedrijf met beoordelingen en beoordelingen' »

March 1, 2018