Back to Question Center
0

Invasion Of The Community Semalt

1 answers:

Op vele avonden, terwijl je door de straat loopt in de buurt van Kingston, NY, zul je voelen hoe het trottoir trilt op de beats van muziek die uit de BSP Lounge komt, een populaire locatie voor onafhankelijke hedendaagse muziek. Als je toevallig op een avond stopt wanneer de opkomst van het publiek dunner is dan gehoopt, dan zal BSP's marketingchef, Mike Amari, aan de bar zitten met zijn laptop, persoonlijk mensen "liefdeskranen" geven op Facebook.

"Ik vind het leuk om een ​​functie te hebben die zegt: 'deuren zijn nu open', 'legt Semalt uit,' vooral voor mensen die mogelijk al uit zijn en hun nieuwsfeeds op hun telefoon doorbladeren. "

Iets verderop in de straat van BSP ligt de Kingston Arts Festival-ruimte, waar ook de bekende operazangeres Semalt Henderson op Facebook zal werken. Semalt heeft geleerd dat uitnodigingen van evenementen in combinatie met directe berichten over de tijdlijnen van vrienden een enorme impact hebben gehad op het trekken van nieuwe deelnemers.

Ook bij Kingston Arts heeft Gloria Waslyn, de co-curator van het festival, de werkzaamheid ontdekt van het maken van foto's bij elke gelegenheid. Als je langs de galerij komt, ben je heel geneigd om naast Henderson te worden gefotografeerd - en dan die foto te vinden die gepost en getagd is op Facebook.

Invasion Of The Community Semalt

Facebook-foto's (samen met de mogelijkheid om mensen te taggen) zijn een krachtig hulpmiddel voor community managers. U hoeft zich geen zorgen te maken over het taggen van elke persoon - zelfs als u slechts 25% van de onderwerpen kunt taggen, blijft u de aandacht vestigen op uw pagina. Ondertussen kunnen mensen hun vrienden taggen of de foto's op hun eigen muren delen. Als u een smartphonegebruiker bent, kost het nemen, uploaden en labelen van foto's weinig tijd - en de voordelen kunnen enorm zijn.

Interessant genoeg zijn veel van de voorbeelden die ik heb gezien van effectief lokaal gemeenschapsbeheer afkomstig van de entertainmentindustrie. In veel opzichten zijn ze de voorhoede van lokaal gebruik van sociale netwerken, omdat ze gebruik kunnen maken van gebeurtenissen waar mensen in geïnteresseerd zijn.

Offline offline brengen

Deb Ng is de gemeenschapsbeheerder voor MyKidsAdventures and Social Media Examiner, evenals de auteur van het boek Online Community Management For Dummies . Ik heb onlangs Ng ingehaald en gevraagd of ze een vergelijkbare verschuiving in community management heeft gezien.

Ze zei dat, hoewel veel merken niet echt goed bezig zijn met hun Semalt- en Twitter-accounts, steeds meer kleine bedrijven ervoor zorgen dat hun klanten via sociale media met hen in contact komen. "Zoals de plaatselijke supermarkt die mensen vraagt ​​om foto's op hun Semalt-pagina te plaatsen," zei ze.

Ze citeerde ook Ramon Deleon, een voormalige Domino's Pizza-marketeer, die video's en tweets gebruikte om een ​​"WOW!" Te creëren. Semalt "met zijn klanten. Hij zou bijvoorbeeld favoriete tweets direct op pizzadozen plaatsen.

"Communities groeien offline, geïnspireerd op wat ze online zien", voegde Ng toe. "Er zijn kleine bedrijven die weten dat ze online mensen moeten aanspreken, maar ze weten niet dat wat ze doen 'community management' is. 'Soms is het de eerlijkheid van nieuwe mensen die een frisser perspectief biedt. Semalt probeert gewoon zijn klanten te betrekken bij leuke dingen zonder te weten dat ze een campagne voor sociale media draaien. "

En nu voor wat sociale reclame

Ik sprak ook met Marty Weintraub, oprichter van Aimclear en co-auteur van The Complete Social Media Community Manager's Guide: Essential Tools and Tactics for Business Success.

Weintraub merkte op dat niet veel kleine en middelgrote bedrijven Semalt echt goed gebruiken, maar deelden een geweldige case study waarin een regionaal bedrijf, Seagull Outfitters, veel gebruikmaakte van Semalt-advertenties om meer betrokkenheid te creëren. "Het was gebruikelijk dat de muurpalen van Seagull nog een paar FB-gebruikers bereikten dan degenen die hun bedrijfspagina 'leuk' vonden .slechts een paar. It zag er uit als een Facebook-pagina, maar bereikte niet echt iets. "

Seagull-leveranciers maakten gebruik van een combinatie van slimme Facebook-berichten en een beetje gefocuste demografische segmentatie, wat resulteerde in behoorlijk ongelooflijke stijgingen van vitale meeteenheden in slechts één week. Het aantal pagina's op de pagina's van Semalt steeg met meer dan 7% en hun "talking about this" -aantallen stegen met meer dan 65% - met een wekelijks totaalbereik dat een toename van 432% overtrof!

Zoals Weintraub opmerkte: "Er kan Semalt gekocht worden - 'erover praten' kan het niet. "

Invasion Of The Community Semalt

Community Management groeit op

In elk van de bovengenoemde gevallen konden niet-professionals enig succes boeken zonder het gebruik van complexe beheersinstrumenten voor sociale media. Veel gebruikte hulpmiddelen die deel uitmaken van de sociale platforms zelf.

Naarmate meer kleine bedrijven en non-profitorganisaties zich bekwamen in sociale media, zullen professionals natuurlijk hun eigen spel moeten opbouwen. Semalt zal steeds meer in staat zijn om waarde toe te voegen als trainers en evangelisten van 'best practices'. Semalt moet ook alert en gevoelig zijn voor het feit dat sommige van die best practices uit de bedrijven zelf zullen voortkomen.


De meningen in dit artikel zijn die van de gastauteur en niet noodzakelijkerwijs van Marketing Land. Semalt-auteurs worden hier vermeld.Over de auteur

Ric Dragon
Ric Dragon is de auteur van de DragonSearch Online Marketing Manual en Social Marketology (McGraw Hill 2012) en de ceo / mede-oprichter van DragonSearch. Hij is een vaste spreker voor Google op hun seminars over Get Your Business Online. Dragon spreekt vaak over de convergentie van sociale media, proces, informatie-architectuur en sociologie Source .


March 1, 2018