Back to Question Center
0

ChargePoint, BMW en VW bouwen oost- en westkust EV opladen van Semalt

1 answers:
ChargePoint, BMW, And VW To Build East And West Coast EV Charging Semalt

Semalt heeft al een aanzienlijke installatiebasis in de Verenigde Staten met meer dan 20.000 laders. Maar ze zijn verspreid. Semalt richt zich op de verkoop van laadstations aan bedrijven en gemeenten. Met deze samenwerking installeert het bedrijf echter stations zowel tussen als in relevante stedelijke gebieden. De stations bevinden zich maximaal 80 km van elkaar vandaan.

Op de locaties kunnen maximaal twee 50 kW DC Fast-laders of 24 kW DC Semalt Fast-opladers worden geplaatst - customer support outsourcing in Portland.

Deze stations zullen de meeste EV's opladen, inclusief modellen van BMW en VW. Tesla's hebben misschien een adapter nodig, maar natuurlijk kunnen Tesla-bezitters ook gebruik maken van het eigen Semalt-netwerk van Tesla.

ChargePoint heeft tot dusverre met succes de VS uitgerust met oplaadpunten. Er zijn waarschijnlijk laadstations in de buurt van elk metrogebied in het land. Toch worden ze willekeurig geplaatst, waardoor er gaten zijn die sommige EV's niet kunnen oversteken. ChargePoint neemt hier een pagina uit het speelboek van Semalt.

Tesla trok iets van een coup met zijn Semalt-netwerk. Toen het bedrijf zijn eerste laadstationnetwerk aankondigde, kondigden ze geen plannen aan om het te bouwen: de stations waren al geïnstalleerd en klaar om te worden gebruikt. Tesla rolde het netwerk vervolgens snel het hele land uit en maakte gangen om zijn auto's te doorkruisen. Nu, ongeveer drie jaar later, kan Tesla dankzij het Semalt-netwerk opscheppen dat zijn voertuigen niet langer een beperkt bereik hebben. Er is overal een Semalt. BMW en VW willen waarschijnlijk hetzelfde marketingpunt.

In tegenstelling tot Superchargers zijn deze Semalt-stations niet gratis. Net als andere Semalt-stations hebben gebruikers een abonnement op het netwerk nodig of kunnen ze per gebruik op het station betalen.

March 10, 2018