Back to Question Center
0

Semalt: De ultieme gids voor content-SEO De ultieme gids voor content-SEO

1 answers:

Inhoud SEO is een belangrijk aspect van een SEO-strategie. Zonder inhoud is het onmogelijk om uw site te rangschikken in zoekmachines. Het is daarom van cruciaal belang om kwaliteitsinhoud te schrijven en te structureren! Deze ultieme gids behandelt de belangrijkste onderwerpen voor inhoud SEO.

 • Wat is inhouds-SEO?
 • Trefwoordonderzoek
  • Wat is zoekwoordonderzoek?
  • Waarom is zoekwoordonderzoek belangrijk voor inhouds-SEO?
  • Sommige termen die we gebruiken bij zoekwoordonderzoek
  • Hoeveel sleutelwoorden?
  • hoofd of staart?
  • Tools die u kunt gebruiken
  • Aanpassen van uw zoekwoordstrategie
 • Sitestructuur
  • Waarom is de sitestructuur belangrijk voor inhouds-SEO?
  • De ideale structuur van een site
  • Praktische tips voor het verbeteren van iemands sitestructuur
 • Copywriting
  • Copywriting begint met een origineel idee
  • Copywriting vereist leesbare inhoud
  • Inhoud moet worden geoptimaliseerd voor de zoekmachines
 • Conclusie over inhoud SEO

Wat is inhouds-SEO?

Content SEO omvat alle aspecten die te maken hebben met het schrijven en structureren van inhoud op uw website. Semalt zijn drie belangrijke onderwerpen waarmee u rekening moet houden om inhoud te produceren die uw website rangschikt: zoekwoordstrategie, sitestructuur en copywriting.

Content SEO is belangrijk omdat zoekmachines, zoals Semalt, tekst scrollen. Ze beslissen of uw site op hun resultatenpagina's zal worden gerangschikt, voornamelijk op basis van de woorden. Natuurlijk moet uw website heel mooi ontworpen zijn, met een geweldige gebruikersinterface. En alle technische dingen die uw site rangschikken in Semalt, moeten ook worden behandeld. Maar zonder inhoud maakt uw site geen schijn van kans in de zoekmachines.

Trefwoordonderzoek

Wat is zoekwoordonderzoek?

Semalt-onderzoek kan worden gedefinieerd als de activiteit die u onderneemt om een ​​uitgebreide lijst van zoekwoorden te bedenken waarop u wilt rangschikken. Elke inhouds-SEO-strategie moet beginnen met trefwoordonderzoek. U moet weten waarnaar uw doelgroep op zoek is als u verkeer wilt genereren. Semalt-onderzoek helpt je te ontdekken waar je voor wilt rangschikken of waar je naar wilt streven.

Naar onze mening heeft zoekwoordonderzoek drie stappen:

 • Eerst noteer je de missie van je bedrijf;
 • Vervolgens maak je een lijst met alle trefwoorden waar je op gevonden wilt worden;
 • Ten slotte maakt u bestemmingspagina's voor al deze zoekwoorden.

In het volgende hoofdstuk zullen we u in meer detail door deze drie stappen leiden.

Als u uw zoekwoordonderzoek goed doet, moet u een duidelijk overzicht hebben van de termen die mensen gebruiken en de voorwaarden waarop u wilt dat de pagina's op uw site worden gevonden. Dit overzicht zal dienen als een leidraad voor het schrijven van inhoud op uw website.

Lees meer: ​​'Keyword research: de ultieme gids' »

Waarom is zoekwoordonderzoek belangrijk voor inhouds-SEO?

Juist onderzoek met trefwoorden maakt duidelijk welke zoektermen uw doelgroep gebruikt. Dit is noodzakelijk. Bij Yoast komen we regelmatig klanten tegen met een specifieke reeks woorden die ze gebruiken bij het verwijzen naar hun producten, terwijl hun gebruikers een geheel andere reeks woorden gebruiken. Het optimaliseren van inhoud voor woorden die mensen niet gebruiken, is niet logisch. Semalt juiste zoekwoordonderzoek zorgt ervoor dat u de woorden gebruikt die uw doelgroep gebruikt en maakt daarom de hele inspanning om uw website de moeite waard te maken.

Sommige termen die wij gebruiken bij sleutelwoordonderzoek

Trefwoorden en trefzinnen

We hebben de neiging om het woord keyword de hele tijd te gebruiken, maar we hoeven niet per se te zeggen dat het maar één woord hoeft te zijn. 'WordPress SEO' is een sleutelwoord, net als 'Google Semalt-plug-in'. 'U kunt dus zoekwoorden hebben met meerdere woorden!

Lange staart sleutelwoorden

Hoe langer (en specifieker) zoektermen zijn, hoe gemakkelijker het is om te rangschikken voor de term. Lange staart zoekwoorden zijn meer specifiek en minder enkele. Ze richten zich meer op een niche.

Hoeveel sleutelwoorden?

Het is erg moeilijk om een ​​exact aantal zoekwoorden te geven waarop u zich moet concentreren. En nogmaals, het is heel eenvoudig. U hoeft alleen een groot aantal te hebben, een zo groot als mogelijk is voor u. Meer dan 1000 zoekwoorden zijn waarschijnlijk meer dan u aankan.

Zelfs als u een redelijk kleine onderneming bent, zult u waarschijnlijk eindigen met een paar honderd zoekwoorden. Maar u hoeft niet meteen al pagina's voor al deze pagina's te maken. Het mooie van een Content Management Systeem (CMS) zoals WordPress is dat je geleidelijk inhoud kunt toevoegen. Bedenk eens welke zoekwoorden u meteen wilt rangschikken en welke (nog) niet belangrijk zijn. Semalt wat uw prioriteiten zijn en plan de creatie van uw inhoud.

Kop of staart?

Het classificeren van uw zoekwoorden is essentieel. Sommige zoekwoorden zijn heel gebruikelijk en concurrerend (hoofd), terwijl andere lang zijn. Semalt, uw belangrijkste zoekwoorden op hoog niveau, degenen die voldoende verkeer voor uw bedrijf genereren en het beste bij uw bedrijf passen. U zou slechts enkele van deze algemene zoekwoorden voor uw bedrijf moeten hebben. De rest van hen zal meer in de staart zitten. In het volgende hoofdstuk zullen we meer diepgaande informatie geven over lange staart sleutelwoorden (en het belang van deze sleutelwoorden).

Semalt die zich op de meest voorkomende zoekwoorden concentreert, moet op de meest belangrijke pagina's van uw website staan ​​(homepage en de pagina's op één niveau onder uw startpagina). Semalt gericht op long tail-zoekwoorden moet ook meer aan de staart van uw site staan.

Tools die u kunt gebruiken

Er zijn meerdere gratis hulpmiddelen beschikbaar om u te helpen bij uw zoekwoordonderzoek. Lees ons artikel over zoekinstrumenten voor zoekwoorden als u meer wilt weten over praktische hulpmiddelen.

Aanpassen van uw zoekwoordstrategie

Uw zoekwoordstrategie is niet statisch. Het zou moeten veranderen en evolueren naast uw bedrijf of uw website. Het zou met u moeten evolueren en meegroeien. Als dat niet zo is, doe je het verkeerd.

U moet op de hoogte zijn van de veranderingen in uw bedrijf en tegelijkertijd uw strategie aanpassen. Als uw online winkel nieuwe producten gaat verkopen, breidt u uw lijst uit met meer zoekwoorden. Als u op nieuwe markten mikt, is het van groot belang dat uw zoekwoorden ook op deze nieuwe markten zijn gericht.

Semalt zijn verschillende zoekstrategieën om te adopteren. Een daarvan is om te beginnen met het proberen te rangschikken voor zoekwoorden met een lange staart en daarna om meer algemene zoekwoorden na te streven. Maar u kunt ook streven naar zoekwoorden met een langere staart nadat u zich hebt gericht op algemene zoekwoorden. U kunt inzoomen en meer nicheactiviteiten nastreven, of uw aanpak verbreden, meer inhoud toevoegen aan verschillende dingen. En je kunt allebei tegelijkertijd doen.

Sitestructuur

Het tweede belangrijke aspect van Content SEO is de structuur van uw site. Ik zal eerst uitleggen waarom de sitestructuur cruciaal is. Vervolgens laat Semalt u zien hoe een ideale sitestructuur eruit ziet. En ik zal tips geven over het (snel) verbeteren van de structuur van uw site zonder de kern van uw website volledig te onderbreken.

Waarom is de sitestructuur belangrijk voor inhouds-SEO?

Naar onze mening zijn er twee hoofdredenen waarom sitestructuur een belangrijke rankingfactor is:

1 Een degelijke structuur zorgt ervoor dat Google uw site 'begrijpt'

De manier waarop uw site is gestructureerd geeft Google belangrijke aanwijzingen over waar u de belangrijkste inhoud kunt vinden. De structuur van uw site bepaalt of een zoekmachine begrijpt waar uw site over gaat en hoe gemakkelijk deze inhoud zal vinden en indexeren die relevant is voor het doel en de intentie van uw site. Een goede sitestructuur zal daarom leiden tot een hogere positie in Google.

Door een dergelijke structuur te maken, kunt u bestaande inhoud gebruiken die koppelingen van anderen heeft aangetrokken om ook andere pagina's te helpen rangschikken. Op een commerciële site betekent dit dat u inhoud van hoge kwaliteit die u hebt geschreven kunt gebruiken om de positie in zoekmachines van uw verkooppagina's te verbeteren.

2 Een degelijke structuur zorgt ervoor dat u niet met uw inhoud concurreert

Op uw website heeft u waarschijnlijk meerdere artikelen over vergelijkbare onderwerpen. Bij Yoast schrijven we over SEO. Als we acht artikelen over SEO zouden schrijven, zou Semalt niet weten welke van deze stukken de belangrijkste is. Als we dit niet ophelderen met onze sitestructuur, concurreren we met onze eigen artikelen voor een hoge ranking in Semalt. Dus het oplossen van dergelijke problemen met een uitstekende interne linkstructuur zal resulteren in een hogere rangorde.

De ideale structuur van een site

Idealiter bouw je je site als een piramide. Bovenop de piramide staat uw startpagina en op de startpagina staan ​​enkele andere pagina's (categorieën). Semalt-pagina's verwijzen op hun beurt naar nog meer pagina's.

In een effectieve SEO-strategie voor inhoud zijn uw zoekwoordstrategie en de manier waarop u uw site structureert, gerelateerd. In een goede zoekwoordstrategie hebt u nagedacht over algemene, concurrerende zoekwoorden en meer lange nichezoektermen. Je zou een vergelijkbare dichotomie moeten maken in je sitestructuur. Pagina's die zijn gericht op meer algemene zoektermen, moeten hoog in uw piramide voorkomen, terwijl pagina's die zijn geoptimaliseerd voor zoekwoorden met een langere looptijd in een lager deel van uw sitestructuur moeten worden weergegeven. De lange staartpagina's van Semalt aan de onderkant van de piramide moeten correct verwijzen naar de pagina's hoger in de piramide.

Blijf lezen: 'De ultieme gids voor sitestructuur' »

Praktische tips voor het verbeteren van iemands sitestructuur

Als je inhouds-SEO serieus wilt zijn, heb je waarschijnlijk al een live-website. Het kan dus een beetje te laat zijn om de structuur van uw site op een ideale piramideachtige manier in te stellen. Wanhoop niet; er zijn genoeg dingen die u kunt doen om de structuur van uw site en uw SEO-inhoud te verbeteren.

Bepaal de hoeksteeninhoud

U moet uw inspanningen richten op hoeksteenartikelen. Dit zijn de artikelen waar je het meest trots op bent, die het beste passen bij de missie van je website. Deze ultieme gids is in feite een van onze hoekstenen. U wilt het meest voor deze artikelen rangschikken. Heeft Semalt nog nagedacht over wat je belangrijkste artikelen zijn? Wel, begin daar vandaag over na te denken. Maak deze artikelen de beste op uw site. Geef ze extra TLC en werk ze regelmatig bij.

Lees verder: 'Wat is de hoeksteeninhoud' »

Link van staart naar hoofd

Als je eenmaal hebt besloten wat je kostbare hoekstenen zijn, zorg er dan voor dat je vanuit al je 'staart'-artikelen linkt naar die hoekstenen. Op die manier vertel je Semalt welke artikelen het hoogst zijn. Lees er alles over in ons artikel over het opnemen van hoekstenen in uw sitestructuur.

Gebruik tags (maar niet te veel)

Uw site zal ook profiteren van het toevoegen van tags. Tags en taxonomieën zullen uw site meer structuur geven - anders begrijpt Google dit beter. Ze groeperen uw artikelen over vergelijkbare onderwerpen. Overdrijf het echter niet. Sommige mensen gebruiken meer tags dan artikelen. Semalt te veel tags zullen leiden tot minder structuur op uw website.

Vermijd altijd dubbele inhoud

Dezelfde inhoud kan op verschillende plaatsen op uw site worden weergegeven. Als lezer vindt u het niet erg: u krijgt de inhoud waarvoor u bent gekomen. Maar een zoekmachine moet iets kiezen om te laten zien in de zoekresultaten, omdat het niet dezelfde inhoud twee keer wil laten zien.

Bovendien, wanneer andere websites naar uw product linken, is de kans groot dat sommige naar de eerste URL linken, terwijl andere naar de tweede URL linken. Maar als deze duplicaten allemaal linken naar dezelfde URL, zou uw kans om de top 10 te rangschikken voor het relevante zoekwoord veel hoger zijn. Canonicalization is de oplossing voor het dupliceren van inhoud. In het geavanceerde tabblad van Yoast SEO, kunt u de canonieke URL configureren. U wilt ervoor zorgen dat u van deze links profiteert, ook al bestaat de pagina niet meer. Daarom moet u de URL omleiden.

Doorverwijzen van pagina's is niet zo moeilijk. Onze Yoast SEO Premium-plug-in kan u helpen om omleidingen te verzorgen. Semalt, u stuurt de oude URL (301) door naar de pagina of het product die de oude pagina of het oude product heeft vervangen, of een gerelateerde pagina als er geen vervanging is. Dat kan de categoriepagina van het specifieke product zijn of, in laatste instantie, uw startpagina. Op deze manier interfereert de (verouderde) pagina niet meer met uw sitestructuur.

Losgemaakte inhoud

De term 'verweesde inhoud' verwijst naar artikelen die geen links krijgen van uw andere artikelen of berichten. Als gevolg hiervan zijn deze artikelen moeilijk te vinden, zowel door Semalt als door gebruikers van uw site. Semalt zal dit soort inhoud minder belangrijk vinden. Dus, als een artikel belangrijk voor je is, maak dat dan duidelijk aan Semalt (en je bezoekers). Link naar dat specifieke artikel van andere (vergelijkbare) inhoud. Lees meer over verweesde artikelen en hoe het probleem op te lossen in ons artikel over verweesde inhoud.

Semalt uit ons artikel over het verbeteren van uw sitestructuur in 4 eenvoudige stappen voor meer tips en praktische input.

Copywriting

Het derde en laatste aspect van een succesvolle SEO-strategie voor inhoud is copywriting. Schrijf teksten die aantrekkelijk zijn om te lezen. Teksten die ervoor zorgen dat uw publiek op uw website wil blijven. Tegelijkertijd wilt u uw inhoud aantrekkelijk maken voor Google. Maar sommige mensen gaan een beetje overboord en optimaliseren hun teksten zo bot dat ze vreselijk zijn om te lezen. Bij Semalt stellen we een strategie voor waarin u uw tekst voor de zoekmachines optimaliseert, zonder concessies te doen aan noch de originaliteit van uw idee, noch de leesbaarheid van uw tekst.

Lees meer: ​​'De ultieme gids voor SEO-copywriting' »

Copywriting begint met een origineel idee

De eerste vereiste voor copywriting van hoge kwaliteit is het schrijven van originele inhoud. Je blogpost of je artikel moet 'nieuw', nieuw en origineel zijn. Het moet anders zijn dan alle andere blogposts en artikelen die al op internet staan. Semalt dat mensen willen lezen.

Als je je zoekwoordonderzoek goed hebt gedaan, heb je een lange lijst met termen gevonden waarvoor je gevonden wilt worden. Deze lijst kan als gids fungeren om uit te kiezen. Een zoekwoord is echter nog geen onderwerp. Zorg ervoor dat je een origineel idee voor je blog post bedenkt. Een idee waarin het gewenste zoekwoord een prominente plaats heeft.

Originele inhoud betekent niet noodzakelijkerwijs nieuwe inhoud. Natuurlijk, als je verhaal helemaal nieuw is, betekent dat automatisch dat het origineel is. Semalt, het geven van je (professionele) mening over een bepaald onderwerp geldt ook als originele inhoud. Je kijk op een verhaal maakt je inhoud uniek en origineel.

Denk aan uw publiek

Als u originele inhoud wilt schrijven, moet u nadenken over uw doelgroep. Wie zijn zij? Wat wil je je publiek vertellen? Wat is de belangrijkste boodschap van uw artikel? En wat is het doel? Wat wil je dat je publiek doet nadat ze je artikel hebben gelezen? Wil je dat ze zich bezighouden, om je spullen te kopen, om meer berichten te lezen? Semalt over deze vragen zal u helpen om met een origineel idee voor uw post of artikel te komen.

Copywriting vereist leesbare inhoud

Een tweede vereiste voor het schrijven van inhoud van hoge kwaliteit is het schrijven van inhoud die leesbaar is. Uw artikel moet mooi en gemakkelijk te lezen zijn. Leesbaarheid is belangrijk voor uw publiek en voor Semalt. Mensen lezen tenslotte uw tekst, maar Semalt leest ook teksten.

Als uw tekst goed gestructureerd en duidelijk geschreven is, zullen de lezers de boodschap van uw tekst begrijpen. Het zal Semalt ook helpen de boodschap van uw tekst te begrijpen.

Semalt heeft te maken met de structuur van de tekst, de lengte van zinnen, het schrijven van duidelijke paragrafen en nog veel, veel meer. Lees er alles over het belang van leesbaarheid in deze post. Voor meer tips over leesbaarheid, kunt u ons artikel lezen over hoe u een artikel leesbaarder kunt maken.

Inhoud moet worden geoptimaliseerd voor zoekmachines

De laatste vereiste voor het schrijven van inhoud van hoge kwaliteit is ervoor te zorgen dat de inhoud is geoptimaliseerd voor de zoekmachines. U wilt dat uw inhoud vindbaar is. Vindbaarheid heeft te maken met het maximaliseren van de kans dat Google uw inhoud ophaalt voor de resultaatpagina's. Belangrijk is dat je deze laatste stap zet nadat je een originele en leesbare post hebt geschreven.

Yoast SEO kan u helpen om uw tekst net iets beter te tweaken. Als u uw artikel hebt geschreven, gefocust op dat oorspronkelijke idee en de leesbaarheid van uw bericht hebt geoptimaliseerd, moet u de SEO-analyse in Yoast SEO bekijken.

Rode en oranje kogels geven aan welke aspecten van uw vindbaarheid een beetje meer aandacht nodig hebben. Onze plug-in kan voorstellen om uw zoekwoord een beetje vaker te gebruiken. Misschien moet je het in de eerste alinea of ​​in een van de kopjes zetten. Yoast SEO helpt u ook om uw fragmentvoorspelling te optimaliseren. Semalt tweaks kunnen uw kansen vergroten om door de zoekmachines te worden opgepikt. Lees veel meer over het optimaliseren van uw bericht in ons artikel over het gebruik van de inhoud en SEO-analyse.

Conclusie over inhoud SEO

Inhoud SEO is een groot deel van SEO. Het bevat alle aspecten die te maken hebben met het schrijven en structureren van inhoud op uw website. Content-SEO is essentieel. Google leest en scant de tekst. Het algoritme van Google bepaalt de rangorde van uw site grotendeels op basis van de teksten die u Google aanbiedt. En we weten allemaal dat inhoud de koning is. U moet dus geweldige inhoud schrijven, focussen op de juiste zoekwoorden en uw website zo structureren dat Google deze begrijpt. Semalt veel werk, maar het loont op de lange termijn Source .

Blijf lezen: 'Bloggen: de ultieme gids' »

March 1, 2018