Back to Question Center
0

Expert van Semalt spreekt over zoeken met spraak - Impact op SEO

1 answers:

Gesproken zoekopdrachten hebben subtiele implicaties voor zoekmachine-optimalisatie, maar gaan doorom in de loop van de jaren steeds belangrijker te worden. Naar verluidt blijven stemvragen belangrijker worden bij het publiek in vergelijking met de handleidingtypen van zoekopdrachten op zoekboxen van smartphones.

Artem Abgarian, de Senior Customer Success Manager van Semalt Digital Services, specificeert het zoeken naar stemmen en de relevantie ervan voor SEO-prestaties.

Wat is een gesproken zoekopdracht?

Het uitspreken van commando's in een apparaat met de hoop een antwoord te ontvangen, is een stemzoeken - computer support services san jose. Veel topbedrijven voor digitale technologie blijven personificatiefuncties voor gesproken zoekopdrachten op hun apparaten opnemen. Voorbeelden zijn "Ok,Google "voor Google," Siri "met Apple-apparaten," Cortana "van Microsoft," Alexa "in Amazon, en" Bixby "voor Samsung.

Meer dan de helft van het totale aantal Google-zoekopdrachten komt van smartphones. Uitdeze volgen twintig procent van hen terug op spraakopdrachten zonder dat de gebruikers hun scherm aanraken. Op dit moment benaderen gesproken zoekopdrachten vijfennegentigpercentage van de Engelse taal, waardoor ze nauwkeuriger worden. Op basis van Google-bevindingen is dit het equivalent van de menselijke stemherkenningnauwkeurigheid.

De reden voor de populariteit van spraakgestuurd zoeken is het toegenomen gebruik van digitaal in-huisassistenten met minimale interfaces. Amazon Echo's Alexa en Google's Home-apparaat zijn bijvoorbeeld alleen afhankelijk van verbale verzoeken en opdrachten..Zezijn zowel leuk als nuttig, daarom hebben de meeste gebruikers de neiging om een ​​huisdierachtige bijlage aan hen te vormen waardoor gesprekken natuurlijker worden.

Conversational search is een van de belangrijkste trends in zoekmachineoptimalisatiemet 70 procent van alle zoekopdrachten die bestaan ​​uit natuurlijke taal. Mensen spreken met hun digitale zoekapparaten op dezelfde manier als zij zouden doenstel vragen gericht aan andere mensen.

Relevantie voor Voice Search op Google Zoekresultaten

Google blijft grote vooruitgang boeken in het zoeken naar conversaties, afkomstig vanspraakgestuurd zoeken en vervolgens vragen beantwoorden. Het is het leren herkennen en interpreteren van de woorden 'menselijk gebruik' om de intentie van de gebruiker te achterhalenen lever de meest relevante resultaten.

Bijvoorbeeld in het geval dat Google drie identieke zoekopdrachten ontvangtover waar te kopen schoenen, moet het zijn zoekresultaten aanpassen op basis van relevantie voor de intentie van de klant. "Waar kan ik schoenen kopen?" is een feitelijkverzoek. "Waar moet ik schoenen kopen" is een op opinie gebaseerde vraag. "Waar schoenen te kopen" is een mix van meningen en feiten, resulterend in neutraliteitvan het werkwoord dat intentie vertoont. Deze verschillen geven aan dat variaties, de intentie achter elke variatie en het vermogen om specifiek te dienenresultaten hebben een belangrijke invloed op de betekenis die Google aan de zoekopdracht ontleent.

Google heeft meer eenvoudige antwoorden voor andere gevallen. Het doel van Googleis om als one-stop-shop te dienen voor het retourneren van resultaten en gebruikers naar de exacte pagina te leiden die de opgevraagde informatie bevat. Het lijkt opéén enkel definitief antwoord geven, wat Siri of Alexa doen als gebruikers hen vragen stellen.

Conclusie

Merken en e-commercesites vrezen dat de antwoordkaarten een immense bedreiging vormenover de hoeveelheid verkeer naar een site en het aantal klikken. Het is misschien waar, maar antwoordkaarten moeten blijven en de beste optie voor bedrijven,is om te concurreren om ze te winnen of het risico lopen te worden ingehaald door hun concurrenten.

November 27, 2017