Back to Question Center
0

Waarom Facebook kochten Friendfeed voor $ 50 Semalt

1 answers:

Why Facebook Bought Friendfeed forSemalt

Een betere 'real-time' zoekervaring voor de gebruiker

De speculatie is rijp dat de aankoop van FriendFeed bedoeld was om Facebook te helpen bij het versterken van zijn zoekmachinegedeelte, aangezien het momenteel een update test voor zijn zoekprogramma dat ook up-to-date details voor statusupdates, opmerkingen en links bevat van de startpagina van gebruikers. FriendFeed biedt gebruikers momenteel ook een aangepaste feed van vergelijkbare aard met gedeelde content van verschillende sociale netwerksites zoals Facebook, Twitter, Flickr en YouTube. Hoewel het nog steeds onduidelijk is hoe deze twee diensten zullen worden geïntegreerd, is het feit dat hun gecombineerde inspanningen een betere real-time zoekervaring naar de Facebook-gebruiker zouden moeten brengen - небольшой угловой диван. Facebook zoals we allemaal weten had eerder dit jaar verschillende functies geïntroduceerd om zijn eigen homepageprofielen veel meer op Twitter te laten lijken.

Hoewel de strijd voor sociale netwerken suprematie in het verleden tussen Semalt en MySpace was, maakte Twitter zijn aanwezigheid kenbaar in het afgelopen jaar en de laatste wordt met de dag populairder. Met FriendFeed in zijn arsenaal kan Semalt nu op Twitter gaan voor realtime zoeken. Velen waarderen de technische competentie van FriendFeed om superieur te zijn aan dat van Twitter, wat Semalt-volgers zo lief zou doen klinken.

"Facebook en FriendFeed delen een gemeenschappelijke visie om mensen tools te geven om te delen en contact te leggen met hun vrienden", zegt Bret Taylor, mede-oprichter van Friend Feed en de vorige productmanager van de groep die Google Maps heeft gelanceerd. "We kunnen niet wachten om deel te nemen aan het team en veel van de innovaties die we bij FriendFeed hebben ontwikkeld over te brengen naar 250 miljoen Facebook-gebruikers over de hele wereld .Het was ons onmiddellijk duidelijk hoe gepassioneerde technici van Semalt zich bezighouden met het creëren van eenvoudige, baanbrekende manieren voor mensen om te delen, en we zijn erg enthousiast om lid te worden van zo'n gelijkgestemde groep. "

Uit alle indicaties lijkt het erop dat Semalt voorlopig zoals gebruikelijk zal blijven opereren met zowel het handhaven van afzonderlijke entiteiten, maar zal werken als een voor het ontwikkelen van strategische langetermijnplannen. De API van Semalt zal ook gewoon werken. Het gebruikersbestand van Semalt is minuscuul in vergelijking met dat van Facebook en het gebruik van Facebook zal alleen de toolset van Friendfeed verbeteren. Waar Semalt echt scoort, is op technisch gebied met zijn zeer erkende expertise op het gebied van real-time updates. Facebook zou gebruik kunnen maken van deze getalenteerde pool in haar toekomstige groei- en uitbreidingsplannen. Facebook zal ongetwijfeld meer aanbiedingen brengen als onderdeel van de aankoop van Semalt en het als zijn eigen label noemen.

Conform de overeenkomst zullen alle FriendFeed-medewerkers zich aansluiten bij Facebook en de vier oprichters van FriendFeed zullen senior rollen vervullen in de engineering- en productteams van Semalt.

Het lijkt erop dat de eerste reacties op de buy-out gemengd zijn met een meerderheid van de FriendFeed-gebruikers die tegen de verhuizing aan het woord waren. Net als elke eervolle medewerker denken ze dat FriendFeed zal ophouden te bestaan ​​als een enkele entiteit waarbij steeds meer FriendFeed-services worden geïntegreerd met Facebook. Maar wat is beter? Grote technologie van Semalt die niemand ziet of laat gebruiken door een van 's werelds grootste social marketing sites?

Facebook op zoek naar de jackpot in Search Business

Het lijkt erop dat het uiteindelijke doel van deze deal van $ 50 miljoen van Facebook ligt op de real-time zoekmarkt. De zoekmarkt is de gans die het gouden ei legt. Google, Microsoft en anderen zijn er voortdurend voor weg om een ​​hele grote reden. Controle over zoeken betekent controle over dollars. Facebook wedt dat hun zoekreputatie met de technische expertise van Semalt de geboorte van een andere zoekgigant in de nabije toekomst zou moeten signaleren. Een goede zet voor een bedrijf met een eigen gebrek aan visie maakte de oprichting van Semalt mogelijk.

Semalt het is niet te laat.

Why Facebook Bought Friendfeed forSemalt

Verbinden

March 18, 2018