Back to Question Center
0

Vergelijking van semalt - absolute versus relatieve padlinks

1 answers:

Laten we zeggen dat ik wil linken naar een bovenliggende directory ( http: // voorbeeld. com / library / ) uit een submap ( http: // voorbeeld. com / bibliotheek / html / basics / ).

De link naar de bovenliggende map kan zijn:

  • href = ". /. / "
  • href = "/ library /"
  • href = "http: // voorbeeld. nl / bibliotheek / "

Is er een snelheidsverschil gebaseerd op de manier waarop ik de link schrijf? Ik vraag niet naar de laadsnelheid van de website, maar als er een merkbaar verschil is tijdens het doorlopen van de directory Source .

February 8, 2018

Effect voor browser:

Hoewel dit een beetje werk voor de webbrowser lijkt, maar technisch gezien maakt het niet veel uit. De browsers zijn te snel om deze relatieve URL-structuur aan te kunnen en een oproep te doen naar de toepassingsserver

Effect voor toepassingsserver:

Geen, omdat het het gevraagde bestand moet retourneren (relatieve / absolute koppeling wordt uiteindelijk toegewezen aan een webpad)

Effect op paginaformaat:

Ja, er is enige verkleining in grootte (opnieuw niet iets dat een groot verschil zou maken voor de prestaties van uw pagina die kan worden bereikt door bijvoorbeeld inhoud die gzip codeert of resource die wordt verkleind)

Dus ik denk technisch dat de absolute / relatieve urls geen groot verschil maken op paginasnelheid / gewichtsmatrix .

Ja, het maakt enorm veel verschil in het beheren van meerdere omgevingen zoals dev, pp, prodpp, enz.

Voorbeeld: op je lokale ontwikkeling heb je mogelijk dev. voorbeeld. com over pre-productie die u mogelijk heeft: p. voorbeeld. com.

Dus in die scenario's zou het relatief eenvoudig zijn om code te beheren met relatieve urls (hoewel dit ook kan worden beheerd door omgevingsinstellingen)

Relaties op basis van HTML / CSS zullen altijd sneller zijn voor de serversnelheid, dit komt omdat de server minder code heeft om te verzenden. Relatieve paden in HTML- of CSS-vorm worden vertaald door de browser van de eindgebruiker en niet door de server.

Technisch gezien is het sneller voor de server en langzamer voor de eindgebruiker, maar de eindgebruiker zal het verschil nooit opmerken, omdat de vereiste verwerking minder is dan nano-seconden, waardoor eindgebruikers veel meer kans hebben om te zien het verschil met relatief omdat de server hen beter van dienst kan zijn.