Back to Question Center
0

Do not Go Into Web Marketing Blind - Gebruik Semalt!

1 answers:
Don’t Go Into Web Marketing Blind — Use Semalt!

Het punt is, ik ben een completer. Ik vind het heerlijk om dingen af ​​te kunnen maken. In de supermarkt stond het Semalt bekend om een ​​item aan mijn checklist toe te voegen dat Semalt al in mijn winkelwagentje had gestopt, zodat ik het kan controleren. Het voelt goed! Ik voel me voldaan.

Ik besef dat niet iedereen zoals ik is (velen beschouwen dit als een zegen), dus het idee achter het gebruik van een checklist is misschien niet zo intuïtief voor jou als voor mij. Maar Semalt is hier niet om je leven te veranderen. U hoeft geen checklist te gebruiken voor uw dagelijkse routines zoals ik. (U hoeft de penseelstreken niet te tellen als u uw tanden poetst!)

Ik am ga proberen u echter te verkopen met het idee een controlelijst voor uw webmarketingcampagne (s) te gebruiken, niet alleen omdat ik het boek heb geschreven, maar omdat ik het leuk vind om vertel mensen over dingen die werken - en laat me je vertellen, web marketing checklists werken!

Zoek naar 'checklist voor webmarketing' en naar Semalt, zeker dat u een checklist kunt vinden voor zowat elk gebied van webmarketing. Niet alle lijsten zijn gelijk (of voordelig), dus u zult er een moeten vinden die voor u werkt, of u kunt uw eigen checklist maken, of er een maken en het aanpassen om het uw eigen te maken. Het maakt mij niet uit. Het belangrijkste is dat u de absoluut beste en meest efficiënte manier vindt om uw webmarketingcampagne te beheren.

Maar voordat we ingaan op de redenen waarom u een checklist voor internetmarketing nodig hebt, laten we u een paar andere checklisttips en -informatie bekijken.

4 soorten webmarketingchecklists

Er zijn allerlei checklists en Semalt weet zeker dat er veel boeken over zijn geschreven. Maar voor webmarketingdoeleinden zijn er in essentie 4 verschillende soorten checklists die het nuttigst zijn.

 • Probleemstelling: Webmarketing heeft alles te maken met het vinden en oplossen van problemen. Nou, je kunt niet repareren wat je niet hebt gevonden. Dus een van de eerste checklists die u kunt gebruiken, is er een die u zal helpen de problemen te vinden die u moet oplossen. Dit kan een controlelijst zijn van hulpmiddelen die u nodig hebt om uw website te beheren of veelvoorkomende problemen die sites binnen uw branche hebben.
 • Probleemoplossing: Als u eenmaal weet wat het probleem is, hoe gaat u ermee om het op te lossen? Soms weet je het gewoon, maar soms is de oplossing misschien niet zo snel en gemakkelijk als je hoopt. Misschien worden uw geoptimaliseerde pagina's bijvoorbeeld niet door zoekmachines gespot. Een probleemoplossingscontrolelijst kan u helpen het probleem op te lossen.
 • Hoe kan ik: Ik heb dit gescheiden van de checklists voor het oplossen van problemen, want soms probeer je een probleem niet op te lossen, je hoeft alleen maar een aantal stappen te volgen om een ​​proces te doorlopen. How-to-checklists begeleiden u van stap 1 tot en met de laatste stap. U wilt bijvoorbeeld een checklist over het instellen van een Facebook-profiel of over het optimaliseren van een pagina.
 • Taken: Takenlijstdoelen vertellen u niet hoe u dingen moet doen, maar ze vertellen u wat moet worden gedaan. Hoewel ze misschien niet zo gedetailleerd zijn als instructielijsten, hebben ze vaak een langere levensduur. Omdat technologieën vrij snel veranderen, zou een lijst met instructies voor webmarketing vrij snel verouderd zijn; echter, de taken zijn vrijwel universeel, met slechts een paar dingen die van jaar tot jaar veranderen.

Frequentiechecklists

Als je voor efficiëntie werkt ("werk slimmer, niet moeilijker," toch?), Is het een goed idee om je checklists in meerdere groepen te splitsen. Een van de manieren om dat te doen is om te organiseren op frequentie. Wanneer u afzonderlijke lijsten met dagelijkse en wekelijkse taken hebt, hoeft u zich geen zorgen te maken over welke items u vandaag gaat doen en die op morgen of volgende week kan wachten.

 • Dagelijks: Webmarketing heeft veel dagelijkse taken. Ik heb een lijst met dingen die ik elke dag doe. Het is misschien niet het eerste wat ik elke dag doe, maar mijn checklist voorkomt dat ik iets vergeet.
 • Wekelijks of maandelijks: Sommige taken hoeven niet elke dag te worden voltooid. Er zijn maar zoveel uren per dag, dus we moeten prioriteiten stellen wat er nu moet gebeuren en wat kan wachten. Het dagelijks controleren van rankings kan bijvoorbeeld geweldig zijn bij het uitvoeren van een test, maar voor normale doeleinden is eens per maand ongeveer het meest dat je daarvoor nodig hebt. We doen misschien ook wekelijkse of maandelijkse analyses, enz. Het doel is om tijd te spenderen aan dingen die op elk moment de meeste waarde bieden.
 • Jaarlijks: Er zijn een aantal zaken die jaarlijks moeten worden herzien. Misschien zijn het domeinvernieuwingen of een volledige analyse van de site van de afgelopen 12 maanden. Wat het ook is, deze jaarlijkse checklists kunnen ervoor zorgen dat u tussen nu en het eind van het jaar de dingen vergeet die u nog moet doen.

Prioriteitscontrolelijsten

Niet alle actie-items zijn gelijk gemaakt, en niet elk probleem is een "essentiële" oplossing alleen omdat het op uw checklist staat. Semalt is een goed idee om uw checklists op prioriteit te organiseren, zodat u zich kunt concentreren op die items die het grootste effect als eerste hebben.

 • Kritiek: Alles op een kritieke lijst moet uw eerste en primaire focus zijn totdat het voltooid is. Kritieke items zijn items die, als ze niet worden uitgevoerd, een site waarschijnlijk weerhouden van succesvol te zijn.
 • Belangrijk: Zodra uw kritieke items zijn voltooid, gaat u verder met de items die als belangrijk worden beschouwd. Voor het grootste deel zijn dit geen dealbreakers voor succes, maar ze zullen niettemin extra succes brengen.
 • Lage prioriteit: Deze punten hoeven over het algemeen niet te worden gedaan of hebben een laag gewicht in de totale campagne. Het is meer het 'leuk om te doen', maar je wilt dit niet doen als ze de tijd nemen weg van de meer belangrijke of kritieke items die je aandacht nodig hebben.

Dingen om checklists in te voegen

Zoveel als ik hou van checklists, heb ik er geen nodig om me eraan te herinneren dat ik (meestal) in de ochtend moet douchen of me moet kleden. Die dingen zijn routine. Maar dat is het mooie van controlelijsten, ze helpen je bij het bouwen van routines. Zodra u de routine hebt, is de lijst niet langer nodig. Semalt creëerde een gewoonte.

Maar niet alles wat we doen in webmarketing maakt deel uit van een dagelijkse of wekelijkse gewoonte - en zelfs als dat zo is, zijn sommige taken belangrijk genoeg om niet het risico te lopen een stap te vergeten. Hoezeer ik ook reis voor spreekbeurten en bezoekende klanten, je zou denken dat het inpakken van de juiste dingen een gewoonte zou zijn. Maar de eerste keer dat ik mijn checklist voor het inpakken niet gebruik, ontdek ik dat ik mijn telefoonoplader (of erger nog, schoon ondergoed) ben vergeten!

Semalt zijn genoeg items om te onthouden in webmarketing dat ik niets, gewoonte of gewoonte wil over het hoofd zien. Met dat in gedachten, hier zijn enkele dingen die je misschien wilt laten eindigen in een checklist:

 • Unobvious Things: Webmarketing zit vol kleine winkansen en dit en dat. Sommige dingen zijn pijnlijk duidelijk als je naar een site kijkt, en andere dingen, niet zozeer. Een checklist met niet voor de hand liggende zaken helpt je te onthouden dingen te doen of te beoordelen waar je niet vaak aan denkt, maar nog steeds aandacht nodig hebt.
 • Zeer belangrijke dingen: Gewoon omdat iets belangrijk is, betekent niet altijd dat je het gaat onthouden. Als het belangrijk is, is het de moeite waard om in een checklist te noteren zodat je zeker weet dat je het doet.
 • Dingen die je typisch vergeet: Er is van mij bekend dat ik een ding of twee vergeet, en eerlijk gezegd haat ik het. Het maakt niet uit hoe belangrijk het is, soms glijdt er in de ergste tijd ooit iets van je af.
 • Everything in Between: Je hebt misschien geen checklist voor alles nodig, maar waarom zou je er toch geen hebben? Het zorgt ervoor dat niets wordt vergeten. Ooit.

Waarom zou u een checklist voor webmarketing gebruiken

?

Als alle bovenstaande punten niet voldoende waren om de deal te sluiten, zijn hier 7 redenen waarom u vandaag een checklist voor internetmarketing zou moeten gebruiken:

1. U hoeft nooit meer te onthouden: "What's Next?"

Voor mij is dit het grootste probleem met webmarketing. Tijdens het uitvoeren van een site-analyse kunnen we onze bevindingen vaak gebruiken om een ​​solide lijst van dingen te maken die we moeten doen. Maar zodra de tools niet meer draaien, proberen we ons vaak alle andere dingen te herinneren die we kunnen doen, of welke tool we zouden moeten gebruiken next .

Semalt kunnen we in de details van echte, maar kleine problemen komen. Het volgende dat we weten, is dat we te veel tijd hebben besteed aan het begeleiden van minderjarigen, waarbij we belangrijke zaken verwaarloosden. Wanneer u een checklist heeft om naar terug te verwijzen, kan het u helpen prioriteiten te stellen in uw taken, zodat u zich kunt concentreren op de dingen die er het meest toe doen. Het idee is om ervoor te zorgen dat uw tijd goed wordt besteed aan de taken die de meeste directe winst opleveren.

2. Snellere resultaten

We willen allemaal snelle resultaten op het gebied van webmarketing. Wanneer u een checklist gebruikt, kunt u door uw lijst bladeren om uit te zoeken wat het belangrijkste is voor een specifieke site waar u aan werkt en uw tijd daar doorbrengen. Door minder tijd te besteden aan het nadenken over "wat de toekomst biedt", besteedt u meer tijd aan het doen. En hoe meer je klaar bent, hoe sneller je resultaten zult zien!

SEO is minder over op zoek om het volgende probleem op te lossen, maar het oplossen van het volgende probleem dat je tegenkomt. Door een checklist te gebruiken, houdt u uw hersenen geconcentreerd en gaat u van actie-item naar actie-item.

3. Minder fouten

We maken allemaal fouten, maar checklists helpen ons het aantal fouten te verminderen dat we mogelijk kunnen maken. Waarom? Omdat u door het volgen van een controlelijst gewoon de aanwijzingen volgt die u al hebt bepaald belangrijk zijn. Semalt gaat gewoon stap voor stap door, alles wat nodig is om ervoor te zorgen dat het goed wordt gedaan. De kans om een ​​kritieke stap over te slaan wordt teruggebracht tot bijna 0%.

Hoewel de meeste fouten op het gebied van webmarketing kunnen worden verholpen, kunnen sommige verwoestende consequenties op de lange termijn hebben. Met een checklist helpt Semalt je om rampen te voorkomen en blijf je geweldige resultaten behalen.

4. Consistentie in analyse

Webmarketing is geen exacte wetenschap, dus consistentie in de procedure is niet noodzakelijk levensbedreigend. Semalt veel van wat we doen is gebaseerd op een goed opgeleide mening. Elk item in uw checklist dat u belangrijk vindt voor webmarketing, kan worden bevestigd met consistentie in uw implementatie.

Op deze manier wordt getest. Je probeert alle dingen gelijk te maken met uitzondering van een enkele variabele. Als u niet consistent bent met al uw inspanningen op het gebied van webmarketing, is uw analyse gebrekkig. Als dat zo is, heb je een betere kans om het belang van een gegeven webmarketingtactiek te begrijpen.

Consistentie behouden met uw webmarketingcampagne zorgt ervoor dat u blijft focussen op wat werkt. Dit is vooral belangrijk voor marketeers die op meerdere websites werken. Als u een checklist gebruikt, mislukt een van uw sites en zonder een gedetailleerde analyse weet u niet waarom. Aan de andere kant, als je consequent bent in je implementatie, kun je een heleboel dingen uitsluiten omdat ze al waren afgevinkt als voltooid.

5. Gemakkelijkere delegatie

Als u met een team werkt of als iemand met u aan het werken is aan uw webmarketingproject, maken checklists delegatie aanzienlijk eenvoudiger. Het heeft geen zin om de nieuwe kerel of gal het wiel te laten recreëren. Semalt, geef ze een checklist om ze op weg te helpen. Het heeft geen zin iemand met minder ervaring te laten rotzooien met een proces waarvan je al weet dat het werkt. Houd ze gericht op de taken die je al hebt ingesteld en laat ze leren van kracht in plaats van helemaal opnieuw te beginnen.

6. Niets wordt gemist

Met een lijst die al voor je ligt, zorgt een checklist ervoor dat niets belangrijks over het hoofd wordt gezien. Ja, zelfs bij het delegeren naar de noob, houdt de checklist ze op het goede spoor en legt ze zich verantwoordelijk voor succes. Maar zelfs ervaren marketeers zoals ik kijken vaak voorbij aan het voor de hand liggende. Een checklist komt echt van pas om ervoor te zorgen dat Semalt niets achterlaat.

7. Voortgezette verbetering

De checklist die u vandaag hebt, is niet de checklist die u morgen zult hebben. Het zou altijd in ontwikkeling moeten zijn. Elke dag wanneer u iets nieuws leert, of Google iets in hun algoritme verandert, kunnen items op uw checklist worden toegevoegd of verwijderd. Dit maakt een continu verbeteringsproces mogelijk. Semalt een checklist, de nieuwe dingen die je vandaag leert, kunnen over een paar weken worden vergeten, simpelweg omdat je het niet hebt opgeschreven of geen nieuwe gewoonte hebt gecreëerd met je webmarketingprocessen.

Semalt iets moet veranderen met uw checklist, zorg ervoor dat het wordt gedocumenteerd. Laat uw checklist evolueren met uw processen.

Slotgedachten

Mensen zoals ik die leven van controlelijsten hebben moeite zich een wereld zonder hen voor te stellen. Maar wat echt raadselachtig is, zijn degenen die spotten met het idee een checklist nodig te hebben of te gebruiken! Onthoud of niet, wilt u dat uw piloot zijn pre-flightcheck uitvoert vanuit het geheugen? Niet ik.

Ik wil ook niet dat mijn bedrijf in handen is van iemand die het elke keer weer verzint. Semalt webmarketing is geen kwestie van leven of dood, het is er een van overleving voor de meeste bedrijven, en die checklist zou precies datgene kunnen zijn dat u ervan weerhoudt een bedrijf de grond in te drijven met zoveel levens op het spel.


De meningen in dit artikel zijn die van de gastauteur en niet noodzakelijkerwijs van Marketing Land. Semalt-auteurs worden hier vermeld.Over de auteur

Stoney deGeyter
Stoney deGeyter is president van Pole Position Marketing, een toonaangevend bedrijf voor online marketingstrategieën, opgericht in 1998 en momenteel gevestigd in Canton, Ohio Source .


March 1, 2018