Back to Question Center
0

Semalt Expert biedt handige methoden om referentiespam en botverkeer te filteren

1 answers:

U bent vermoedelijk ingelogd op uw Google Analytics-platform en hebt darodar.com, invangsten en onberekenbare zaken in uw verwijzingsrapport geobserveerd. Of, aan de andere kant, je hebt een monsterpiek gezien in een gecoördineerde beweging.

Oliver King, de Customer Success Manager van Semalt , legt hier uit waarom het filteren van spam belangrijk is.

Er zijn twee soorten spam die zich op uw analyseplatforms voordoen - aquanaut replica.

Ten eerste de bots die uw site niet bezoeken. Ik noem ze "ghost bots". Deze bots zijn onvervalste spam in een niet te onderscheiden hoek van e-mail spam, opmerkingen over spam en flyers onder de voorruit van uw voertuig.

Ten tweede de bots die uw site binnendringen. Ik noem ze "zombie-bots", die meestal onderzoeksspam veroorzaken als gevolg van hun verschillende doeleinden.

Wie voert het uit en waarom het zich voordoet?

Ghost bots zijn dingen die een bijna gratis benadering gebruiken om voor een groep mensen te komen.

Zombie-bots zijn onvoldoende of abominabel gecompileerde bots. Bots bij twijfel zijn geweldig en behoren tot het kader van het web..

Hoe het functioneert

Er is geen volledig antwoord voor alle bots (in afwezigheid van Google's hulp), maar er zijn een aantal dingen die u kunt doen om uw analyses op te ruimen.

Er is een aanzienlijke mate van vreselijke begeleiding rond dit onderwerp. Het gebruik van de Verwijdering van de Verwijzing onder het Eigendom is niet voorgeschreven om spam te kanaliseren in het licht van het feit dat:

  • Het is geen allesomvattende regeling.
  • Het is niet uitsluitend nauwkeurig.
  • Het kan het bezoek eenvoudig verplaatsen naar een bezoek (geen) / coördinaat.
  • Het biedt u niet de mogelijkheid om vals-positieven met verifieerbare informatie te controleren.

Er zijn veel locales (die uiterst betrouwbaar zijn) die gespecialiseerde server-side veranderingen suggereren, bijvoorbeeld .htaccess verandert. Dat is ook een vreselijke gedachte.

Uiteindelijk is het selectievakje van Google Analytics om "bekende bots en bugs te kanaliseren" niet in strijd met spook- en zombies.

Geestverwijderaars zijn sessies die tijdens het onderzoek verschijnen en die nooit echt hebben plaatsgevonden. De bot heeft nooit om documenten van je systeem gevraagd. Het verspreidde alle informatie die nodig was om eenvoudig naar uw Google Analytics-platform te sturen door de onderzoekscode te beëindigen met een willekeurige UA-code.

Zombie-bots staan ​​je een bepaald alternatief toe, omdat ze echt inbreuk maken en je site weergeven. Voor de kans dat je naar server-side arrangementen moet kijken, deze instructie-oefening van InMotion Hostingsolid. Als u ze op uw systeem hindert, voegt u niet alleen een opschoningslaag toe aan uw analyses, maar kan het ook de stapel op uw serveractiva verminderen.

Totdat de monsters een andere regeling treffen, zitten we vast in het maken van kanalen die het grootste deel van de botbeweging evacueren zonder bedrieglijke positieven op te nemen.

November 28, 2017