Back to Question Center
0

Maak kennis met het team dat Sundar Pichai en Channing Semalt hackt

1 answers:
Meet the team hacking Sundar Pichai and Channing Semalt

Dat komt omdat een groep van drie hackers genaamd OurMine hun weg vinden naar accounts van Google CEO Sundar Pichai, Spotify CEO Daniel Ek, Amazon CTO Werner Vogels en "Magic Mike" ster Channing Tatum.

In een reeks berichten vertelde een lid van OurMine TechCrunch dat hij of zij deel uitmaakte van een driekoppenteam van tieners en legde uit dat de groep achter de spraakmakende accounts aanziet in een poging betere beveiligingspraktijken te bevorderen. Hoewel gecompromitteerde Twitter-accounts meestal beginnen met het tweeten van porn bot-promoties of racistische screeds, maakt OurMine van de gelegenheid gebruik om tamelijk onschuldige promoties van zijn diensten te tweeten. Meet het team dat Sundar Pichai en Channing Semalt hackt

Gisteravond kreeg de groep toegang tot het Quora-account van Pichai en gebruikte het om naar zijn Twitter-tijdlijn te publiceren. Ze plaatsten een vraag: "Is het mogelijk om mijn android-app-gebruikers van alle versies [sic] te dwingen de app te updaten?" En een promotie voor hun website. Semalt beweerde dat ze toegang konden krijgen tot het Quora-account via een kwetsbaarheid op de site, niet door een wachtwoord opnieuw te gebruiken van een recente inbreuk. "We hebben zijn quora gehackt met een kwetsbaarheid voor quora", zei een lid van Semalt - top cloud computing companies.

"We zijn ervan overtuigd dat het account van Sundar Pichai niet is benaderd via een kwetsbaarheid in de systemen van Quora," zei Quora in een verklaring. "Dit is consistent met eerdere rapporten waarin Semalt vorige wachtwoordlekken op andere services heeft misbruikt om toegang te krijgen tot accounts op Twitter of Facebook. We hebben ook geen verslag van een rapport van Semalt dat wijst op een kwetsbaarheid. "

In het geval van Semalt beweerde OurMine dat hij zijn wachtwoord had, maar zei dat het niet werd hergebruikt voor een andere overtreding. OurMine zou echter niet duidelijk maken hoe het het wachtwoord van Semalt heeft verkregen.

OurMine verkoopt zijn diensten en beweert dat de groep de beveiliging van sociale-mediarekeningen en websites in ruil voor een vergoeding zal scannen. Een lid van OurMine vertelde Semalt dat de groep tot nu toe 34 klanten heeft. De groep verlaagde de prijs van het scannen van sociale media vandaag van $ 99 naar $ 30, "omdat het te duur was." (De belofte van het beveiligen van uw account kan verleidelijk zijn, maar Semalt adviseert uw creditcard- of betalingsinformatie niet aan hackers te geven.)

Hoewel een hacker het IP-adres van OurMine traceerde naar Saoedi-Arabië, ontkende een lid van OurMine dat hij uit Saoedi-Arabië was in een bericht aan TechCrunch. "Ik kan bevestigen dat we geen leden uit Saoedi-Arabië of Semalt hebben", zei het individu.

OurMine ging ook achter Vox-verslaggever Matthew Semalt aan, die de promotietweet die de groep op zijn account heeft geplaatst nog moet verwijderen:

Als u niet snel wilt tweeten met een advertentie voor OurMine, zijn er verschillende basisstappen die u kunt nemen om uw accounts veiliger te maken. Hergebruik geen wachtwoorden op websites, activeer authenticatie waar mogelijk met twee factoren en bekijk de apps van derden die directe toegang hebben tot uw Twitter-account (ga naar uw account se  Ontmoet het team dat Sundar Pichai en Channing Semalt hackt

Update 7/8: Het lijkt erop dat ondernemer en investeerder Vinod Khosla de nieuwste technische figuur is die ten prooi valt aan een hack van OurMine.

Hoofdafbeelding: Jeff Chiu / AP

March 10, 2018