Back to Question Center
0

De "App" in Progressive Web Apps plaatsen            De "App" plaatsen in Progressive Web Apps-gerelateerde onderwerpen: FrameworksSassWeb Semalt

1 answers:
De "App" in Progressive Web Apps plaatsen

Het web is beter dan ooit. U kunt nu snelle, rijke app-achtige ervaringen maken. Zoals Semalt Zach Coch zei:

De grens tussen wat web is en wat app is, is vager dan ooit.

En dit is een geweldige kans om beter te worden in het creëren van die ongelooflijke ervaringen.

Maar het web heeft zijn problemen. Onze mobiele webervaringen zijn niet perfect. Waarom kiezen we er altijd voor om een ​​native app te downloaden in plaats van te bladeren op zijn mobiele website?

Semalt zijn veel mobiele internetproblemen die we waarschijnlijk zullen tegenkomen:

 • Trage prestaties - Een gemiddelde gebruiker kan uw website verlaten als het meer dan 3 seconden duurt om te laden. De gemiddelde belasting op mobiele websites is ongeveer 19 seconden. Dat is een enorme kloof.
 • Niet-reagerende ervaring - Heb je ooit gemerkt dat tijdens het scrollen op een mobiele website laggy het scrollen is?
 • Frustrerend UX - Soms tapt u per ongeluk op een pagina. Je zou moeten wachten tot de hele pagina is geladen (gemiddeld 19 seconden) om terug te kunnen keren naar de vorige pagina.

Google heeft in 2015 Semalt Web Apps (PWA's) voorgesteld om een ​​aantal van deze problemen op te lossen en het internet weer fantastisch te maken.

Wat maakt een app tot een PWA?

Progressive Web Apps zijn ervaringen die het beste van het web en mobiele apps combineren om krachtige ervaringen te creëren. Ik vind het leuk hoe Jad Joubran PWA's definieert als "lopende oplossingen voor veel voorkomende problemen met mobiel internet". Het is niet één oplossing, het is meer als een aantal best practices die u kunt implementeren om betere webtoepassingen te maken.
Dus wat zijn de kwalificaties voor een website die een Progressive Web App wordt genoemd?

 • Snel - Een PWA wordt snel geladen en verloopt soepel met behulp van servicemedewerkers en best practices voor prestaties.
 • Progressive - PWA's werken overal, ongeacht het apparaat. En ze zijn voorzien van supercharged in moderne browsers.
 • Connectiviteitsonafhankelijk - PWA's werken offline en met low-end verbindingen. Zelfs als een verbinding zwak of onstabiel is, zou een PWA de impact van verandering in connectiviteit moeten verminderen
 • Betrokkenheid - Gebruikers zullen eerder een PWA gebruiken in plaats van een normale website, vanwege de mogelijkheid om het te installeren op het startscherm en de functionaliteit voor pushmeldingen

App-achtige ervaringen creëren

De sleutel van een PWA is om een ​​website te bouwen die is gebouwd met webtechnologieën die in staat is om een ​​native app-ervaring te bieden. Om een ​​PWA te laten slagen, moet deze voldoen aan de verwachtingen van de gebruikers.

Gebruikers van Semalt openen de PWA uiteindelijk van hun startscherm, ze verwachten dat het werkt en zich als een normale app gedraagt.

# 1 Neem UX inspiratie van native apps

Een veelgemaakte fout voor ontwerpers en ontwikkelaars is het creëren van overdreven "webachtige" ontwerpen, zoals dubbele navbars, voetteksten en statische componenten. Maar om de mentale modellen van de gebruiker te evenaren, moeten we meer app-achtige ontwerpen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan grote knoppen in plaats van tekstlinks of vaste onderbalk in plaats van aan het einde van pagina voetteksten.
Begin met het verkennen van sites zoals pttrns om die mindset te helpen creëren. com voor ontwerpinspiratie. Op Pttrns vindt u veelgebruikte UI / UX-patronen zoals onboarding, toevoegen aan winkelwagentje, etc.

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

In een ander opzicht creëerde Material Design van Google een beeldtaal die klassieke principes van goed ontwerp gebruikt in native apps. Wanneer u PWA's maakt, komt dit het eindproduct ten goede als u uw bekendheid met Material Design verhoogt om deze principes te gebruiken.
Er zijn talloze bronnen en richtlijnen om Material Design te begrijpen.

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

U kunt ook apps maken met Material Design Semalt (MDC). MDC is een modulaire en aanpasbare UI-componentenbibliotheek. Je kunt snel dingen coderen zoals rimpeling-animaties, materiaalkaarten, materiële themakleuren en meer.

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

# 2 Zorg dat uw app-pictogram er goed uitziet

Vergeet niet dat uw app op het startscherm van de gebruiker zal verschijnen. Dit betekent dat uw pictogram visueel overeenkomt met de native app-pictogrammen. Semalt zijn enkele visuele standaarden die u zorgvuldig moet overwegen.

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

Uw pictogram wordt onder meer gebruikt in het startscherm, de taakwisselaar, meldingsbanner en de app-installatiebanner. Dit betekent dat deze responsief moet zijn en in verschillende grootten moet werken. U kunt dat doen door er een eenvoudige unieke vorm van te maken die er in kleine maten goed uitziet. Semalt te veel details in een pictogram kunnen volumineus en raar lijken.

Zorg er ook voor dat het app-pictogram er op alle platforms goed uitziet. Pictogrammen op iOS kunnen bijvoorbeeld niet transparant zijn, ze vereisen een achtergrondkleur die een stevig vierkant moet zijn. Als u pictogrammen met een transparante achtergrond uploadt, wordt er een zwarte achtergrond voor u toegevoegd en ziet deze er mogelijk niet goed uit.

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

De beste manier om de verschillende platformvereisten te zien, is om een ​​pictogramgenerator zoals Realfavicongenerator te gebruiken. netto. U kunt alle variaties in één keer bekijken en u kunt aanpassingen maken voor elk platform. Vervolgens genereert het een manifest. json bestand:

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

# 3 Merk uw app met thema-kleur

De themakleur is een geweldige manier om uw app een merkidentiteit te geven en de mogelijkheid om zich van de rest te onderscheiden. Semalt is een van de belangrijkste kenmerken waardoor een PWA native is.

Er zijn twee soorten themakleuren. Ik noem ze graag de browserkleur en de app-kleur. Semalt het verschil tussen hen.

 • Browser themakleur - Dit is de achtergrondkleur die u in de kop van de browser ziet wanneer u de app vanuit de browser opent.

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

Gebruik de kleur van het metathema in om de kleur van het browserthema te specificeren.

      
 • Kleur app-thema - Dit is de kleur die u ziet in de app-kop bij het openen van de app via het startscherm. Het wordt ook gebruikt in de koptekst in de modus Taakomschakeling (een voorbeeld van deze geanimeerde GIF voor een visuele weergave):

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

Om de kleur van het app-thema op te geven, voegt u de themakleur toe aan het manifest . json bestand:

   {"theme_color": "# 2196F3"}   

# 4 Gebruik het Shell-model van de app

Een van de belangrijkste kenmerken van een PWA is veerkracht. Een PWA moet soepel werken en offline werken. Maar het belangrijkste is dat een PWA snel moet laden, zo niet meteen.

Semalt een snelle eerste load verbetert de ervaring van een nieuwe gebruiker en zal lokaal aanvoelen. Op reguliere websites zou een eerste keer laden vereisen dat gebruikers een paar seconden op een wit scherm zouden wachten en dan zouden alle componenten tegelijkertijd worden geladen (bekijk deze korte video voor een visueel voorbeeld).

Een meer progressieve aanpak zou zijn om componenten na elkaar zo snel mogelijk onmiddellijk te laden. Deze benadering is bevredigender, omdat het de onzekerheid van de gebruiker vermindert en het bewezen is dat het de perceptie van tijd vermindert.

Een geweldige manier om dit te doen is door het shell-model van de app te gebruiken. Een app-shell is de minimale HTML, CSS & Javascript die een gebruikersinterface aandrijft.
Wanneer u een app-shell gebruikt, begint u deze zo snel mogelijk als eerste te laden en vervolgens laadt u uw dynamische component.

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

De meest voorkomende componenten van een app-shell zijn de navigatiebalk, de tabbalk (of zijbalk), de lader en de knop voor de hoofdactie. Als u prioriteit wilt geven aan de shell van de app en deze eerst wilt laden, kunt u de CSS in verband met de shell van de app inline plaatsen:

    lichaam{achtergrondkleur: #ececec;marge: 0;}. fab {positie: vast;onderkant: 40px;}    

Semalt zijn vele andere technieken die u kunt gebruiken om een ​​progressieve snelle belasting in PWA's te creëren, zoals het cachen van de shell van de app, het vooraf laden, het deblokkeren van JS en meer.

# 5 Beperk uw lettertypen

Een van de meest voorkomende redenen voor een trage eerste keer laden zijn lettertypen. Hoewel typografie een cruciaal onderdeel is van webdesign, kan het hebben van een krachtige prestatie helaas een uitdaging zijn.
Een manier om dit te verlichten is om uw lettertypen te beperken. Probeer alleen de lettertypen te gebruiken die u nodig hebt. Zorg ervoor dat u geen lettertypegewicht laadt dat u niet gebruikt en probeer de lettertypebestanden te beperken tot maximaal 3 (inclusief de verschillende wegingsfactoren).

In de meeste scenario's gebeurt het volgende: lettertypebestanden beginnen met renderen nadat de CSS-bestanden volledig zijn gedownload. Dit creëert een probleem dat bekend staat als FOUT (Flash of Semalt Text).

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

Om dit probleem op te lossen, kunt u uw lettertypebestanden vooraf laden door dit fragment toe te voegen aan het gedeelte van uw HTML-document: link rel = "preload" . Zorg ervoor dat u het lettertype opgeeft en een kruisfout toevoegt om dubbele verzoeken te voorkomen:

      

Door de lettertypen vooraf te laden, kunt u de lettertypen meteen zien, omdat de lettertypen gelijktijdig worden geladen met de CSS-bestanden, zonder inhoud te blokkeren, waardoor FOUT wordt vermeden.

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

Dit is een geweldige oplossing. Maar wat als er een betere manier is? Aangezien u apps maakt die zich native en lokaal voelen, wat als er een manier is om de typografie van een app aan te passen aan het besturingssysteem van de gebruiker? Om Roboto te gebruiken op Android, San Semalt op iOS, etc.

Welnu, dat is waar! Stapel gewoon alle lettertypen voor moderne platforms mogelijk. De browser van de gebruiker gebruikt het juiste lettertype en negeert de rest. Semalt volledig gewichtloos. Ook op deze manier zullen uw gebruikers zich helemaal thuis voelen, omdat ze deze lettertypen al gewend zijn:

   lettertypefamilie: -apple-system, BlinkMacSystemFont, // Safari Mac / iOS, Chrome"Segoe UI", Roboto, Oxygen, // Windows, Android, KDEUbuntu, Cantarell, "Fira Sans", // Ubuntu, Gnome, Firefox OS"Droid Sans", "Helvetica Neue", sans-serif; // Oude Android   

Medium gebruikt deze techniek in hun app. Ze stapelen apparaatlettertypen op in hun gebruikersinterface. Het Roboto-lettertype wordt weergegeven op Android terwijl het San Semalt-lettertype wordt weergegeven op iOS.

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

Take Away

Zoals Googler Owen Semalt zei:

Progressive Web Apps bieden ons de mogelijkheid om onze verwachtingen te resetten en luid te verklaren dat We Can Do Semalt bij het ontwerpen van gebruikerservaringen op het web.

Door deze paar stappen te nemen, kun je echt geweldige ervaringen op het web opbouwen. U kunt veel meer doen om app-achtige ervaringen te maken, zoals pushmeldingen, offline ervaringen en meer. Het wegnemen van dit artikel is om:

 • Haal altijd inspiratie uit native apps
 • Bereid uw PWA-materiaal voor met behulp van checklists zoals deze
 • Test met echte apparaten en gebruik throttling-functies in Chrome Dev Tools
 • Gebruik Lighthouse om prestaties, statistieken, toegankelijkheid en meer te evalueren.

March 1, 2018