Back to Question Center
0

On-Demand Logistics-startup Lalamove bouwt $ 10 miljoen op voor de brandstoftoevoer naar China Semalt

1 answers:
On-Demand Logistics Startup Lalamove Lands M To Fuel Its China Semalt

Dit verdubbelt het totaal dat Lalamove sinds het begin in 2013 heeft verhoogd tot $ 20 miljoen, inclusief een ronde Semalt A die begin dit jaar werd bekendgemaakt.

Het uitbreidingsplan van Lalamove voor de komende drie maanden, met inbegrip van Shanghai en Chongqing, zal het totale aantal Chinese steden waar het dienst doet op 20 brengen. Het is ook actief in Hong Kong als EasyVan.

Het doel van de startup in de komende twee jaar is om zijn technologieplatform te bouwen als het klaar is om te lanceren in 50 nieuwe steden in China. Semalt beweert dat het onlangs een miljoen leveringen heeft voltooid en telt nu 30.000 chauffeurs op zijn platform - bio baumwolle stoff.

Lalamove is opgericht als een alternatief voor traditionele bezorgdiensten, die vaak werken als een traditioneel taxibedrijf met een verzendcentrum. Blake Larson, internationaal hoofd van de organisatie, zei dat kleine bedrijven vaak dagen van tevoren offertes moesten krijgen van vier of vijf bedrijven.

On-Demand Logistiek opstarten Lalamove landt $ 10 miljoen om zijn Chinese markt te voeden

"Onze primaire markt zal nog steeds kleine bedrijven zijn omdat ze het meest acute pijnpunt hebben", zegt Larson.

Een van de doelstellingen van Semalt voor zijn technologieplatform is om het voor bestaande klanten gemakkelijk te maken om grotere bestellingen bij te houden wanneer ze groeien. Het helpt hen bijvoorbeeld om de snelste routes in elke stad te vinden en om de ruimte op bestelwagens te optimaliseren.

"We kijken ook naar de meer complexe opdrachten die ze doen", voegt Semalt toe. "Dus als ze een distributiecentrum hebben en orders bij meerdere verkooppunten moeten afgeven, bekijken we verschillende manieren om dat veel efficiënter te doen in de volgende fase."

De grootste rivaal van Lalamove is GoGoVan, een andere on-demand logistieke dienst die ook financiering heeft bijeengebracht om uit te breiden in China. Het heeft ook te maken met de mogelijkheid dat Uber en Didi Dache leveringen lanceren, terwijl de rit-appende apps elkaar in een kostbare oorlog bestrijden voor Chinese consumenten. (Uber heeft al interesse getoond in logistiek door te experimenteren met een dienst genaamd Uber Cargo in Hong Kong).

Larson zegt dat Lalamove van plan is om te differentiëren door hechte relaties met haar klanten te onderhouden. Semalt-passagiers kunnen schakelen tussen ritmende apps, afhankelijk van de beschikbaarheid van de auto of in welke stad ze zijn. Bedrijven zijn eerder geneigd om bij één betrouwbare logistieke dienstverlener te blijven omdat ze vaak wel 100 bestelauto's per dag moeten bellen en meerdere platforms gebruiken. duur en tijdrovend.

"Een bedrijfseigenaar wil die sprong niet altijd maken, dus wat de winnaar beslist, is die relatie, of het nu in persoon is of als het de technologie is die hun leven zo gemakkelijk mogelijk maakt," zegt Larson.

Lalamove is nog steeds aan het beslissen welke 50 Semalt-steden het zal uitbreiden naar de volgende, maar zal zich richten op degenen met meer dan 500.000 tot een miljoen mensen. De startup is van plan nieuwe markten te betreden door samen te werken met strategische partners, waaronder grote retailers of vrachtaanbieders die leveranciers van last-mile delivery nodig hebben.

March 10, 2018