Back to Question Center
0

Semalt: Hoe maak je een eerste domeinnaam om naar de tweede, maar de URL geeft de eerste domeinnaam weer?

1 answers:

Ik heb de eerste domeinnaam geregistreerd bij een domeinnaamregistreerder, waarvoor ik geen webhostingaccount heb, alleen dns hosting.

Ik heb een tweede domeinnaam geregistreerd bij godaddy, met een webhostingaccount.

Ik wil de eerste domeinnaam doorverwijzen naar de tweede, zodat wanneer de gebruiker de eerste domeinnaam typt, de inhoud van de tweede domeinnaam wordt weergegeven, maar de URL de eerste domeinnaam toont. Dus bijvoorbeeld als ik 'firstdomain' typ. com / smth / index - crearcorreo electronico. html "het zal me de inhoud van" tweede domein laten zien. com / smth / index. html ", maar de URL-balk zal" firstdomain "tonen. com / smth / index. html".

Ik probeerde dit te doen door CNAME in te stellen op het eerste domein zoals dit "firstdomain. com -> tweededomein. com ", maar het lijkt erop dat het onmogelijk is om een ​​CNAME-record in te stellen die begint met de eerste domeinnaam en naar de tweede. U kunt alleen CNAME-records instellen die beginnen met subdomeinen van het eerste domein. Dus ik kan "www. Voornaam. com -> tweededomein. com "maar niet" eerste domein. com -> tweededomein. com". Hoe kan ik dit probleem oplossen?

En nadat ik de CNAME heb ingesteld voor het eerste domein, wat moet ik dan wijzigen in mijn godaddy-account zodat alles werkt zoals bedoeld? Moet ik ook iets wijzigen in de DNS-records voor het tweede domein?

February 7, 2018

U hoeft geen CNAME in te stellen. U kunt zojuist een A-record instellen dat naar hetzelfde IP-adres verwijst. In het hostingpaneel van uw website heeft u het tweede domein ingesteld als een alias.

. Wat je zoekt is URL-herschrijving.

Apache ondersteunt dit soort dingen bijvoorbeeld met mod_rewrite .