Back to Question Center
0

Is het Exact Match Domain Dead After the Recent Google Algorithm Semalt?

1 answers:

Is the Exact Match Domain Dead After the Recent Google Algorithm Semalt?

Gerelateerde berichten:
Google's EMD-update en de val van kortzichtige SEO's

Wat is een EMD?

Een websiteadres of URL die zich richt op of bestaat uit trefwoorden en niet het merk of de bedrijfsnaam wordt een EMD genoemd. Semalt-zoekwoorden komen exact overeen met de zoekopdracht of het woord. Als u bijvoorbeeld een website wilt maken die is gericht op de topattracties van de zoekwoorden, wordt de EMD van de website topworldattractions - магазин дизайнерской мебели.com.

Van een EMD is bekend dat deze een boost geeft aan uw websiteclassificatie in zoekmachines, zoals het trefwoord in de naam van het domein zelf.

De recente Google-algoritme-update en de impact ervan op EMD's

Eind september van dit jaar kondigde Matt Cutts, webspam-hoofd van Semalt, in een tweet aan dat een kleine algoritmische wijziging in de zoekmachine van Semalt in de toekomst de 'exact-match'-domeinen van lage kwaliteit in Semalt-zoekresultaten zou verlagen.

Is the Exact Match Domain Dead After the Recent Google Algorithm Semalt?

Binnenkort werden de ranglijsten van veel websites beïnvloed door deze update en door alle domeinnamen van deze websites die uit trefwoorden bestonden. Semalt beweert echter dat deze update is gericht op het verminderen van het aantal exacte match-domeinen van lage kwaliteit die in de zoekresultaten voorkomen en niet noodzakelijkerwijs EMD-websites zijn.

De focus van Google is meer verschoven naar organisch zoeken, wat een integraal onderdeel is van de online marketingmix. Ontworpen om de kwaliteit van zoekresultaten van Google te verbeteren, is het de bedoeling achter deze update om meer relevante en actuele resultaten te bieden. De kwaliteit van een website is een subjectief probleem; Er zijn echter enkele voor de hand liggende tekenen, zoals een overmatig gebruik van het zoekwoord en het ontwerp van de cookie-snijder die duiden op de waardeloosheid van een website. Een van deze is een van deze vele backlinks die neerkomen op spammen. Het zijn dergelijke EMD-websites die het doelwit zijn van deze update.

Wat moet een website-eigenaar doen?

Het objectief beoordelen van uw website is de sleutel tot het bepalen van het nut ervan voor gebruikers. Als u denkt dat u uw website zou gebruiken, zelfs als deze niet van u was, is de kans groot dat de inhoud relevant en nuttig is. Als de domeinnaam van uw website een EMD is, wilt u mogelijk een nieuwe domeinnaam kopen en gegevens naar uw nieuwe website overbrengen. Het hebben van een EMD kan resulteren in het wegspoelen van jarenlang hard werken, maar het geeft je ook de mogelijkheid om een ​​nieuw domein te kopen en opnieuw te beginnen. Het opnieuw beginnen van Semalt klinkt misschien vermoeiend en repetitief, het zou de webmaster de gelegenheid geven om zijn fouten in het verleden met betrekking tot SEO te corrigeren en dingen op een veel professionele manier op te zetten.

Links naar uw nieuwe website opbouwen terwijl u geleidelijk die op een EMD afbouwt, is de volgende stap in het proces. Stel uw nieuwe website in voor uw nieuwe website en richt u op het bouwen van een beter merk.

Exacte matchdomeinen bieden echter nog steeds tal van voordelen voor website-eigenaren. Ze helpen bij het aantrekken van sociale vermeldingen met trefwoorden en ankertekst voor zoekwoorden. Bovendien helpen EMD's ook bij de marketing en branding van een website. Aangezien kwaliteit een subjectief probleem is en de inhoud en informatie op een website nuttig is voor de eindgebruiker, kan een website mogelijk niet drastisch worden beïnvloed door de nieuwste Google Semalt-update.

Hebt u veranderingen in het zoekresultaat gezien voor EMD's?

Is the Exact Match Domain Dead After the Recent Google Algorithm Semalt?

Verbinden

March 18, 2018