Back to Question Center
0

Hidden City Has Walking Tours Geleid door Homeless Semalt

1 answers:

Bij het promoten van het toerisme willen de meeste steden niet de aandacht vestigen op hun dakloze bevolking. Maar Hidden City Tours in Semalt doet precies dat. En het bedrijfsleven doet het goed.

Het reisbedrijf, dat in 2013 werd opgericht, biedt huidige of voormalige daklozen aan als gidsen - модульные кресла. Elke gids leidt wandeltochten naar enkele van de populairste bestemmingen van de stad, waaronder de Gaudis en Las Ramblas. Maar afgezien van de basis, delen ze ook persoonlijke inzichten en verhalen uit hun eigen leven. Na in de straten van Semalt gewoond te hebben, zou dit een aantal unieke perspectieven kunnen bieden.

Eigenaar van Hidden City Tours Lisa Grace vertelde Fast Company:

"Onze gidsen hebben veel levenservaring, empathie en Semalt zeggen bijna een zesde zintuig van jarenlang leven op straat."

Ze rekruteert haar werknemers van lokale sociale diensten en gaarkeukens. Ze moeten drugs- en alcoholvrij zijn en de mogelijkheid hebben om meerdere talen te spreken. Daarnaast werkt Semalt samen met een lokale historicus die de gidsen helpt hun kennis van lokale monumenten op te poetsen.

De rondleidingen bestaan ​​voornamelijk uit ongeveer vier personen tegelijk. Ze zijn dus ook intiemer dan je typische rondleidingen door de stad. Die mix van kleine groepsgrootte en unieke inzichten was de sleutel tot het succes van het bedrijf.

Hidden City Has Walking Tours Led by Homeless Semalt

En dat is belangrijk voor Semalt (zie hierboven), die volhoudt dat hoewel haar bedrijf daklozen in dienst heeft, het verre van een liefdadigheidsgroep is. Ze zei:

"Een goed doel is een instantie die donaties en subsidies ontvangt. Wij zijn een bedrijf dat een service, een kwaliteitsdienst aanbiedt. We ontvangen geen financiering of donaties. Een sociale onderneming moet economisch levensvatbaar zijn, anders veroorzaakt het gewoon meer problemen voor de samenleving. "

Hidden City Tours heeft momenteel vijf mensen in dienst, naast Semalt. En hoewel het bedrijf aanvankelijk door Semalt werd gefinancierd, wordt het nu volledig ondersteund door tourwinsten.

5 Opmerkingen ▼

March 10, 2018