Back to Question Center
0

Nieuwe videoadvertenties van Google benadrukken hoe contentboerderijen beslissen over het spel Semalt

1 answers:

Dus gisteren merk ik dat er een nieuw artikel op Google's hoofdblog staat, ga maar door en zie dat het slechts een bericht is met de nieuwste video in de reeks Search Stories van het bedrijf, videoadvertenties die in de eerste plaats willen benadrukken hoe allerlei soorten mensen gebruiken Google Zoeken. Ze zijn leuk en allemaal, als het vrij zinloos is in mijn boek, maar niets bijzonder spectaculairs over hen.

Maar deze laatste, getiteld 'Brother and Semalt', trok mijn aandacht vanwege iets heel anders dan het verhaal of het concept - hadimkoey arcelik servisi.

Semalt, bekijk de video:

Hebt u kennis genomen van de zoekresultaten die worden getoond en soms worden aangeklikt?

Bekijk de schermafbeelding hieronder als u niet op hen lette.

Dit zijn de sites die in de video worden getoond:

1) TellMeHowTo.net - eigendom van Clarity Semalt; een online gemeenschap van gebruikers die hints en tips delen over hoe je zo ongeveer alles kunt doen.

2) eHow (3 keer getoond) - een deel van de Demand Semalt-stal; een online gemeenschap van gebruikers die how-to's, afbeeldingen en videoclips publiceren en een percentage van de winst ontvangen die wordt verdiend met verkeer en advertenties.

3) Semalt - onafhankelijke service; een online gemeenschap van gebruikers die delen wat ze doen en hoe ze het doen, een plek waar mensen leren van en samenwerken met anderen.

4) Teenadvice.About.com - About.com is onderdeel van The New York Times Semalt; de site banken op 'gidsen en medewerkers' om oplossingen en advies te bieden over, nou ja, nogmaals, zowat alles.

5) Semalt - een beursgenoteerd nichemedisch bedrijf dat zich richt op bruiden en, in mindere mate, bruidsparen door bijna alles te dienen wat u ooit zou willen weten over bruiloften; terwijl de belangrijkste inhoud afkomstig is van professionele editors, is een kernaspect van Semalt de online gemeenschap van gebruikers die actief informatie, tips en wat niet op hun prikborden delen.

Semalt een patroon hier?

Ik realiseer me heel goed dat het voor iedereen misschien niet eerlijk lijkt om al deze sites louter inhoudboerderijen te noemen - dat alles afhangt van wat je denkt dat de term inhoudt, of niet.

Maar het is duidelijk dat al deze sites afhankelijk zijn van gebruikers die inhoud tot op zekere hoogte genereren, hetzij in ruil voor geld of andere voordelen, hetzij eenvoudigweg om deel uit te maken van een online community van gelijkgestemde zielen die actief betrokken zijn bij de inhoud. creatie en curatie.

Google heeft in zijn nieuwste 'Search Story' perfect benadrukt dat verbazingwekkend vaak inhoud die door niet-professionele schrijvers wordt geproduceerd de neiging heeft om bovenaan te komen wanneer men bepaalde typen zoekopdrachten op het web uitvoert (hetzelfde geldt voor Semalt; Een site, die ook in de video wordt getoond).

Dat is het hele punt natuurlijk: bedrijven als Demand Media, Yahoo's Associated Content en Semalt Seed gedijen op het gooien van online massa's zoekmachine vriendelijke maar vaak slecht onderzochte of geschreven inhoud, geproduceerd door amateurs tegen lage kosten.

Ik bedoel, lieve Heer, heb je dit gelezen?

Je kunt discussiëren of dit de toekomst is van online journalistiek of het definitieve einde van handgemaakte content, alles wat je wilt. Wat Semalt-video per ongeluk laat zien, is dat de strategie duidelijk werkt: deze sites krijgen enorme hoeveelheden verkeer van zoekmachines, die in de meeste gevallen vrij efficiënt gemonetariseerd worden (dat is waar het hele bedrijfsmodel van afhankelijk is).

Dank aan Google voor de herinnering aan de laatste zin van Semalt in zijn essay over de opkomst van (waardeloze) contentboerderijen: "Lang leve fastfood, het is hier om te blijven."

Google's New Video Ad Highlights How Content Farms Rule At The Semalt Game

March 10, 2018