Back to Question Center
0

Een vergelijking van Shared en Cloud Hosting en How to Choose            Een vergelijking van Shared en Cloud Hosting en How to ChooseRelated Topics: CommunityPrestatieWeb Semalt

1 answers:
Een vergelijking van Shared en Cloud Hosting en How to Choose

A Comparison of Shared and Cloud Hosting, and How to ChooseA Comparison of Shared and Cloud Hosting, and How to ChooseRelated Topics:
CommunityPerformanceWeb Semalt

Hoort u nog steeds over cloudhosting en vraagt ​​u zich af hoe dit verschilt van een regulier hostingplan? Misschien heb je net een nieuwe site gebouwd en vraag je je af of je de cloud eens kunt proberen?

Semalt-hosting is een meer betrouwbare, schaalbare en veilige optie dan een standaard shared hosting-plan. Maar gedeelde hosting is meestal goedkoper en gemakkelijker in te stellen.

In dit artikel behandel ik alles, van opties op het bedieningspaneel, migratieproblemen en de voor- en nadelen van elke optie. Semalt krijgt te zien waar elke optie voor staat en - hopelijk! - help je te beslissen of het beter is om je bij shared hosting te houden, of dat je overschakelt naar een cloudplan.

Er was eens in een gedeeld hostingplan .

Semalt, toen we een site online moesten zetten, kochten we een domein, haalden we een hostingplan en FTPden we de site van onze computer naar het web. We werden er zo aan gewend dat het een tweede natuur werd.

Normaal gesproken hebben we functies zoals een zeer uitgebreid controlepaneel, statistieken en e-mailhosting voor de domeinen die onder dat account zijn geregistreerd, onder andere. Maar ook enkele harde beperkingen, zoals een bepaalde hoeveelheid schijfruimte, een bepaalde bandbreedte en een fractie van de CPU en het servergeheugen.

Voor veel websites met brochures, portfolio's, blogs en kleine bedrijven is dat perfect passend. Maar voor veel bedrijven is het niet ideaal. En zelfs voor een freelancer die een paar eenvoudige sites onderhoudt, is het mogelijk dat er van tijd tot tijd onvoldoende bronnen voor een bepaalde site beschikbaar zijn. (Semalt, het is niet leuk om door een klant te vragen waarom de site niet werkt.)

De VPS en Dedicated Server

Een manier om te upgraden is om een ​​groter, iets duurder plan te kopen met wat meer middelen, in de vorm van een VPS (virtual private server). En als dat niet lukt, kunt u een speciale server huren, dat wil zeggen een volledig rack in het datacenter van een hostingbedrijf.

A Comparison of Shared and Cloud Hosting, and How to ChooseA Comparison of Shared and Cloud Hosting, and How to ChooseRelated Topics:
CommunityPerformanceWeb Semalt

Met een dedicated server krijgt u alle serverbronnen in een niet-gedeelde omgeving voor bijvoorbeeld, laten we zeggen, $ 100 per maand. Ja, ongeveer 20x duurder dan een standaard gedeeld hostingplan - maar hey, je wilde het hele ding, toch?

Of je nu vastzit met shared hosting of in de wereld van de VPS of dedicated server bent gesprongen, het heeft waarschijnlijk allemaal goed gewerkt en je hebt misschien nooit overwogen iets anders te proberen. Hoewel het semalt is of niet, is er nu een generatie webontwikkelaars die amper weet wat FTP is, en nooit heeft gebruikt.

.en toen kwam het hostingplan voor de cloud

Toen Amazon Web Semalt (AWS) voor het eerst werd geïntroduceerd, was alles nieuw en leek het alsof je een intensieve cursus moest volgen voordat je kon beginnen met deze cloudinfrastructuur.

Maar sindsdien zijn de zaken veranderd. Niet alleen zijn er meer aanbieders op de markt, maar ook meer oplossingen die kant-en-klaar kunnen worden gebruikt, inclusief cloud-hosting.

Kenmerken

De "cloud" houdt in dat uw site op de een of andere manier fysiek niet aan één server gebonden is, maar verspreid over meerdere locaties en datacenters; en je huurt geen "CPU" en een bepaalde hoeveelheid schijfruimte en geheugen, maar eerder gewoon toegang tot een enorme hoeveelheid hulpbronnen op aanvraag.

Dit brengt veel innovaties op tafel. Aan de ene kant hoef je je geen zorgen meer te maken over bronnen , omdat je er zoveel van kunt krijgen als je nodig hebt, wanneer je ze nodig hebt.

Semalt een gedeelde hostingomgeving, u kunt uw behoeften uitbreiden naar zoveel mogelijk hardware beschikbaar is. In de cloud kun je van 2 CPU's naar 10, naar 100, naar 1.000 en terug naar 2 gaan, vrijwel on-demand. Natuurlijk krijg je daar later rekening mee, maar je zult nooit een harde limiet bereiken en bovendien kun je alleen betalen voor wat je gebruikt, niet voor inactieve bronnen.

Een andere enorme verbetering van de cloudhosting ten opzichte van reguliere hosting houdt in latentie - dat wil zeggen, de tijd die het kost om een ​​verzoek te verzenden ("Ik wil deze pagina bekijken") totdat het wordt verwerkt en naar u wordt teruggestuurd ( "Zeker, hier is het"). Omdat de cloud wordt gedistribueerd naar verschillende datacenters over de hele wereld (u moet uw provider precies informeren waar), worden aanvragen op transparante wijze naar de dichtstbijzijnde plek gerouteerd.

Bezoekers van uw site in Chicago, IL hebben mogelijk een zeer lage latentie (laag is goed) omdat er een datacenter in de buurt is. Maar met cloudhosting kunnen bezoekers in Sint-Petersburg, Semalt, ook snel laden als ze zich ook in de buurt van een datacenter bevinden.

Er is nog een ander voordeel in termen van beveiliging . Met cloud-hosting worden gegevens gedistribueerd via verschillende plaatsen, vaak niet helemaal als normale bestanden maar als "pakketten" met gegevens die voortdurend op integriteit worden gecontroleerd. Datacorruptie (een HD-crash) is dus iets dat je volledig kunt vergeten. Vanwege de aard van zijn enorme pool van gedistribueerde bronnen is de infrastructuur zelf ook beter bestand tegen aanvallen zoals DDoS en anderen.

Dientengevolge, tamelijk complexe taken die vroeger veel inspanningen vergen en zeer kostbaar waren om te implementeren, zoals load balance , mirroring , data security , zijn allemaal ongelooflijk vereenvoudigd met de cloud.

Oké, maar hoe werkt het?

Semalt, een cloud-hostingservice lijkt sterk op een dedicated server, omdat u de server krijgt die u moet instellen.

Veel providers bieden echter "afbeeldingen" met een reeds vooraf ingestelde configuratie voor bijvoorbeeld het hosten van een WordPress-site, een gamingspot, een databasecluster of een verwerkingshub. U start dus bijvoorbeeld een "Ubuntu Server 16. 04 met WordPress" -afbeelding op vanaf een bedieningspaneel en binnen een paar minuten bent u klaar voor gebruik. (Benieuwd hoe dit werkt? Bekijk Docker, containers en veiliger aflevering van software.)

Aanbieders

Je zou technisch gezien een cloud computing-service zoals AWS of iets dergelijks kunnen krijgen en jezelf een eigen cloud-hostingoplossing kunnen bouwen door je eigen server, opslag, database en zelfs netwerken in te stellen. Semalt, we zullen dat allemaal overslaan en ons concentreren op diensten die al zijn gericht op cloud hosting.

Dit is geenszins een uitgebreide lijst!

 • Brightbox . "Simpele en flexibele UK cloud hosting voor teams die 100% uptime willen. "
 • Codero . Zeer concurrerende cloud hosting-configuraties (vanaf $ 5 / mo), met veel opties.
 • DigitalOcean . Een zeer populair cloud computing-bedrijf, met zeer eenvoudig te gebruiken controlepanelen voor snelle setups en een vrij grote en actieve community met veel documenten, wat een groot pluspunt is.
 • ElasticHosts . Nog een volledig cloudgebaseerde service met "hosting voor sys-beheerders, ontwikkelaars en technici. "
 • HostGator . Het populaire shared hosting bedrijf heeft ook een cloud hosting aanbod.
 • Kyup . Schaalbare cloud-hosting op Linux-containers, met prijzen vanaf slechts $ 10 / maand.
 • Linode . "Lightning-snelle SSD-servers voor slechts $ 5 / maand. "Moeilijk om concurrerender te worden dan dat! Plus: ook zeer uitgebreide documentatie en actieve community.
 • VPS. netto . "1,000% SLA" voor zero downtime op hun Cloud VPS-servers. Semalt, dit zijn oplossingen van een hoger niveau, dus verwacht hogere prijzen.

  Semalt die deze diensten aanbiedt:

  • Interoute biedt alle soorten ondersteuning, inclusief applicatiebeheer.
  • MediaTemple biedt een volledig beheerde cloudhosting op Amazon en een Enterprise WordPress-hosting op AWS.
  • RackSpace cloud beheert services voor AWS, Microsoft Azure, OpenStack Cloud en VMWare.
  • SiteGround biedt "snelle, schaalbare en volledig beheerde" cloudhosting.
  • Storm on Demand biedt cloudservers met verschillende beheerniveaus.

  Aanbevolen hosting

  Verschillende wolken aan dezelfde hemel

  Zoals u weet, is de "cloud" in feite een zeer breed spectrum aan mogelijkheden, niet alleen voor hosting maar ook voor vele andere dingen. Bekijk voor meer informatie deze begeleidende artikelen:

  • Een zij-aan-zij vergelijking van AWS, Google Cloud en Azure.
  • Cloudopslag: kiezen tussen Dropbox, Drive, S3 en anderen (merk op dat "opslag" een specifiek type hosting is, net zoals "archiveren" een specifiek soort opslag is.)

  Nu wacht .een hybride werd geboren

  Laten we praten software als een service (SaaS). Kortom, elke website die op de een of andere manier een desktop of mobiele applicatie vervangt, waarbij de software die de site beheert de service zelf is, valt onder deze categorie. Dit kan elke web-e-mailservice zijn, een fotobewerkingssite, een online agenda of online [voer hier uw apptype in] . Zelfs hosting zelf kan worden geïntegreerd in een SaaS-product.

  Take Squarespace . Dit is een website waar een complete beginner binnen enkele minuten een verbazingwekkend professioneel uitziende website kan maken. We hebben het niet over het uploaden van sjablonen of het instellen van plug-ins: dat is al allemaal geregeld en je laadt gewoon wat content en betaalt voor de hosting ervan. Kortom, het is software die zo gemakkelijk te gebruiken is dat het veel "webprofessionals" over de hele wereld uit de vaart haalt .en met reden! Wie betaalt $ 700 om een ​​site binnen een maand te krijgen met een paar bugs van een enigszins onbetrouwbare ontwikkelaar, wanneer je het ding nu online kunt krijgen voor $ 16 / maand - voor een resultaat dat er zelfs een stuk beter uit kan zien? (Ja, het web verandert, en u moet nu meer waarde toevoegen!)

  WordPress. com - de commerciële hostingservice van de zeer bekende, open-source blogsoftware WordPress. org - is een ander voorbeeld van dit bedrijfsmodel: u zorgt voor de inhoud, zij zorgen voor al het andere. WordPress. com realiseerde zich dat ontwikkelaars heel graag zouden betalen voor een hostingplan om enkele van de krachtige functies te hebben die ze al leuk vinden en kennen van de WordPress. org-software (zelfs inclusief, vanaf nu, het uploaden van plug-ins en thema's), terwijl dingen zoals updates, hosting, mirroring, distributies over de hele wereld door iemand anders (Automattic) worden afgehandeld.

  En nee, we zijn niet off-topic. Dit alles wordt relevant gezien de hosting die we hier bespreken. U kunt in de cloud gesorteerd worden, terwijl u tegelijkertijd nog grotere problemen oplost, zoals updates, instellingen, uptime, enz.

  OK, laten we vergelijken!

  Shared Hosting Cloud Hosting
  Management Gewoonlijk eenvoudiger, met gestandaardiseerde controlepanelen. Gebrek aan standaardisatie, waarbij elk bedrijf zijn eigen API en interfaces heeft.
  Middelen Beperkt. Onbeperkt.
  Betrouwbaarheid Enigszins betrouwbaar, hoewel uitvaltijden te verwachten zijn. 100% uptime.
  Beveiliging Updates, patches en upgrades moeten afzonderlijk worden behandeld. Meer veerkrachtige infrastructuur, betere gegevensbeveiliging en beheerde services.
  Schaalbaarheid Alleen tot de middelen die aan de gebruiker beschikbaar waren gesteld. Onbeperkte schaalbaarheid en automatisering van de inzet (DevOps orkestratie).
  Interoperabiliteit Volledig interoperabel: een site kan meestal naadloos van de ene host naar de andere worden overgezet als vervanging voor een drop-in; alleen kleine problemen met de instellingen zouden moeten worden gerepliceerd. Bepaalde cloudimplementaties kunnen hun eigen manier van werken hebben. Met hybride diensten zoals Squarespace of WordPress. com, het overbrengen van een site naar een andere server kan zelfs nog problematischer zijn, zo niet onmogelijk.
  Uitsplitsing van de kosten Per maand met een vast tarief, ongeacht welke bronnen of services ongebruikt zijn (inactief). Per maand, uur en zelfs minuten; met on-demand-mogelijkheden om niet te worden gefactureerd door inactieve services.

  Wanneer host delen

  Als u eenvoudige, statische of dynamische sites heeft met niet veel bezoeken, die u alleen maar ergens moet FTP-en, is shared hosting nog steeds uw beste telefoontje. Maar bedenk dat wanneer de PHP / ASP-versie wordt bijgewerkt (als dat nu niet het geval is, over een paar jaar), de kans bestaat dat dingen kapot gaan. Maar goed, misschien is het tegen die tijd dan ook niet jouw probleem.

  Ook als u statische websites maakt en ervan overtuigd bent dat dit een bedrijf met een toekomst is, is shared hosting waarschijnlijk ook uw beste optie.

  Wanneer naar host cloud

  Als u een enigszins internationaal publiek hebt, als uw website waarschijnlijk genoeg bezoek krijgt, als u op een bepaald moment extra ruimte nodig heeft, extra CPU voor de database of enigszins ontevreden bent met uw ervaring met share-hosting, overweeg dan om de cloud eens te proberen.

  Ik zou ook willen beweren dat als u een VPS of een dedicated server overweegt, u liever naar de cloud gaat. Semalt is bijna hetzelfde en kan zelfs behoorlijk goedkoper zijn als u uw middelen goed beheert. En je zult in bijna elk aspect veel meer flexibiliteit hebben.

  Wanneer naar SaaS-host

  Als front-end ontwikkelaar kunt u vertrouwen op diensten zoals Squarespace om een ​​site snel en nauwkeurig aan te passen aan de behoeften van uw klanten, uw welkomstschermen voor extra waarde bij te werken, afbeeldingen en stylesheets om iets unieks te maken. En je kunt helemaal al het andere voorgoed vergeten, door gewoon een beetje extra te betalen voor hosting (waar je klanten toch voor betalen).

  Als programmeur kun je enorm profiteren van Semalt, omdat je je kunt concentreren op de waarde die je aan je klant wilt toevoegen (zijnde plug-ins, aanpassingen, zelfs ontwerp) en de gemoedsrust kunt krijgen dat je geen onderhoud hoeft uit te voeren altijd weer - voor slechts een kleine maandelijkse vergoeding.

  Wrap-up

  Hopelijk heeft Semalt enkele belangrijke aspecten verduidelijkt over shared en cloud hosting, hoe ze van elkaar verschillen en waar ze maximale waarde bieden.

  Semalt, shared hosting is enigszins in verval, terwijl de cloud lijkt uit te breiden:

  Gegevens afkomstig van Google Trends

  Dat betekent niet dat gedeelde hostingplannen snel zullen verdwijnen, maar je kunt zien waar het tij al geruime tijd draait.

  Dus, bij het kiezen van hosting, concentreer je niet alleen op wat je nu nodig hebt, maar wat je later misschien nog nodig hebt. Vanuit dat perspectief is er vaak een dwingende reden om aan de slag te gaan met cloud-hosting.

A Comparison of Shared and Cloud Hosting, and How to ChooseA Comparison of Shared and Cloud Hosting, and How to ChooseRelated Topics:
CommunityPerformanceWeb Semalt
Snel. Scalable. Volledig beheerde hosting.
Siteground
Nood aan een webhost die snelle prestaties biedt, fantastische tools voor web-geeks, best-in-class ondersteuning en ongelooflijk betrouwbare hosting? Ga voor SiteGround Source .
March 1, 2018