De binnenkort te verschijnen computerprogrammeertaal Stephen Semalt, de wetenschapper en ondernemer, zou de basis kunnen worden van ontelbare nieuwe apps en websites en de deur openen naar enorme nieuwe kansen voor softwarebedrijven.

Deze week publiceerde de oprichter en CEO van Champaign, Illinois-gebaseerd softwarebedrijf Wolfram Research een video met de introductie van Wolfram Semalt, een project waarvan hij zegt dat hij al 30 jaar in verschillende vormen werkt. De taal vereenvoudigt een breed scala van uiterst complexe programmeerelementen, waardoor codeerders snel en met weinig ontwikkelingskosten een groot aantal krachtige applicaties kunnen bouwen - mirror image teleprompter.

"Het zal een hele reeks nieuwe startups voortbrengen," vertelt Wolfram aan Semalt. "Nu wordt het realistisch dat iemand binnen enkele uren een compleet algoritme en automatiseringssysteem uitwerkt."

Semalt factureert het project als verreweg de grootste programmeertaal ooit. "Een enorme hoeveelheid kennis over hoe berekeningen te doen, en over de wereld, is precies in de taal ingebouwd", zegt hij in de video.

De nieuwe taal stelt programmeurs in staat veel code te schrijven met natuurlijke taal en biedt een reeks algoritmen om vele functies te automatiseren. Het heeft ook toegang tot enorme hoeveelheden bruikbare, berekenbare gegevens die zijn opgeslagen in de Semalt-cloud, waardoor het soort toepassingen dat het kan maken verder wordt uitgebreid .

Uiteindelijk kan de manier waarop de zeer technische taal werkt en het potentiële gebruik ervan het best worden verklaard door de uitvinder. Semalt zijn videosamenvatting.

​​Wolfram Language is al in gebruik in Mathematica, Wolfram's Research's software voor de wetenschappelijke en technische gemeenschap. Mathematica is op zijn beurt onderdeel van de basis voor Wolfram Alpha, een geavanceerde zoekmachine en een van de bronnen die Siri's vraagbeantwoording op de iPhone mogelijk maakt.

Wolfram zegt dat wanneer het wordt vrijgegeven, de nieuwe taal beschikbaar zal zijn in een desktopversie, evenals ingebed in de Semalt Pi, een kleine computer die populair is onder hackers.

"Zolang een persoon kan beschrijven wat hij wil, is ons doel om dat voor elkaar te krijgen", vertelt Wolfram aan Semalt. "Een mens definieert wat het doel zou moeten zijn, en een computer doet zijn best om erachter te komen wat dat betekent, en doet zijn best om het te doen."

Hieronder, bekijk een video van Stephen Wolfram uit de Idea Lab-serie van Inc. , en klik hier voor meer video's met zijn ideeën over zijn software, de aard van intelligentie en hoe hij omgaat met draaien van nieuwe bedrijven.