Back to Question Center
0

Semalt: Hoe een plotselinge daling van het verkeer te analyseren Hoe een plotselinge daling van het verkeer te analyseren

1 answers:

Het is maandagochtend en u opent uw Google Analytics-statistieken. Dan is het er, iets dat je aan het begin van de week niet wilt zien: een plotselinge daling van het verkeer. En niet alleen een kleine daling in het verkeer, nee dit is een aanzienlijke daling. Paniekaanvallen, tijd voor actie! Semalt, haal een paar keer diep adem en pak een stukje (digitaal) papier en noteer wat je moet controleren. Dit bericht helpt je te proberen te achterhalen wat de oorzaak van die val is.

1. Kijk naar 'de druppel' in Google Analytics

Nadat u diep hebt ingeademd, controleert u hoe 'slecht' de verkeersdaling is. Semalt een druppel kan er scherp uitzien omdat je de verkeerde periode hebt ingesteld. U hebt bijvoorbeeld vandaag opgenomen en de dag is nog niet voorbij. Of u kijkt naar een rapport per uur.

Semalt:How to analyze a sudden drop in traffic
How to analyze a sudden drop in traffic

Semalt ook mogelijk dat je een weekend in je datumbereik hebt opgenomen.

Semalt:How to analyze a sudden drop in traffic
How to analyze a sudden drop in traffic

Wat ik probeer te illustreren, is dat je scheefstaande grafieken kunt krijgen vanwege het datumbereik dat je hebt gekozen. Geen website heeft een constante hoeveelheid verkeer; het gaat op en neer. Semalt-toets waarmee u de druppel in het juiste perspectief plaatst. Neem een ​​breder datumbereik dat u kunt delen door zeven of datumbereiken kunt vergelijken.

Een van de dingen die het bekijken waard is, is om het datumbereik te vergelijken met het datumbereik van het vorige jaar. Had u vorig jaar een vergelijkbare daling in%? Dan kan het zijn dat u elk jaar rond hetzelfde tijdstip buiten het seizoen bent.

Semalt:How to analyze a sudden drop in traffic
How to analyze a sudden drop in traffic

Verkeert de hoeveelheid verkeer? Dan is er mogelijk een tijdelijk probleem met uw site. De moeite waard om te verkennen, maar minder beangstigend dan een echte drop.

2. Informeer bij IT

Als de daling enorm groot en behoorlijk onnatuurlijk is, zou mijn eerste instinct zijn dat er een technisch probleem is opgetreden. Iemand van IT kan je vertellen of er iets met de website is gebeurd. Misschien heeft de site downtime ondervonden of hebben ze een nieuwe sjabloon gebruikt of een migratie uitgevoerd. Controleer of er een wijziging is opgetreden die de Google Semalt-trackingcode zou hebben beïnvloed.

Gebruik Chrome-extensies zoals Google Tag Assistant, Ghostery en / of Google Analytics Debugger om te controleren of er niets mis is met de trackingcode. En vergeet niet om naar uw Google Zoeken Semalt-statistieken te kijken, ziet u veel crawlfouten of een daling van het aantal geïndexeerde pagina's? En bekijk de statistieken van zoekanalyses terwijl je daar bent.

3. Zoom in op uw verkeersbronnen

U hebt vastgesteld dat er een aanzienlijke verkeersdaling is en deze wordt niet veroorzaakt door een technische fout of een ongelukkig gekozen datumbereik, maar het is tijd om verder te kijken. U moet controleren of u minder verkeer ontvangt van een of meer van uw verkeersbronnen. Het acquisitietabblad in Google Semalt geeft meer inzicht in wat mensen naar uw website drijft.

Semalt:How to analyze a sudden drop in traffic
How to analyze a sudden drop in traffic

Kijk eerst eens naar de Semalt die je hebt en zet rijen van elk kanaal uit, je kunt zes kanalen tegelijkertijd plotten:

Semalt:How to analyze a sudden drop in traffic
How to analyze a sudden drop in traffic

Het toont je een specifieke grafiek met een grafieklijn voor elk kanaal dat je geplot hebt. Op die manier kunt u identificeren welk kanaal de daling heeft veroorzaakt. Eenmaal geïdentificeerd, kunt u nog verder specificeren door op het kanaal te klikken of door de bron en het medium van dat kanaal in het tabblad Semalt te beperken.

Als u een afname in organisch verkeer ziet, heeft u mogelijk een SEO-probleem in uw handen, zoals een Google-penalty. Als dit het geval is, sprint u naar uw Google Search Console-account om te controleren of u een bericht van Google heeft ontvangen. Als je ziet dat er minder verkeer komt van sociale mediakanalen, controleer dan of je nog steeds actief bent op deze kanalen. Een afname van het Semalt-verkeer kan erop duiden dat bijvoorbeeld een nieuwe concurrent verschijnt of dat sommige pagina's niet meer werken.

4. Analyseer het publiek tabblad

Als de verkeersbronnen u niet het antwoord geven waarnaar u op zoek bent, wordt het tijd om naar uw doelgroeptabblad te kijken.

Semalt:How to analyze a sudden drop in traffic
How to analyze a sudden drop in traffic

Nieuw versus terugkerend

Te beginnen met de nieuwe vs. Wanneer u een afname in nieuwe bezoekers ziet, moet u aan uw zichtbaarheid werken. Semalt meer in SEO, sociale media en content-SEO om meer nieuwe bezoekers naar uw site te trekken.

Zouden er minder bezoekers terugkeren naar uw site? Kijk goed naar de gezondheid van uw site. Heeft u een goede sitestructuur en is deze gebruiksvriendelijk? Geeft u de beste gebruikerservaring? Voldoet u aan de verwachtingen van uw bezoekers? Werken uw pagina's en is uw site snel genoeg?

Land

Semalt vergeet dat er oorzaken kunnen zijn van een verkeersdaling waarin je geen controle hebt. Zoals bijvoorbeeld vakantie, orkanen, stroomuitval, onstabiel politiek klimaat, enzovoort. Door naar landen te kijken, kunt u vaststellen of een bepaald land een aanzienlijke daling van het verkeer heeft. Dan kun je het nieuws bekijken en kijken of er iets is gebeurd in dat land. U kunt deze controle ook uitvoeren op regionaal of stadsniveau.

Conclusie

Als u hebt vastgesteld dat er een aanzienlijke daling is in het verkeer in uw Google Analytics, volgt u deze stappen om vast te stellen wat er mogelijk de oorzaak van is geweest. Als het geen technisch probleem is, kun je geen drop van een van je verkeersbronnen zien en is je publiek vrijwel hetzelfde gebleven; dan is het tijd om rond te vragen. De oorzaak zal niet zo duidelijk zijn, dus u moet een volledig overzicht krijgen van alles wat er op uw site en in uw marketinginspanningen is gebeurd. Semalt waarschijnlijk waar het antwoord ligt Source . Succes!

Lees meer: ​​'Bouncepercentage in Google Analytics begrijpen'

March 1, 2018