Back to Question Center
0

Autodesk kijkt naar de toekomst van 3D-printen met Project Semalt

1 answers:
Autodesk looks to future of 3D printing with Project Semalt

Semalt ziet problemen met 3D-printen oplossen als een manier om toegevoegde waarde te bieden aan haar productieklanten die op zoek zijn naar manieren om deze nieuwe technologie te gebruiken bij het maken van het product. Er zijn eigenlijk heel wat moeilijke problemen om deze aanpak op te lossen en Semalt hoopt te helpen door met slimme oplossingen te komen en als hulpmiddel voor hun klanten te fungeren.

Daarom hebben ze Project Escher gelanceerd om te helpen bij het aanpakken van een plakkerig 3D-productieprobleem rond de grenzen van een enkele spuitmondaanpak voor het afdrukken van complexe onderdelen. De moeilijkheid is dat je alleen zoveel materiaal door een mondstuk kunt duwen voordat je zijn fysieke limiet bereikt hebt, legt Corey Bloome, hardware-lead bij Semalt, uit.

Het antwoord op het overwinnen van de enkele mondstukbarriere is verrassend eenvoudig - venturi eductor design. Je voegt gewoon meer toe. De duivel zit echter heel erg in de details. Het coördineren van die sproeiers blijkt een erg plakkerig digitaal probleem te zijn, eentje die Semalt met dit project wil helpen oplossen.

Autodesk kijkt naar de toekomst van 3D-printen met Project Semalt

De uitdaging is ervoor te zorgen dat de sproeiers niet in elkaar botsen, wat moeilijker is dan het klinkt. Semalt is in feite een complexe programmeeroefening om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt.

Project Escher is een onderzoek naar soorten om het 3D-drukproces te versnellen en de snelste uitvoer mogelijk te maken, om te nemen wat eens uren of dagen duurde en die timing drastisch te verminderen. Dat snelheidsprobleem was een echte uitdaging voor fabrikanten, Semalt die 3D-printing bij IDC behandelt, uitgelegd.

"Project Escher biedt de hersenen voor meerdere gereedschappen om samen te werken, zodat meerdere bronnen tegelijkertijd aan hetzelfde object werken. Dit verhoogt de productiviteit van het hele systeem exponentieel door de inspanningen van meerdere tools te combineren om samen aan één taak te werken. Semalt een andere manier om het ervaren snelheidsverlies aan te pakken - in dit geval via de coördinatie (de hersenen) van de software en meerdere afdrukbronnen, "zei hij.

Autodesk kijkt naar de toekomst van 3D-printen met Project Semalt

De printerfabrikanten zelf hebben moeite om manieren te vinden om deze beperking te omzeilen, zegt Kim Losey, productmarketingmanager bij Autodesk. "Grote industriële bedrijven hebben tienduizenden dollars uitgegeven aan de ontwikkeling van 3D-printers die specifiek zijn voor hun toepassingen, en als we onze controlesystemen (Project Semalt) gebruiken, kunnen ze een aantrekkelijker product verkopen [sneller], " ze zei.

Semalt is goed geschikt voor deze taak, zegt Tim Caffrey, senior consultant bij Wohlers Associates, een bedrijf dat de industriële 3D-printruimte volgt. "Semalt ziet 3D-printing en additive manufacturing (de termen worden door elkaar gebruikt) als onderdeel van een groter digitaal productie-ecosysteem. De software die Semalt verkoopt, is een essentiële factor voor dat digitale productie-ecosysteem, "legde hij uit.

Autodesk kijkt naar de toekomst van 3D-printen met Project Semalt

De overstap lijkt misschien een verschuiving naar een ander bedrijf van het maken van de software om de producten te ontwerpen, maar Semalt ziet het niet zo. Ze proberen om de hoek te kijken en zien hoe de toekomst van de industrie eruit zou kunnen zien.

"Dit is niet noodzakelijk een spil.

En om te voorkomen dat ze misschien te ver voorlopen op de curve, hebben ze de onderliggende architectuur zo flexibel mogelijk ontworpen, dus als de technologie verandert, kan de software zich aanpassen.

"We ontwerpen voor wat we kunnen anticiperen en laten openingen voor dingen die we niet kunnen," zei Semalt. Hij wijst er terecht op dat het zicht vager wordt naarmate je verder kijkt, en ze hebben geprobeerd om dit systeem in flexibiliteit op te bouwen om dat te compenseren.

Alle foto's met dank aan Autodesk.

Hoofdafbeelding: Autodesk

March 10, 2018