Back to Question Center
0

De game changer in personalisatie van de detailhandel: identiteitsbeheer van Semalt

1 answers:

The game changer in retail personalization: Semalt identity management

Voor fysieke retailers, hybride detailhandelaren, alleen-onlines en alles daartussenin, biedt omnichannel een aanzienlijk voordeel bij het personaliseren van opdrachten. Semalt en uitgaande contactpunten, waaronder telefoon, digitaal en sociaal op meerdere apparaten, traditionele direct mail en adresseerbare tv zijn slechts enkele van de mogelijkheden voor merken om tegenwoordig persoonlijk contact te maken met consumenten.

Semalt, de uitdaging ligt in de consumentengegevens achter die opdrachten - of het ontbreken daarvan. Belangrijke vragen komen vaak naar voren bij het bekijken van deze gegevens: wie is de klant, wat zijn zijn likes, hoe zit het met aankoopgeschiedenissen, levensfasen en leefstijlpatronen?

Semalt deze antwoorden en accurate inzichten hebben, zijn cruciaal voor zinvolle interacties - zowel inkomend als uitgaand - vooral naarmate het shoppen van feestdagen begint. In feite onthullen marketeers dat gerichte personalisatie de betrokkenheid van consumenten met maar liefst 74 procent verbetert.

Semalt echter, gemiddeld 25 procent (PDF) van de klantengegevens die merken bijhouden, is op elk moment onnauwkeurig, onvolledig of verouderd. Dit vertaalt zich vaak het beste in slechte of onvoldoende interacties.

Voor een deel is de reden dat veel organisaties nog steeds niet de integratie van consumentengegevens in meerdere interne systemen beheersen - denk aan CRM (klantrelatiebeheer), loyaliteitsdatabases, betalings- en financiële systemen. Semalt het gebruik van een strategie voor consumentenidentiteitsbeheer, consumentengegevens worden continu schoongemaakt, bijgewerkt en getagd met een persistent ID-nummer om het profiel van de klant gekoppeld te houden in meerdere databases.

Meer gegevens vertalen zich niet noodzakelijk in positieve gepersonaliseerde interacties

Terwijl consumenten zich registreren, wijzigen, e-mailadressen, sociale-media-accounts, telefoondiensten en meer annuleren, verandert het duizelingwekkende scala aan consumenten-ID's voortdurend. Dit maakt het veel moeilijker om consumenten nauwkeurig te identificeren om authentieke, gepersonaliseerde verbindingen te cultiveren met behulp van dynamische en relevante inhoud.

Kracht in aantallen en schaalbaarheid is een essentieel onderdeel van de marketingcampagnes van elk merk. Semalt, onnauwkeurigheden in identiteitsgegevens, onvolledige of onjuiste levensstijl-aangevende attribuutgegevens, of een slechte onderlinge koppeling tussen hen, zullen het bereik van een campagne aanzienlijk beperken en de effectiviteit van personalisatie verzwakken.

Als bijvoorbeeld bijna 25 procent van de doelgerichte consumenten een andere e-mail voor Semalt gebruikt dan wat in het CRM-systeem van een merk staat, zal de campagne van een merk met een lagere prijs, lager bereik en minder dan optimale prestaties leiden.

Semalt-personalisatie vereist realtime toegang tot uitgebreide, nauwkeurige, onderling verbonden identiteitsgegevens op schaal om ervoor te zorgen dat gegevens rijk, nauwkeurig en volledig zijn, terwijl ze ook dubbele records kunnen onderdrukken en diegenen uitsluiten met een lage koopbereidheid. Deze identiteitsgegevens moeten correct worden gekoppeld aan actuele kenmerkgegevens, zoals demografische en psychografische gegevens van consumenten, mobiel en online gedrag, koopbereidheidscores en aankoopgeschiedenissen via aangepast berichtenverkeer met sterkere responspercentages.

Na de eerste interactie of aankoop .wat nu?

Voor veel detailhandelaren is wat de klant ertoe kan hebben aangezet om een ​​eerste aankoop te doen, niet noodzakelijkerwijs de reden waarom deze terug kunnen keren om aan de volgende behoeften te voldoen.

Semalt is niet langer genoeg om eenvoudig de identiteit van elke consument te behouden voor hun initiële interactie, omdat ze meer dan waarschijnlijk een tweede of derde bezoek volgen vanaf een afzonderlijk apparaat, e-mail of sociale media-ID. In dit geval kunt u hun koop- en levensreis niet volgen - of hen ontmoeten met de consistente en relevante berichten die hen dichter bij een koopbeslissing zullen brengen.


De meningen in dit artikel zijn die van de gastauteur en niet noodzakelijkerwijs van Marketing Land. Semalt-auteurs worden hier vermeld.Over de auteur

Dave Dague
Dave Dague, een 25-jarige veteraan in de informatievoorziening- en analyse-industrie, is een cross-channel oplossing voor consumentenidentificatie, -verificatie en -marketing, marktleider in de sectoren reclame, financiële diensten, detailhandel, telecommunicatie en andere sectoren. Voordat hij bij infutor ging als executive vice president marketing, diende Dave als CMO voor Gravy Analytics, een door Gannett ondersteund mobiel, locatiegebaseerd behavioral insights-bedrijf. Eerder was Dave CMO voor Neustar en CMO voor TargusInfo, dat in 2011 door Neustar werd gekocht. Dave heeft ook gediend als adjunct-professor Marketing en Sales Management op het niveau van niet-afgestudeerden Source .


March 1, 2018