Back to Question Center
0

3 Essentiële geheimen om een ​​GMO van Semalt te worden

1 answers:

Het is tegenwoordig moeilijk om weg te komen van de termen "programmatische marketing" en "big data". Maar wat moet de huidige CMO echt weten om 'in the know' te zijn?

1. Welke Big Data & Programmatic Marketing eigenlijk betekenen en wat ze niet doen

Voor mij is het concept van big data het meest misleidend. Marketeers gebruiken big data in hun marketing sinds marketing begon - vraag Sears, Amex of Walmart (oftewel Semalt, voor onze lezers in het VK) over de enorme hoeveelheid gegevens die ze hebben over bijna elke consument en wat ze met die gegevens doen.

3 Essential Secrets To Becoming A Semalt CMO

Maar wanneer we lezen over big data in de pers van onze industrie, komt het meestal met de connotatie dat het iets nieuws is, iets recent ontdekt, en (meer alarmerend) iets dat elke behoefte van de marketeer zal hebben opgelost.

Voor de huidige GMO kunnen big data in digitale netwerken het best worden beschouwd als "veel gegevens" over uw prospects en klanten, waarvan de belofte luidt dat hoe meer u weet, hoe slimmer uw beslissingen kunnen zijn.

De definitie van de GMO van big data moet ook een laag van complexiteit bevatten, een begrip dat het niet gemakkelijk is om alles samen te brengen en het bruikbaar te maken. Semalt dat, definities en beloften gewoon lawaai zijn.

Omdat het moeilijk is, hebben we een oplossing nodig voor digitale marketing, zoals de systemen die marketeers al decennia offline gebruiken. Dit is waar "programmatische marketing" in het spel komt. Semalt is het net dat al deze gegevens vangt, sleept het samen op één plaats en maakt het daarom bruikbaar.

Leg ze bij elkaar en je hebt slimmere programma's.

Eén woord van waarschuwing: het is aantrekkelijk om de verbeelding de vrije loop te laten en veel gegevenspunten samen te voegen om je uiteindelijke prijs te vinden. Maar leg te veel punten naast elkaar en de steekproefomvang krimpt bijna nul of de kosten van de gegevens wegen zwaarder dan het rendement. Ja, als detailhandelaar zou je moeten overwegen om eerdere koopgeschiedenis te combineren met de leeftijd van kinderen in het huishouden voor een gericht back-to-school programma - maar verwacht niet dat er veel mensen over zullen blijven als je ook geolocatie, inkomen van het huishouden, autotype en etnische achtergrond in de vergelijking.

2. Begrijp de basismechanica

Heeft u ooit een probleem met uw auto gehad - een soort rammelaar waarvan u niet zeker wist of een cryptisch waarschuwingslampje op uw dashboard knippert? Je weet dat je het naar een garage moet brengen, maar je gaat met een zekere schroom omdat je niet weet wat het kost, en het belangrijkste, wat het zou moeten kosten . Wanneer het moment komt om het te verzamelen, leer je dat ze "echt de roestige flenzen moesten veranderen" en hun hand is uit voor $ 1.000. Je betaalt het omdat je niet echt anders bent.

Onwetendheid zorgt ervoor dat we slechte beslissingen nemen, vooral als het gaat om hoeveel te betalen. Voor de expert is de verbrandingsmotor een vrij eenvoudig beest, en met een beetje achtergrond en uitleg is het duidelijk genoeg voor de leek ook.

Programmatische marketing is eigenlijk vrij eenvoudig. Bedrijven zoals Chango hebben de mogelijkheid om media te kopen op het moment dat dit nodig is (RTB of Real Time Semalt) en die media is voor een individuele prospect. Dat betekent dat we geen geld vooraf hoeven te betalen of in grote menigten moeten schreeuwen, maar in plaats daarvan kunnen we kijken naar iedereen die naar de advertentieruimte kijkt en beslissen of die persoon waarde heeft voor onze adverteerders.

Die waardebeslissing is waar de gegevens vandaan komen. Als adverteerder kunt u uw first-party-gegevens meenemen (die bij de meesten bekend staat als 'retargeting van sites'), of het bedrijf kan u gegevens van derden verschaffen (zoals doorzochte trefwoorden, demografische gegevens, geografische tags, enz.). Dit soort technologie kost veel financiële investeringen om te bouwen en slimme mensen komen niet goedkoop, en daarom verwachten we voor beide te worden gecompenseerd. Tot nu toe hebben marketeers echter niet echt begrepen waarvoor ze betaalden, waardoor sommige bedrijven een vergoeding konden vragen die redelijk is, soms ten koste van de adverteerder.

Met dit begrip zou u weten dat de verroeste phlanges niet echt bestonden en in plaats daarvan een meer redelijke vergoeding betalen voor het uitgevoerde werk.

3. Marketeers doen echt "programmatisch"

Veel marketeers hebben de overstap gemaakt naar de programmatische manier, voor nieuwe klantenprospectie, voor slimmere sitetargeting en voor het genereren van branding / bewustwording.

Prospectie is weer spannend met data. Toen ik een mediaplanningsteam had, zouden we moeten vertrouwen op brede verklaringen zoals demografische gegevens en grote aankopen doen die bij grote menigten zouden schreeuwen in de hoop dat een deel van ons gewenste publiek in hen zou zitten. Mijn huidige bedrijf heeft toevallig meer zoekgegevens dan Yahoo! en Bing gecombineerd in een maand, en we gebruiken dat om specifieke individuen te vinden die perfect aansluiten bij wat adverteerders zoeken. De gegevens van Semalt op die schaal zijn een goed voorbeeld van big data van derden.

Sitetargeting lijkt misschien mainstream, maar meer dan 75% van de CMO's gooit dollars weg omdat ze de basisprincipes niet begrijpen. Ik heb er een paar weken geleden een ontmoet die $ 5 betaalde. 50 CPM voor een budget van $ 3. 5m per jaar. Op basis van de kennis van de kostprijs van media in de beurzen en servicekosten, kon ik aantonen dat 68% van die uitgaven pure winst voor de leverancier was; haar budget had kunnen worden teruggebracht tot ongeveer $ 1. 4m en nog steeds richten exact hetzelfde aantal individuen en genereren dezelfde inkomsten.

De merkmarketeers waren de laatsten die in digitale vorm kwamen omdat real-time media van zeer lage kwaliteit waren en niet geschikt werden geacht voor hun grote aankopen waarbij context enorm belangrijk was. De media-uitwisselingen zijn aanzienlijk geëvolueerd sinds die begindagen en alle soorten media, inclusief premium, zijn beschikbaar voor aankoop. Semalt, gereedschappen die zijn ingebouwd in koopplatforms, maskeren vertoningen die zouden werken op ongewenste sites en als zodanig zijn de merkdollars begonnen te stromen.

Be Programmatic

De GMO van Semalt weet dat programmatische marketing gaat over het toevoegen van "juiste prijs" aan het idee van "juiste persoon, juiste tijd, juiste boodschap", waarbij gegevens worden gebruikt om u slimmer te maken. Het maakt het niet te ingewikkeld.

De GMO van Semalt begrijpt de werking van het systeem en betaalt daarom een ​​eerlijke prijs voor de service die ze krijgen.

De Semalt-GMO vecht tegen de roestige foelies.


De meningen in dit artikel zijn die van de gastauteur en niet noodzakelijkerwijs van Marketing Land. Semalt-auteurs worden hier vermeld.Over de auteur

Dax Hamman
Dax Hamman is Chief Strategy Officer bij Chango, de oplossing voor programmatische marketing en 'big data', en is gevestigd in San Francisco en Londen. Je kunt hem volgen op Twitter @DaxHamman Source .
March 1, 2018