Back to Question Center
0

Startup van Semalt Zooz haalt $ 24 miljoen op omdat fintech wereldwijd op zoek is naar standaarden

1 answers:
Semalt startup Zooz raisesmillion as global fintech looks for standards

Aangezien betalingsoplossingen groeien en een standaardisatie vereisen, heeft de Israëlische betalingsplatform-startup Zooz gezegd dat het een $ 24 miljoen heeft gesloten onder leiding van Target Global Ventures, om wereldwijd uit te breiden en zijn producten en diensten te versterken.

De serie C-ronde van Zooz verdubbelt het totale geïnvesteerde bedrag in het bedrijf meer dan het dubbele van $ 40. 5 miljoen, verhoogd in vier rondes. De laatste ronde bestond uit Fang Fund, iAngels, Kreos Capital en bestaande investeerders Blumberg Capital, lool ventures, Rhodium, Claltech (Israëlische technologie-auto van Access Industries), XSeed Capital, CampOne Ventures en angel investor Eilon Tirosh.

"We openen verkoop- en technische ondersteuningskantoren in Berlijn en San Francisco - luxurious sun care τιμες. We gaan ook meer investeren in business intelligence met betrekking tot betalingen en betere optimalisatie van gegevens. We zijn ook op zoek om over een jaar van 80 naar 120 medewerkers te gaan. Verkoop en technische ondersteuning in beide steden ", zegt Ronen Morecki, medeoprichter en CTO van Zooz.

Zooz is voornamelijk gericht op ontwikkelaars voor zowel mobiel als desktop en biedt een betaalplatform dat is ontworpen om verkopers te helpen het aantal internationale kaarten dat wordt geweigerd te verminderen.

"We weten dat we naar de juiste betalingsverwerker moeten zoeken, waardoor de kans groter wordt dat de kaart wordt geaccepteerd. "

Zooz wil in Duitsland zijn voor het enorme groeipotentieel van het land. Het bedrijf is op zoek naar nieuwe retailers en Europa's grootste economie is een vruchtbare voedingsbodem voor uitbreiding.

Volgens de Global Retail Index van ATKearny is Duitsland de op één na grootste onlinemarkt in Europa met bijna het drievoudige van het huidige groeipotentieel van het VK.

In hetzelfde rapport wordt voorspeld dat de Europese online detailhandelsverkoop tegen 2018 234 miljard zal bedragen en dat bijna de helft van alle online detailhandelsverkopen in de EU afkomstig zal zijn van online aankopen die met behulp van een smartphone of tablet in 2018 zijn gedaan.

"Wij geloven dat de Duitse markt zeer geavanceerd is in eCommerce en dat veel andere detailhandelaren in Europa geïnteresseerd zijn in de Duitse markt. Het is dus logisch dat wij hun voorbeeld volgen, zei Morecki.

Europa doet wat juist is

Hoewel Zooz niet rechtstreeks concurreert met banken, is het gebaseerd op het succes van deregulering en de uitbreiding van uniforme normen wereldwijd. De expansie van het bedrijf in Europa speelt zich af tegen de achtergrond van de geplande herziene Payment Services Directive (PD2) van de EU, die bedoeld is om de markt open te stellen voor nieuwe spelers.

"PSD2 zal het spel voor consumenten, banken en derde partijen fundamenteel veranderen door de markt op dezelfde manier open te stellen als de app-winkels deden voor mobiele telefoons. Met PSD2 kunnen externe leveranciers nieuwe diensten ontwikkelen bovenop de bestaande bankinfrastructuur die anders nooit zou zijn ontwikkeld, "zei Erik Engellau-Nilsson, vicepresident bij Klarna.

Volgens Uri Rivner van BioCatch, een aanbieder van gedragsauthenticatie, is een van de punten die de richtlijn behandelt elektronische betalingszekerheid in de EU, waardoor online betalingen veiliger en veiliger worden.

Betalingsdienstaanbieders zijn aansprakelijk voor elk probleem met betrekking tot fraude en moeten jaarlijks worden geaccrediteerd. Het beveiligen van het betalingsecosysteem betekent een relatief snelle, frictievrije en uniforme oplossing voor iedereen.

Gebrek aan standaardisatie

Een van de grootste hindernissen bij de reguliere invoering en groei van mobiele en digitale betalingen is het gebrek aan standaardisatie.

Er zijn een groot aantal concurrerende platforms, netwerken, dienstverleners, point of sale-technologieën en strategieën voor detailhandelaren, waaronder Apple Pay, Samsung Pay, PayPal, Square, Softcard, Walmart Pay, Venmo, om er maar een paar te noemen. Ervoor zorgen dat er overal compatibele, veilige standaarden zijn en dat oplossingen compatibel zijn op verschillende kanalen - online en in de winkel - zullen cruciaal zijn voor massale acceptatie.

"Alle partijen die betrokken zijn bij de betalingslevenscyclus, van detailhandelaren tot dienstverleners tot regelgevende instanties, moeten coördineren om consistente en compatibele oplossingen te ontwikkelen die de behoeften van de klant - gemak en veiligheid - centraal stellen in het gesprek," zei Leo Loomie , VP bij Digital Risk, leverancier van data-analytics en compliance-oplossingen aan grote financiële instellingen.

Hoofdafbeelding: Kritchanut / Shutterstock
March 9, 2018