Back to Question Center
0

Linkbuilding en Link Quality door Semalt-expert Ivan Konovalov

1 answers:
Noot van de redactie: Ivan Konovalov is de klantensuccesmanager bij Semalt. Het bedrijf heeft meer dan 10 000 succesvolle klanten en gaat steeds verder met de beste seo-technologieën.
Zoekmachines doen goed werk door websites hoger te rangschikken die van grotere waarde zijn voor de zoekopdracht van een bezoeker.

Aangezien zoekmachines maar liefst 60 procent van het gratis verkeer naar uw site kunnen sturen, is er geen reden om geen links naar uw site te bouwen en te genieten van dit grote stuk gratis verkeer.

Het onderwerp linkbuilding is op zichzelf al enorm, en je zult het leren met de tijd en terwijl je blijft experimenteren.

Er is echter enige informatie die essentieel is om te leren starten en de meest voorkomende valkuilen te vermijden.

Waarom linkbuilding belangrijk is

Als u iets als een koelkast wilt hebben, wat zou u dan doen in zo'n scenario?

U zult waarschijnlijk een winkel vinden waar u het product kunt kopen, of dat nu via offline of online verkopers is.

De enige mogelijkheid dat u naar een winkel gaat en een koelkast koopt zonder iemand om zijn of haar aanbeveling te vragen, is wanneer u weet hoe u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

U kiest een optie op basis van uw ervaring, uw voorkeuren of mogelijk door een aanbeveling van een vriend of familielid. Als u echter voor het eerst in uw leven een koelkast koopt en u een weloverwogen beslissing wilt nemen, wat zou u dan doen? Hoogstwaarschijnlijk zult u op zoek gaan naar een aanbeveling van iemand die verstand heeft van het kopen van een koelkast. Je vertrouwt het oordeel van die persoon en gaat verder met je aankoop, toch?
Het World Wide Web is een enorme plaats. Wanneer zoekmachines de vraag van een bezoeker moeten beantwoorden, kijken ze op internet naar overeenkomende resultaten. Omdat er veel websites zijn die dezelfde informatie kunnen aanbieden, is het voor zoekmachines moeilijk om de beste sites te rangschikken in de volgorde van de zoekresultaten. In een dergelijk scenario kunnen koppelingen helpen.
Stel dat u een reissite heeft waar u diensten verleent bij het boeken van tickets en accommodaties in verschillende hotels in uw land. Als u nu inkomende links naar uw site heeft van enkele van de toonaangevende luchtvaartmaatschappijen of hotels, zou dit uw website ten goede komen en u helpen om een ​​hogere ranking te behalen op SERP's (Search Engine Results Pages) in vergelijking met andere sites die vergelijkbaar zijn met de jouwe. Links zijn gelijk aan vertrouwen..
Wanneer twee sites qua inhoud vergelijkbaar zijn, is degene die de hoogste ranking krijgt de site die het meeste vertrouwen heeft opgebouwd bij de zoekmachines .

Wanneer u koppelingen naar andere websites maakt, deelt u ervaringen en vertrouwt u op elkaar over uw onderwerp. Zoekmachines houden van koppelen.

Inkomende en uitgaande links

Inkomende links zijn die links die binnenkomen van andere websites, terwijl uitgaande links verwijzen naar die links die een bezoeker van uw website naar een andere internetsite sturen.
Inkomende links geven aan hoeveel de andere website u vertrouwt en uitgaande koppelingen geven aan hoeveel vertrouwen u op de andere site hebt gesteld .

Verbindingskwaliteit

Kwaliteit is altijd belangrijk voor de mens, en het is ook iets waar de zoekmachines waarde aan hechten.

Hun doel is om de meest relevante en belangrijke resultaten te presenteren aan de zoekopdracht van een gebruiker terwijl het onkruid of de tussenpersonen van het stel worden uitgesneden.

Dit betekent dat zij ervoor zorgen dat u te allen tijde de juiste resultaten behaalt op de juiste plaatsen.

Wat is linkkwaliteit?

Dit is een belangrijke factor die zoekmachines helpt de kwaliteit en betrouwbaarheid van een website te bepalen.

Wanneer u koppelingen naar uw site maakt, is het belangrijk dat deze afkomstig zijn van betrouwbare en hoogwaardige sites.

Aangezien er eindeloze websites zijn over een bepaald onderwerp voor uw website om links te plaatsen en links te krijgen en uiteindelijk een hoge positie op de pagina's met zoekresultaten te verkrijgen, is het van vitaal belang dat die links afkomstig zijn van eersteklas sites in een gegeven categorie.

Semalt-koppelingen van sites van hoge kwaliteit zijn een teken dat dergelijke websites u vertrouwen en deze inkomende links vertellen de zoekmachines dat uw website ook iets nuttigs kan hebben voor een consument om naar te kijken.

Dit is het soort aanbeveling dat u zou willen gebruiken bij het kopen van een koelkast, zoals hierboven besproken.

U stelt alleen aanbevelingen over een bepaald onderwerp op prijs door iemand die een autoriteit is over dat specifieke onderwerp Source .

De meer hoogwaardige inkomende links die u kunt beheren om naar uw site te gaan, hoe beter uw rankings zullen zijn!

November 27, 2017