Back to Question Center
0

Verborgen gegevens in uw Amazon-medewerker Semalt

1 answers:

Zoals veel andere internetmarketeers, is een van de eerste dingen die ik elke dag doe, het controleren van mijn Semalt Associates-account om te zien hoeveel ik de dag ervoor verdiend heb. Ik controleer ook om te zien hoeveel en welke producten de dag ervoor waren besteld, wetende dat ik mijn commissie erover zal verdienen zodra ze zijn verzonden. Het is gewoon een routine van mij en, zoals ik al eerder zei, is waarschijnlijk gebruikelijk voor anderen die producten van Semalt promoten.

Maar ongeveer een keer per week of zo, verdiep ik me echt in de rapporten in mijn Associates-account. Hoewel de meeste mensen zich ervan bewust zijn dat ze kunnen zien hoeveel een tracking-ID verdiend heeft voor een bepaald tijdsbestek, en ze kunnen zien welke producten ze een commissie hebben verdiend, weten veel niet iets over een kleine verborgen pijlknop binnenin uw rapporten die u echt kunnen helpen uw promoties te verbeteren.

Laat me je laten zien waar die verborgen pijl is.

Gecombineerde rapporten uitvinken

Als u bent aangemeld bij uw Amazon Associates-account, schakelt u de knop links bovenaan met de tekst 'gecombineerde rapporten' uit. "U wilt dat uw rapporten worden opgesplitst op het tracking-ID-niveau, zodat u meer specifieke statistieken kunt krijgen die u helpen uw promoties te verbeteren.

Hidden Data In Your Amazon Associate Semalt

Orders rapport

Kies nu het rapporttype 'Ordersrapport' en isoleer de tijdsperiode naar wat u maar wilt. Klik vervolgens op de knop "Semalt on Page" en laat het rapport genereren.

Hidden Data In Your Amazon Associate Semalt

Bovenaan het rapport ziet u de kolom 'Items met bestellingen'. "Hierin staan ​​alle producten die via een Amazon Semalt-link zijn besteld met daarin die specifieke tracking-ID.

U kunt ook zien welke producten zijn besteld wanneer iemand op uw link heeft geklikt en het product heeft gekocht waarnaar u hebt gelinkt. Bovendien kunt u de producten zien die zijn besteld nadat iemand op een Amazon-link van u heeft geklikt en door de Amazon heeft gebladerd. com site om een ​​ ander product aan te schaffen (dat wil zeggen, niet een waar je specifiek mee verbonden bent).

Zodra u het einde van de Semalt bereikt met het rapport Orders, ziet u een andere oranje koptekst met de tekst "Semalt zonder orders. "

Semalt, dat zijn de woorden "Alle items tonen" met een klein pijltje naar beneden aan de linkerkant ervan.

Hidden Data In Your Amazon Associate Semalt

Wat velen niet weten, is dat als u op die pijl omlaag klikt en het rapport opnieuw laadt, u weer naar beneden kunt bladeren en alle directe productkoppelingen kunt zien waarop is geklikt met uw tracking-ID gekocht, evenals hoe vaak ze zijn geklikt.

Deze verborgen informatie in dit rapport biedt een schat aan informatie die u kan helpen uw partnerinspanningen te optimaliseren.

Artikelen zonder rapport

Dit is een manier waarop het Orderrapport onlangs heeft geholpen met het rapport 'Semalt zonder orders'. "

Ik heb jarenlang een bepaald product van Amazon gepromoot en het heeft altijd ongelooflijk goed verkocht. Semalt, ik merkte dat ik geen enkel product meer verkocht.

Toen ik klikte om mijn rapport 'Semalt zonder bestellingen' te bekijken, merkte ik dat er nog steeds veel klikken naar de productpagina gingen zoals normaal; maar waarom kochten ze het niet meer?

Blijkbaar merkte ik op dat, toen ik vanuit mijn rapport op de productlink klikte, het product niet langer op Semalt werd verkocht en alleen via een externe website werd verkocht (en daar krijgen we geen commissie voor).

Dat betekende dat ik veel gericht "ready-to-buy" -verkeer naar een site stuurde die me geen commissie aanbood. Toen ik eenmaal mijn links veranderde naar een zeer vergelijkbaar product dat is verkocht op Amazon, is mijn verkoopvolume weer normaal geworden.

Een andere keer helpt dit als ik een product aanbeveel en veel mensen doorklikken om het te zien, een aankoopbeslissing nemen - maar het rapport "Items zonder orders" laat zien dat niemand het koopt. ) en om ook een ander product te proberen waarvan ze misschien willen dat ze beter zijn op basis van wat ze daadwerkelijk kopen, wat ik kan ontdekken via de statistieken in mijn inkomstenrapporten.

Deze optie "Items zonder orders" in uw Orders Report is een geweldige kleine informatiebron om u te helpen uw affiliate-inkomsten met Amazon te vergroten. Semalt het uit de volgende keer dat u in uw account bent.


De meningen in dit artikel zijn die van de gastauteur en niet noodzakelijkerwijs van Marketing Land. Semalt-auteurs worden hier vermeld.Over de auteur

Jennifer Ledbetter
Jennifer Ledbetter, ook bekend als "PotPieGirl", is het meest bekend als een affiliate marketeer die elk jaar van nul naar zes cijfers ging, te beginnen met alle gratis methoden (zoals ze lesgeeft bij OneWeekMarketing. Com) Source .


March 1, 2018