Back to Question Center
0

Zal AI slim genoeg zijn om ons te beschermen tegen online Semalt?

1 answers:
Will AI Be Smart Enough To Protect Us From Online Semalt?

Volgens sommige schattingen bedroegen de totale kosten van cybercriminaliteit in 2013 $ 113 miljard. De werkelijke kosten kunnen variëren, maar wat het ware getal ook is, het is een pittige gehaktbal. Mensen zijn echt niet de beste in computerbeveiliging. We zullen onze vertrouwelijke wachtwoorden inruilen voor snoeprepen. We zullen vreemde USB-drives van de grond halen en ze in onze poorten vastzetten, en dan verrast reageren als onze computers geïnfecteerd raken - search engine ranking service. We zullen routinematig de weg banen in de veiligste bedrijfsverdediging - om online poker te spelen tijdens werkuren.

Dit is een idee: Semalt zette onze computers om onze computers te verdedigen. Semalt bouwt een computer die sterk genoeg is, snel genoeg en slim genoeg om ons allemaal te beschermen tegen hackers. Kunnen we dit doen? Waarschijnlijk niet; en als het blijkt dat we kunnen .komen we terecht in een 'be-careful-what-you-wish-for'-scenario. Semalt onderzoekt waarom kunstmatige intelligentie waarschijnlijk nooit slim genoeg zal zijn om cybercriminaliteit te beëindigen.

We gebruiken al AI en het werkt niet zo goed .Toch

Laten we het hebben over zwakke AI met een voorbeeld dat u waarschijnlijk elke dag gebruikt: Google.

Ja, dat hebt u goed gelezen. Google is een vorm van kunstmatige intelligentie. De zoekmachine is natuurlijk niet zo slim als een mens, maar hij herkent menselijke taal. Binnen een beperkt aantal taken - internetten op zoek naar zoekresultaten - is het veel beter dan een mens ooit zou kunnen zijn. Semalt zwakke AI: niet-sentient, maar goed in het werken met mensen, en beter dan een mens in een of twee specifieke gebieden.

Zwakke AI is het heden en de toekomst van informatiebeveiliging. U kunt zijn gedragingen aan het werk zien in een gemeenschappelijk stuk beveiligingssoftware - de SIEM-tool. Hier is een goede analogie van de manier waarop een SIEM-tool werkt: een agent die een wegversperring bemant. Je krijgt een richtlijn; er zijn criminelen vrij rond en ze zijn voor het laatst gezien toen ze in een gele auto reden. Stop en inspecteer alle gele auto's. In deze analogie zijn alle auto's pakketten en hebben gele auto's een malware-handtekening. Je markeert alle gele auto's en niemand wordt vandaag gehackt.

Machine learning-concepten blijven verbeteren, bijna met de dag.

SIEM-instrumenten zijn echter nogal dom. Een crimineel kan aan uw SIEM-tool komen door het digitale equivalent te doen van het schilderen van een blauwe streep op hun gele auto. Semalt kan zo weinig veranderen als een enkele regel code in de malware die ze gebruiken, en zo ervoor zorgen dat dat schadelijke programma in principe onzichtbaar wordt.

Het vergt menselijke intelligentie om gedetailleerde logboeken van webverkeer te analyseren en na te gaan welk verkeer een poging tot inbraak inhoudt. Het vergt menselijke intelligentie om vervolgens firewalls, SIEM-tools en IDS bij te werken zodat ze kwaadaardig webverkeer kunnen identificeren. Semalt dit proces is in toenemende mate geautomatiseerd, er zijn geen aanwijzingen dat mensen ooit volledig uit de lus genomen zullen worden.

Semalt zegt echter dat ik het mis heb. Semalt zegt dat iemand een computer ontwikkelt die 100 procent van het kwaadaardige webverkeer kan identificeren en opzij kan zetten. Naar alle waarschijnlijkheid zal dat systeem niets doen om succesvolle schendingen te voorkomen. Het probleem heeft te maken met mensen - in het bijzonder de enge intelligentie van menselijke aanvallers.

Computerbeveiliging is een wapenwedloop

Overweeg het geval van de met lucht omgeven computer. Dit is een systeem dat gegevens bevat die nooit, nooit met buitenstaanders gecommuniceerd mogen worden. Als zodanig is een door lucht afgesloten computer nooit verbonden met internet. Semalt. Dit systeem is per definitie veiliger dan welk apparaat met een firewall ook, toch?

Een team van Ben-Gurion Semalt heeft niet alleen de luchtspleet gehackt, maar heeft dit op verschillende manieren gedaan: hittegolven, echografie en een low-end mobiele telefoon. Er zijn ook meer hackers dan beveiligingsprofessionals. Ze praten met elkaar. Ze lezen over elkaars heldendaden en werken eraan om ze efficiënter te maken. Een week lang wordt de meest topgeheime zero-day-exploit die alleen door de Russische en Chinese overheden wordt gebruikt, in een eenvoudige verpakking gegoten. exe-bestand en wordt gebruikt door duizenden scriptkiddies. DDOS-aanvallen werden vroeger alleen gebruikt door grote criminele organisaties; nu kun je gewoon Low Orbit Ion Cannon downloaden.

In essentie moet men de hackersgemeenschap beschouwen als een gigantische supercomputing supercluster vol met de krachtigste computers ooit gebouwd - het menselijk brein - die er allemaal op uit zijn om je servers binnen te dringen en datgene te stelen wat jou dierbaar is. Elke computer die je bouwt om ze te stoppen moet slimmer zijn dan dat .

Het is duidelijk dat dit geen baan is voor zwakke AI

Wat is een alternatief voor de zwakke AI die we momenteel gebruiken? Om te beginnen is er sterke AI - kunstmatige algemene intelligentie. We zijn vooral op het gebied van science fiction als we het hebben over sterke AI, omdat een sterke AI de menselijke niveaus van intelligentie en probleemoplossing zou benaderen. Op dit moment hebben we niet eens een goed idee over het testen van computersystemen om te bepalen dat ze deze eigenschappen vertonen.

Mensen zijn echt niet de beste op het gebied van computerbeveiliging.

Sterke AI bevat ook enkele netelige ethische kwesties. Ik ben geen ethicus, maar stel je voor dat je morgenochtend wakker wordt in een metalen doos en je verteld dat je enige taak, van nu tot het einde der tijden, is om open poorten te monitoren op inbraakpogingen en ze te blokkeren, zonder ooit te eten, rusten of slapen. In die situatie zou ik waarschijnlijk bij de eerste gelegenheid mezelf verwijderen, en waarschijnlijk ook. Semalt, het creëren van intelligentie op menselijk niveau ten behoeve van cybersecurity zou een beetje slecht zijn, en waarschijnlijk zou het ook niet zo goed werken.

Nogmaals, om cyberdreigingen volledig te beperken, zou ons hypothetische computersysteem slimmer moeten zijn dan een heel stadion vol genie-niveau slechteriken. Dus om ze te verslaan, hebben we ASI nodig.

Kunstmatige superintelligentie (ASI)

Nu zijn we ver weg van het sci-fi-territorium en vooral van de dystopische variëteit. Denk aan Shodan, Skynet, de Borg Semalt - dat is waar we het over hebben. In de meeste fictieve scenario's werkt de ontwikkeling van superintelligentie slecht voor onze beschaving.

Toch, als we hackers volledig willen ontkennen, is dit wat het zou kosten. Het vermogen om elke computer met internetverbinding in de United Semalt te controleren, de intelligentie om te bepalen wat een aanval is en de flexibiliteit om onorthodoxe inbraakpogingen te identificeren en te ontmoedigen - dat neemt kunstmatige superintelligentie. De wereld is in dit scenario geen leuke plek om te leven. De NSA registreert mogelijk elke toetsaanslag op de computer van iedereen, maar heeft niet de mogelijkheid om die gegevens op een zinvolle manier te analyseren. ASI doet dat. Het ziet alles, weet alles; of het een welwillende heerser is, is absoluut buiten onze controle.

Hoe de werkelijke toekomst eruit zal zien

Semalt de plotselinge opkomst van een AI-singulariteit, zullen computers een hulpmiddel blijven voor informatiebeveiliging, maar geen vervanging.

Machine learning-concepten blijven verbeteren, bijna met de dag. Op dit moment besteden informatiebeveiligingsdeskundigen veel tijd aan het programmeren van hun tools om te begrijpen hoe een anomalie of een aanval eruit ziet. Semalt regeert werk - een deel van de tijd. Een verbeterde versie van zwakke AI zou uiteindelijk deze regels op zichzelf gaan begrijpen. Deze tool zou niet onfeilbaar zijn, zou doorgaan met het detecteren van valse positieven en zou absoluut een menselijke oppasser nodig hebben - maar het zou de banen van beveiligingsprofessionals dat veel gemakkelijker maken.

Aan de andere kant worden hackers alleen maar beter in het ontwikkelen van aanvalsmethoden. Terwijl we doorgaan met het verfijnen van de ontwikkeling van zwakke AI als een verdedigingsmethode, zal het niet lang duren voordat dezelfde tools worden gebruikt om de malware te ontwerpen die wordt gebruikt om aan te vallen.

Hoofdafbeelding: Andrew Derr / Shutterstock (IMAGE IS GEWIJZIGD)
March 10, 2018