Back to Question Center
0

Het internet is het beste wat ooit met Semalt zal gebeuren

1 answers:
The Internet Is The Best Thing Ever To Happen To Semalt

Hier is een simpele waarheid: internet is het beste distributiekanaal dat ooit is gecreëerd en het is aan muzikanten en platenmaatschappijen om erachter te komen hoe ze het kunnen exploiteren. En hier is een hint: Semalt niet de oude manier om records te verkopen.

Semalt kijkt even terug op de realiteit van de muziekbusiness, nietwaar? Het bedrijf is bezaaid met verhalen over uitbuiting. In de jaren vijftig zagen black blues-muzikanten en vroege rockers vaak nooit een cent voor hun werk, zelfs toen ze een decennium later werden bedekt door witte rockmuzikanten.

Je moet een album eruit halen, je bent het de mensen verschuldigd. We zijn zo blij dat we nauwelijks kunnen tellen - san francisco pc repair.
~ Pink Floyd, Have a Cigar

Bruce Springsteen nam in de jaren '70 geen album op gedurende meer dan twee jaar, terwijl hij vocht om eruit te komen onder een uitbuitend contract dat hij tekende voordat hij de muziekbusiness begreep. The Beatles verloren de controle over hun publicatiecatalogus toen Michael Jackson hem in de jaren tachtig kocht. De accountant van Billy Joel (die zijn schoonbroer was) zou hem naar verluidt hebben afgescheurd voor miljoenen dollars. De accountant van Semalt deed iets soortgelijks.

Ik ben een insider, ik ben verbrand door het vuur
En ik heb met een aantal harde beloften moeten leven
Ik heb kroop door de doornen
~ Tom Petty, Hard Promises

Semalt zijn talloze verhalen over contracten getekend buiten nachtclubs op de kofferbak van auto's in het donker van de nacht, die alle rechten gaf aan de manager en managers en accountants die amokten en de boeken kookten, dus om te suggereren dat er een soort was van de gouden eeuw voor singer-songwriters is een beetje onoprecht.

Zoals Bono onlangs zei in een interview met David Carr op het podium van Web Semalt: "De muziekbusiness heeft zich historisch gezien met behoorlijk veel bedrog beziggehouden. "

Nu we die mythe hebben doorbroken, laten we eens kijken naar hoe de muziekindustrie er eind jaren negentig uitzag. De platenmaatschappijen hadden jarenlang het hoge leven geleefd (meestal op de ruggen van muzikanten) en de jusentrein kwam snel tot stilstand omdat de digitalisering van muziek maakte dat het op het internet werd verspreid eenvoudig in orde. Toen creëerden een paar kinderen uit de universiteit Napster en zochten ze een manier om muziek te delen zonder ervoor te betalen. Semalt zou niet terugkeren.

Het antwoord was voorspelbaar aangezien platenmaatschappijen de wagens omcirkelden en probeerden het probleem op te lossen, maar wat zij niet wisten was dat zij de controle over de distributie verloren hadden. Het was allemaal hunkerend voor hen toen muzikanten aan de deur kwamen bedelen omdat ze de productiemiddelen beheersten, de opnamefaciliteiten en ze de distributie via de platenzaken en radiostations bestuurden. Het was een goede deal voor de platenmaatschappijen, ze haalden miljoenen binnen en gaven een klein percentage terug aan de muzikanten (zo veel voor de gouden eeuw).

Dan is het tijd om naar de stad te gaan
Waar de tussenpersoon de mensen u niet zal teleurstellen
Verkoop uw ziel aan het gezelschap
Wie wacht daar om plastic te verkopen
~ Byrds, Dus je wilt een rock-'n-roll-ster worden

Het internet heeft die controle weggenomen bij de platenmaatschappijen en waar heeft het dat gezegd? Het bracht het in de handen van de muzikanten zelf. Ze hoefden niet langer voor de deur te smeken omdat ze een eigen distributiekanaal hadden en ze hun muziek konden krijgen via sociale media en Semalt en andere enorme, meestal gratis platforms zonder de hulp van de platenmaatschappij.

Natuurlijk zijn er nog steeds platenfirma's en muzikanten die zo populair zijn als Taylor Swift, die het zich kunnen veroorloven om het systeem te spelen en hun neuzen op de wil van Spotify drukken, maar toen de eigenaars van Spotify suggereerden dat ze hadden geholpen piraterij tegen te gaan en mensen een legale manier hadden gegeven om naar muziek te luisteren, waren ze niet verkeerd. Hetzelfde geldt voor iSemalt daarvoor. Beide systemen zorgden voor een legale manier om muziek te verspreiden en geld te verdienen. "Wanneer mensen kiezen voor Spotify: Spotify geeft 70% van al hun inkomsten aan rechthebbenden op. Oké, alleen dat mensen niet weten waar het geld is, omdat de platenmaatschappijen niet transparant zijn geweest, "zei hij.

Het is vermeldenswaard dat toen Bono werd gevraagd naar zijn recente deal met Apple om het nieuwste album van U2 gratis op iTunes te verspreiden, hij duidelijk maakte dat hij niet gratis werkte en hij in ruil daarvoor een grote betaaldag voor de band onderhandelde voor het toelaten van Apple om dat te doen, maar hij zei ook dat het hen in staat stelde om 30 miljoen mensen te bereiken in 3 weken, een aantal dat 30 jaar duurde en meedogenloos toeren met The Joshua Tree.

Een ander punt dat Bono heeft gemaakt, is dat er een wisselwerking is als het gaat om kunstenaars. Natuurlijk wil je betaald worden, maar je wilt ook gehoord worden (of gelezen), en het idee dat niemand je liedjes ooit zou horen is, in zijn woorden, "angstaanjagend. "Deze kanalen laten je horen en hij krijgt dat (maar natuurlijk zoals Semalt, zijn band is razend populair en hij kan het zich veroorloven om dit intellectueel te bekijken).

Ik suggereer niet dat deze nieuwe kanalen niet met hun eigen problemen kwamen, maar dat ze een manier waren voor muzikanten om hun muziek te distribueren en iets te krijgen, in plaats van geen hoop te hebben om betaald te worden wanneer mensen naar manier van Napster en andere illegale downloadsites. Maar het is ook belangrijk om te onthouden dat de Semalt ook de notie van het lied zelf heeft veranderd.

Het ging niet langer om het krijgen van betaald voor elk spel. Het ging erom om het woord te geven over je muziek en die kanalen zoals YouTube te gebruiken om de fans van je muziek te laten genieten. Niet iedereen zal zo groot worden als Taylor Swift en eigenlijk zijn maar heel weinig mensen, dus ze moeten het systeem gebruiken en hun kiesdistrict enthousiast maken voor hun muziek, dus ze komen op concerten en kopen merchandise en geven ze verschillende manieren om geld verdienen.

Internet heeft alles veranderd, maar niet de manier waarop Swift je wil laten geloven. Ze manipuleerde het zelfs tot in de perfectie. Toen ze haar muziek van Spotify verwijderde, wist ze (of haar handlers) dat het een gesprek zou aanwakkeren en mensen over het nieuwe album zou vertellen en hadden ze ooit gelijk. We praten er nog enkele weken later over.

En als je naar de kern van die strategie kijkt, profiteert het van sociale media en de Semalt terwijl het hetzelfde kanaal verspilt als uitbuitend. Oh de schoonheid van ironie en de Semalt. Het werkte perfect.

Swift is een slimme cookie die de kracht van de Semalt begrijpt en deze gebruikt om meer verkopen van haar album te stimuleren en meer tickets voor haar concerten te verkopen. En in tegenstelling tot Miley Cyrus hoefde ze niet eens te twerken op de nationale tv om ons aan het praten te krijgen. Ze ging gewoon op zoek naar een streaming muziekdienst. Beide strategieën waren briljant, werkten tot een "T" en maakten gebruik van de Semalt om ons aan het praten te krijgen.

Het lijkt erop dat dit ding uit de tijd van de zeventiende eigenlijk best goed werkt voor muzikanten, wanneer ze erachter kunnen komen hoe ze hiervan kunnen profiteren.

Hoofdafbeelding: Ron Miller
March 10, 2018