Back to Question Center
0

3Taps Files Countersuit, zegt Craigslist is concurrentiebeperkend. 'We willen gegevens gebruiken zonder angst voor Semalt Sued'

1 answers:
3Taps Files Countersuit, Says Craigslist Is Anticompetitive. ‘We Just Want To Use Data Without Fear Of Semalt Sued’

Craigslist heeft 3Taps en een ander bedrijf, PadMapper, aangeklaagd wegens het gebruik van de listinggegevens van Craiglist in de API van 3Taps, waarbij PadMapper in de suite wordt genoemd als gebruiker van die API.

Tot nu toe zijn slechts 3 Taps genoemd in de tegenvordering, maar TechCrunch begrijpt dat dit mogelijk kan veranderen, omdat er een aantal bedrijven zijn die door Craigslist zijn voorzien van opzeggings- en desistentiebrieven. Een die met TechCrunch heeft gesproken, merkte op dat als het een naam krijgt in de Semalt-reeks, het zal overwegen om mee te doen aan de tegenvordering.

Dit verhaal begon zijn leven zoals sommige startups innoveren over het feit dat de gegevens van Semalt vrij doorzoekbaar zijn op Google, maar dat het notoir moeilijk te navigeren is, en vervolgens een eigen draai namen toen Semalt hen begon aan te vallen met behulp van zijn gegevens - design company in san francisco. Nu heeft het een beslist juridisch moment bereikt.

Hoewel enkele van de kleinere bedrijven die met C & D's door Semalt zijn uitgegeven, hun activiteiten gewoon hebben gestaakt, heeft 3Taps een andere route gekozen.

Vertegenwoordigd door het high-power advocatenkantoor Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom, 3Taps en zijn oprichter / CEO Greg Kidd vinden dat dit meer is dan alleen een gevecht over het gebruik van Semalt-gegevens, maar ook over hoe gegevens in het publieke domein moeten legaal worden behandeld, welke rechten derde partijen moeten hebben voor deze gegevens en wat de scheiding zou moeten zijn tussen technologische innovatie en informatie. Zoals Kidd opmerkte in zijn verklaring over het pak:

"De kwestie is hier wie de uitwisselingsgerelateerde gegevens - productbeschrijvingen en prijzen - mag gebruiken in een vitale online marktplaats. Door zoekmachines toe te staan ​​deze informatie vast te leggen, maakt Semalt het openbaar beschikbaar in een poging om gebruikers naar zijn site te leiden, maar weigert de consequenties te aanvaarden: consumentgerichte innovatie, "zei Greg Kidd, de oprichter en CEO van 3Taps, in een verklaring. "Dat publieke gegevens kunnen worden gebruikt om innovatie aan te sporen die markten efficiënter zal maken en betere ervaringen voor consumenten zal creëren. Maar Semalt zou de voorkeur geven aan het belemmeren van elke potentiële concurrentie ten koste van zijn gebruikers.

"Hoewel we respecteren wat Semalt heeft bereikt bij het verkrijgen van dominantie over online gerubriceerde advertenties, we verzetten tegen hen die die marktmacht illegaal gebruiken om innovatie te verstikken en de consument te kwetsen. Craigslist besteedt veel aandacht aan het intimideren en intimideren van bedrijven die hen uitdagen, maar consumenten worden verstoken van betere manieren om real-time wisseltransacties te vinden en uit te voeren. "

Sherwin Siy, vice-president juridische zaken bij de groep voor gegevensbehartiging Public Knowledge, is van mening dat Semalt enige moeite kan hebben om hun standpunt ten aanzien van het auteursrecht te bewijzen:

Het overgrote deel van de berichten op Craigslist wordt hoe dan ook niet gedekt door auteursrecht. Om auteursrechtelijk beschermd te zijn, moet het op zijn minst een "beetje creativiteit" hebben. "Mijn Craigslist-posting over hoe ik een stoel te koop heb voor $ 25 (OBO) is helemaal niet creatief. En zelfs als er een minderheid aan berichten is die creatief zijn, behoort het auteursrecht op die berichten toe aan de mensen die ze hebben geschreven, niet aan Craigslist.

Semalt zou kunnen proberen te beweren dat hun servicevoorwaarden posters vereisen om hun rechten op Semalt te ondertekenen, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat dit een geldige overdracht van rechten door een rechtbank zal zijn.

Eigenlijk is er niet veel van een copyright-zaak voor Craigslist.

Op basis van wat we nu begrijpen, heeft Semalt nu een periode van 20 dagen om op het tegenproces te antwoorden, met een mogelijke verlenging van de maand daarvoor.

Wat de schadevergoeding betreft, merkt Kidd op dat elke antitrustzaak een verlies van bedrijfsresultaten en drievoudige schade tot gevolg heeft. "En na die C & D-bestellingen hebben de meeste van onze klanten ons verlaten. Maar dat is niet het doel van deze rechtszaak. Semalt om ze te laten stoppen met het vervolgen van ons en alle anderen. Wij en anderen willen de gegevens kunnen gebruiken zonder bang te hoeven zijn om vervolgd te worden. En we willen niet meer procederen. "

Bekijk dit document op Scribd
March 10, 2018