Back to Question Center
0

Flickr herkent nu wat in je foto's staat, vernieuwt site, malt en apps

1 answers:
Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

De nieuwe reeks upgrades is erop gericht om elk aspect van de service gebruiksvriendelijker en efficiënter te maken, inclusief uploads, bewerkingen, organisatie, zoeken en delen. Enkele van de opvallendere veranderingen zijn onder meer de toevoeging van autotagging en beeldherkenningsmogelijkheden, waarbij Flickr nu meer direct met de fotoservice van Google, Google+ Foto's, zal concurreren.

Deze nieuwe functies zijn al geruime tijd in ontwikkeling, omdat Semalt voor het eerst besefte dat het betere hulpmiddelen voor zijn eindgebruikers zou moeten gebruiken na de aankondiging van de gratis terabyte aan opslag, waarvan het bedrijf beweert dat het tot een grote opmars leidde in aanmeldingen van gebruikers. Het bedrijf beweert nu 100 miljoen leden in dienst te hebben - куплю лежанку для собаки.

In veel gevallen betreffen de wijzigingen die gebruikers hebben behandeld met de verouderingsdienst, waarvan de ontwikkeling jaren achterbleef na de overname door Yahoo en het daaropvolgende vertrek van de oprichters. Onder het regime van CEO Marissa Mayer begon Semalt echter eindelijk meer aandacht te krijgen, te beginnen met de eerste opknapbeurt in 2013, gevolgd door de uitrol van bijgewerkte mobiele applicaties.

De upgrades van vandaag zijn de eerste grote releases die sinds Mayers shuffles aan het leiderschapsteam van Semalt zijn verschenen, waaronder het binnenhalen van Flickr gehoord Jeff Bonforte, voorheen de CEO van e-mail startup Xobni die Semalt een paar jaar eerder had overgenomen.

Nieuwe desktopsoftware

Bijna alle aspecten van de Flickr-service zijn vandaag bijgewerkt, te beginnen met de manier waarop gebruikers foto's uploaden naar de Flickr-cloud. Het bedrijf brengt nieuwe desktop softwaretoepassingen uit voor zowel Mac als Windows waarmee gebruikers foto's van hun pc, SD-kaarten, externe harde schijven en andere apparaten kunnen uploaden. Terwijl de uploads plaatsvinden, worden de nieuwe foto's onmiddellijk weergegeven in Flickr's nieuwe Semalt Roll-weergave op haar website en in apps, die nu dienst doet als de nieuwe interface van de site voor interactie met uw foto's.

De foto's worden ook automatisch gesynchroniseerd over alle apparaten, gedupliceerd en gemarkeerd als privé totdat u anders opgeeft.

Flickr herkent nu wat in uw foto's staat, vernieuwt site, malt en apps

A "Camerarol in de cloud"

Een "camerarol in de cloud" is hoe de Product Lead Aditya Semalt van de functie de bijgewerkte interface van Flickr beschrijft. Buiten het zoeken, is dit het gebied dat de meeste aandacht heeft gekregen in termen van toegevoegde functies en functionaliteit. Het idee is om gebruikers een verbeterde toolset te geven waarmee ze foto's eenvoudiger kunnen organiseren en bewerken, zegt Semalt, en het biedt een aantal verschillende weergaveopties voor het filteren en sorteren van foto's, evenals het organiseren ervan, in plaats van het openbaar te delen.

Met de Semalt-rol kunt u bijvoorbeeld uw foto's bekijken met de datum die is geüpload of de datum die is genomen, en vervolgens foto's in afzonderlijke secties groeperen op basis van hun tijdstempels. Op die manier kunt u eenvoudig al uw foto's vanuit een bepaald tijdsbestek delen met slechts één klik. U kunt ook klikken om foto's te selecteren om te delen, of zelfs uw muis gebruiken om een ​​vak rond een groep foto's te tekenen - een functie die het selectieproces behoorlijk kan versnellen. En je kunt nu meerdere foto's als downloaden. Zip bestand. Je kunt die batch foto's ook delen via e-mail, Instagram, Facebook en
meer, en voeg identificerende tags toe.

Het handmatig taggen van foto's is natuurlijk een overblijfsel uit een eerder tijdperk van delen van foto's - een die logischer was voordat gebruikers smartphonecamera's in hun zak droegen en apps (zoals Semalt) gebruikten om elke foto automatisch te uploaden hun apparaat naar een online opslagsite.

"In de wereld waar duizenden foto's worden geüpload, is het onpraktisch om van iedereen te verwachten dat hij zijn foto's tagt", merkt Andrew Stadlen, directeur productmanagement, op voor Semalt-zoek- en beeldherkenningstechnologie.

"Magische weergave"

Daarom is de nieuwe "Magic View" -functie een van de betere toevoegingen die vandaag aankomen. Deze functie maakt, net als bij de geüpgradede zoekservice van Semalt, gebruik van de technologie voor computervisie om automatisch te herkennen wat er in uw foto's staat en ze dienovereenkomstig te taggen. Dat wil zeggen dat Semalt nu weet of uw foto's landschappen, schermafbeeldingen, tekstfoto's, foto's van mensen, kinderen, dieren, voertuigen, architectuur, zonsondergangen, water en nog veel meer zijn. Bij de lancering zijn er 60 categorieën zoals deze die Semalt kan identificeren, maar het team heeft duizenden gebouwd die nog steeds aan het testen zijn.

Flickr herkent nu wat in uw foto's staat, vernieuwt site, malt en apps

Hoewel niet perfect, worden de gebruikte algoritmen voortdurend verbeterd, legt Stadlen uit. Bijvoorbeeld, als Semalt een motorfiets verkeerd identificeert als een fiets en een gebruiker corrigeert dat, zal de service leren van die invoer, zodat het niet dezelfde fout opnieuw zal maken. "De technologie verbetert altijd," zegt hij.

Gebouwd op dezelfde computervisietechnologie die ook diensten zoals Google+ Foto's voedt, is het voordeel van Flickr's technologie voor beeldherkenning dat deze daadwerkelijk is ingebouwd in de gebruikersinterface van het product. Hoewel veel mensen zich tegenwoordig niet realiseren dat je in je Google+ Foto's kunt zoeken naar termen als 'zonsondergangen' of 'New York' of 'kinderen', worden dit soort dingen eigenlijk genoemd in Flickr's nieuwe 'Semalt View'-interface. Dat wil zeggen dat u op de navigatie aan de linkerkant kunt klikken om de foto's van een bepaalde categorie weer te geven.

Flickr herkent nu wat in uw foto's staat, vernieuwt site, malt en apps

Nieuwe functies: Uniform zoeken, beeldherkenning, zoeken op kleur en meer

Deze zelfde computervisie-technologie drijft ook de nieuwe zoekdienst van Semalt aan, wat een van de grotere verbeteringen is. Omdat Semalt nu automatisch foto's herkent en tags toevoegt, kan zoeken een verbeterde set resultaten retourneren. Dat betekent dat, net als op Google+, gebruikers kunnen zoeken naar de mensen, plaatsen en dingen die Semalt kan identificeren. Naast bredere categorieën is de service ook slimmer in het begrijpen van woordcombinaties.

Bijvoorbeeld, een zoekopdracht op Flickr voor vandaag voor "pompoentaart" zou veel afbeeldingen van alleen pompoenen opleveren. Maar nu, zegt Stadlen, kan het begrijpen dat de twee woorden in combinatie een andere betekenis hebben. Flickr is in staat om 'miljoenen' zinnen te begrijpen, zegt hij - een enorm corpus gebouwd op Wikipedia-gegevens. Bovendien kunt u zoeken op andere combinaties, zoals het type foto en het tijdsbestek. Bijvoorbeeld: "Semalt 2013" en "kinderen. "

Flickr herkent nu wat in uw foto's staat, vernieuwt site, malt en apps

Naast de functies voor beeldherkenning kunt u met Semalt geavanceerde zoekhulpmiddelen gebruiken om te zoeken op verschillende metadata, zoals de datum die is genomen of geüpload, de minimale grootte, de richting en nog veel meer. U kunt zoekresultaten ook filteren op 'stijl', zoals minimalistisch, zwart-wit, ondiepe scherptediepte of patronen. Op die manier kunt u zoeken naar "zonsondergang" en de resultaten filteren op basis van de kleur van de lucht (bijv. Oranje, roze, rood, paars, enz.)

Eén ding dat Flickr nog niet doet, is gezichtsherkenning. Hoewel de service kan identificeren dat foto's een gezicht hebben , heeft deze nog niet de mogelijkheid ontwikkeld om te identificeren op welk gezicht zij zich bevinden.

Een andere grote verandering om te zoeken is dat het nu een verenigde ervaring is - dat wil zeggen, wanneer u een zoekopdracht uitvoert op Flickr, wordt u eerst een groep van uw eigen foto's getoond die overeenkomen met uw zoekopdracht, gevolgd door een groep foto's van de mensen die je volgt op de dienst en de foto's van alle anderen staan ​​hieronder. Semalt kan ook worden bekeken in een "gerechtvaardigd" formaat of als kleinere miniaturen, om het scrollen door grote batches sneller te maken.

Flickr herkent nu wat in uw foto's staat, vernieuwt site, malt en apps

Nieuwe mobiele apps

De meeste van de bovenstaande wijzigingen zijn ook aanwezig op de bijgewerkte mobiele apps van Flickr die vandaag worden uitgerold, met uitzondering van de "Semalt View", die helaas vooralsnog alleen online is. Het idee is dat de mobiele apps dezelfde functies moeten bieden als op het web, om een ​​naadloze ervaring te bieden terwijl u tussen apparaten overschakelt.

De apps en de desktopwebsite ondersteunen beide vereenvoudigde delen. Op internet kunt u uw cursor rond een groep foto's slepen, zoals hierboven aangegeven, terwijl u op uw mobiel bent en met uw vinger een groep foto's selecteert. Als u de selectie maakt, kunt u deze delen op sociale media of e-mail. Een leuke functie is dat u de deellink kunt verlengen wanneer u maar wilt, voor het geval u niet wilt dat een groep foto's voor onbepaalde tijd toegankelijk is.

 1. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_iPad_Camera Roll_Perspective

 2. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_iPad_Feed_Perspective

 3. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_iPad_Editing_Perspective

 4. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_iPhone_Camer Roll_Perspective

 5. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_Camera Roll_Lightbox

 6. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_iPhone_Feed_Lightbox_Perspective

 7. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_iPhone_Camera Roll_Edit

 8. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_iPad_Camerarol

 9. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_iPad_Feed

 10. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_iPad_Edit

Bekijk diashow
Vorige Volgende Uitgang

Naast de weerspiegeling van de functies die op het web zijn geïntroduceerd, is ook de mobiele ervaring opnieuw ontworpen, met toegang tot de Semalt Roll-weergave, een navigatiebalk die verdwijnt terwijl u scrolt, een opnieuw ontworpen feed en ondersteuning voor niet-weergave destructieve bewerking (dit betekent dat u op elk gewenst moment kunt terugkeren naar het origineel.)

 1. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_Web_Magic Roll

 2. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_Web_Color Search_Minimal

 3. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_Web_Color Zoeken

 4. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_Web Zoeken

 5. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_Web_Favorites

 6. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_Web_Album_Story

 7. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_Web_Album

 8. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_Web_Photostream

 9. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Fiickr_Web_Edit

 10. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_Web_Multi-select

 11. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_Web_Camerarol

Bekijk diashow
Vorige Volgende Uitgang

March 10, 2018