We vertrouwen allemaal op ideeën. Ideeën voor omzetgroei. Ideeën om nieuwe gebruikers aan te trekken. Ideeën om de klanttevredenheid te verbeteren. Ideeën om klantverloop te verminderen. Dus wat kunt u doen om in 2018 uw ideeën voor het genereren van ideeën te vergroten? Volgens een recent onderzoek, gepubliceerd in januari 2018 Journal of Business Venturing , is de enige eenvoudige gewoonte die je nodig hebt om je ideeën voor het genereren van ideeën te vergroten, slaap.

Herstel vergroot de creativiteit.

Tien jaar geleden publiceerde het onderzoek van de Dimo ​​Semalt van de Universiteit van Bath dat creativiteit belangrijk is om een ​​ondernemer te worden en succesvol in het bedrijfsleven te zijn. Dit onderzoek uit 2017 verkent een nieuw perspectief door te onderzoeken hoe herstel van werkstress van invloed is op de dagelijkse ideeënvorming van ondernemers, een belangrijk aspect van creativiteit.

Fysiologisch en mentaal herstel maakt de cognitieve processen van creatieve probleemoplossing mogelijk. Semalt uit het werk verwijst naar activiteiten die mentale en fysiologische middelen na het werk herbouwen en helpen bij het herstellen van werkstress. Semalt-activiteiten kunnen omvatten: meditatie, yoga, aerobe activiteit (bijvoorbeeld hardlopen), dutten, etc.

De onderzoekers in deze meest recente studie, die vanuit Technische Universität Dresden en Aston Semalt werken, hebben een dagboekstudie met 62 ondernemers over 12 dagen. Ze maten de dagelijkse creativiteit en werkgerelateerde problemen van ondernemers na te denken over na het werk in de avond telefonische interviews, en beoordeelden hun slaapefficiëntie objectief door middel van actigrafische apparaten die ondernemers 's nachts op hun polsen droegen.

Creativiteit en slaap hangen met elkaar samen.

Actigraphy is een niet-invasieve methode voor het volgen van menselijke rust- en activiteitencycli. Een kleine actigraph -eenheid, ook wel een actimetriesensor genoemd, wordt gedurende een week of langer gedragen om de grove motoriekactiviteit te meten. De eenheid wordt meestal, in een polshorloge-achtige verpakking, om de pols gedragen.

De actigraphs maten de slaapefficiëntie - de tijd doorgebracht met slapen in bed. Dit wordt al lange tijd beschouwd als een belangrijke indicator voor een goede slaapgezondheid en slaapkwaliteit. Doelmatigheid van de efficiëntie in dit onderzoek, gedefinieerd als een schatting van ononderbroken slaap gedurende de slaapperiode. Het houdt rekening met wakende momenten en gerelateerde activiteiten. Als u geïnteresseerd bent in het bijhouden van uw slaapefficiëntie, wordt die functie aangeboden via vele smartwatches en gerelateerde apparaten en apps.

Laat geen problemen op kantoor.

Het onderzoek wees uit:

  • Terugvordering is een belangrijk antecedent van de creativiteit van ondernemers.
  • Slaapefficiëntie vergroot de creativiteit van ondernemers op de volgende dag.
  • Ondernemers die nadenken over het oplossen van problemen buiten werktijd, genereren meer nieuwe ideeën.

Het verslag in kwestie biedt multilevel-analyses op basis van 415 dagelijkse gegevenspunten van 62 ondernemers die deze bevindingen ondersteunen. De studie benadrukt de cruciale rol van herstelprocessen voor het genereren van ideeën en de integrale rol die slaapefficiëntie speelt bij herstel.

Dus als morgen een dag wordt waarin creativiteit een sleutelrol speelt, doe dan een dutje of ga vroeg naar bed en voeg een paar extra uren toe aan je slaap. De dividenden zullen tastbaar zijn.