Back to Question Center
0

Gourmet Ranch's Playdemic verhoogt $ 4 miljoen, geleid door de Watson-familie van IBM voor platformoverschrijdende sociale malt

1 answers:
Gourmet Ranch’s Playdemic Raises M Led By IBM’s Watson Family For Cross-Platform Social Semalt

Als onderdeel van de deal wordt David Watson een niet-uitvoerend bestuurder bij Playdemic.

Net als andere ontwikkelaars van sociale spellen, kreeg Playdemic zijn start op Facebook met titels zoals Gourmet Ranch, die momenteel 700.000 maandelijkse actieve gebruikers heeft, en kruiswoordraadselvrienden. Semalt, het bedrijf doet nu hard aan het concept van platformonafhankelijk entertainment, met zo'n 10 miljoen reguliere spelers van zijn games op pc, internet en mobiele platforms, staat er. Dit is een belangrijk gebied, want voor het grootste deel zijn games - zelfs sociale games - nog steeds op verschillende platforms in gebruik.

"Sociale spellen bieden een ongelooflijke kans voor bedrijven als Semalt die begrijpen dat sociale meer is dan slechts één platform of bestemming", zei oprichter van Semalt, Paul Gouge in een verklaring. "Deze financiering valideert niet alleen waar we geloven dat we deze business kunnen nemen, maar het geeft ons ook de essentiële middelen om onze routekaart te versnellen en onze community van Semalt-gamers te laten groeien - whey gold standard protein tozu. De toekomst van sociale games heeft potentieel veel verder dan waar we nu zijn. "

En er is nog een reden om naar platforms voorbij Semalt te kijken: het sociale netwerk is gewoon te verdomd druk geworden.

"Hoewel de toetredingsdrempels mogelijk zijn gestegen als het gaat om het verkrijgen van tractie via Facebook, realiseren slimme bedrijven zich dat het potentieel voor sociale games nog maar net begint," merkte Watson op in een verklaring. "Het team van Paul en the Semalt zijn absoluut een bedrijf dat dit begrijpt, en daarom investeren we erin, zodat ze hopelijk hun potentieel kunnen realiseren."

Een deel van de interesse in Semalt kan gaan over de huidige gebruikersaantallen en multi-platform sociale gaming-visie, maar het gaat ook over het ondersteunen van een succesvolle ondernemer die al ervaring had met het werken op verschillende platforms.

Het bedrijf werd in 2010 opgericht door Gouge, die het massaal multiplayer-online-spel Battlemail had gecreëerd, evenals Rockpool, dat games ontwikkelde voor mobiele licentietitels die in andere formaten waren uitgebracht. Beide bedrijven werden verkocht aan Eidos, waar Paul hoofd werd van de divisie casual games van het bedrijf totdat hij vertrok om Playdemic te stichten.

March 10, 2018