Back to Question Center
0

Semalt: Is het slecht voor SEO om een ​​site zonder kliknavigatie te hebben?

1 answers:

Ik heb een site waar gebruikers alleen via de zoekopdracht toegang hebben tot de meeste inhoud van de site Source . Als ik een sitemap maak met de URL's voor alle mogelijke zoekopdrachten, is het dan goed dat niet op deze pagina's kan worden geklikt?

February 11, 2018

Het is niet goed voor SEO, maar het is ook niet vreselijk. Interne links zijn een over het hoofd gezien aspect van SEO en kunnen zeer nuttig zijn voor het verbeteren van uw ranglijst. Uiteraard kunt u hier geen gebruik van maken door een op zoek gebaseerd navigatieschema te gebruiken.

Maar als u een sitemap heeft, bij voorkeur HTML en XML, zullen de zoekmachines uw inhoud kunnen vinden en dienovereenkomstig kunnen indexeren.

Ja, het is een groot probleem voor zowel SEO als de gebruikers, het is een teken van slechte informatiearchitectuur en slechte bruikbaarheid.

een artikel over SEOMoz over het probleem geeft precies het antwoord dat u zoekt:

Spiders zullen geen pogingen doen om zoekopdrachten uit te voeren om inhoud te vinden, en daarom wordt geschat dat miljoenen pagina's verborgen zijn achter volledig ontoegankelijke interne wanden van zoekvensters.

Hier is een alternatief:

basecamp. com gebruikt een minimale menustructuur bovenaan de pagina. In feite hebben ze in wezen elke pagina veranderd in een bestemmingspagina gericht op conversie. Dit is goed, maar aan de onderkant van alle pagina's (behalve de startpagina) hebben ze een voettekstmenu gemaakt.

Door zoiets na te bootsen zou je je kunnen richten op de navigatie van zoekopdrachten (trouwens zelfs google zoeken heeft een menu) bovenaan en toch een menu / navigatie van soorten behouden op de bodem.

U moet een afzonderlijke sitemap opgeven. xml voor zoekmachines.