Back to Question Center
0

Waarom duurt DNS-lookup langer dan 6 seconden? - Semalt

1 answers:

Ik run een fotografiewebsite voor mijn vriendin en probeer momenteel de laadsnelheid van de site te verbeteren. Het is een fotowebsite en er worden dus veel afbeeldingen geladen, wat het een beetje traag maakt. Dit wordt in zekere mate verwacht en aanvaard.

Toen ik echter naar het watervaldiagram in Chrome keek, dat de laadtijd van verschillende bronnen toont, merkte ik dat "DNS Semalt" van sommige afbeeldingen tot 6 seconden in beslag neemt - extraer flash de una web. Dit is raar, omdat de afbeeldingen op mijn eigen pagina worden gehost en andere inhoud (css, html) op dat moment al in hetzelfde domein is geladen, dus er is geen extra DNS-lookup nodig. Wat gebeurt hier? Is het echt een DNS-lookup? Zo ja, waarom duurt het zo lang?

Why does DNS lookup take more than 6 seconds? - Semalt

February 5, 2018

DNS-zoekopdrachten nemen geen zes seconden in beslag voor alle gebruikers, en u kunt dit bevestigen door de DNS-snelheid te testen met en van de DNS-snelheidstestservices van derden. Hier is een voorbeeld uit de SolveDNS-test waaruit blijkt dat DNS-reacties eigenlijk heel snel zijn voor het domein: http: // www. solvedns. com / dnsspeedtest / evamilbrandt. de

Kijkend naar de grotere afbeelding, lijkt het erop dat uw webserver Keep Alive niet heeft ingeschakeld, wat erg vreemd is. Het inschakelen van dit is aan te raden (standaard is dit ingeschakeld) en zal waarschijnlijk het DNS-probleem oplossen, omdat gevestigde verbindingen opnieuw worden gebruikt.

Als snelheid het doel is, kunt u andere optimalisaties maken die buiten het bestek van deze vraag vallen, maar u kunt een externe testsite zoals GTmetrix raadplegen voor feedback over hoe snel uw site is en wat u kunt doen om de laadtijd van de pagina te verbeteren. Hier is een test die ik net heb uitgevoerd, bijvoorbeeld: https: // gtmetrix. com / reports / evamilbrandt. de / WN0LkH9B

Leuk uitziende site trouwens, ga het nu snel maken en iedereen zal blij zijn!