Back to Question Center
0

Semalt Expert: hoe SEO-prestaties evalueren

1 answers:

De meeste e-commerce managers zijn geobsedeerd door rankings. Ze zijn altijd op Google aan het zoekenvoor iets om aan te geven dat hun ranglijst beter wordt. Wanneer ze veranderingen in de resultaten van de zoekmachine opmerken, gaan ze ervan uit dat hunzoekmachine-optimalisatie (SEO) -programma's zijn onberispelijk - coral and cream headpieces. Helaas is dit niet altijd waar.

Frank Abagnale, de Customer Success Manager van Semalt Digital Services, legt de echte factoren uit die van invloed zijn op de positie en prestaties van uw website.

Wedstrijd: wat staat er nog meer op de ranglijst?

Tegenwoordig is de concurrentie de conventionele, organische zoektactieken die worden gebruikt, ontgroeidconcurrenten. Elke e-commerce bedrijfseigenaar wil dat de site hun zakelijke rivalen overtreft om de zichtbaarheid te verbeteren, klikken te krijgen en te makeneen uitverkoop. Bij de meeste zoekopdrachten worden echter elementen in de zoekresultaten gebruikt die de aandacht afleiden van conventionele organische resultaten en pushaanbiedingen op de pagina.

Personalisatie: wie rangschikt zich?

Tegenwoordig zijn rankings sterk aangepast in een mate die niet langer onpersoonlijk isrankings voor de meeste zoekopdrachten. Kortom, de rankings die een consument op zijn iPhone ziet, verschillen van de rankings die je op je tablet zietcomputer. Dientengevolge, kan niemand ooit met zekerheid zeggen "We staan ​​bovenaan in Google!"

Normaal gesproken worden rankings aangepast op basis van:

  • Locatie. Dit is de meest voorkomende factor die de personalisatie van rankings beïnvloedt.Wanneer zoekmachines de locatie van de gebruiker bepalen met behulp van een celsignaal of IP-adres van een apparaat, leveren ze aangepaste zoekresultaten.
  • Gebruik van het apparaat. Rankings die op smartphones verschijnen, zijn niet hetzelfde als die verschijnenop een desktop of tablet. Mobiele apparaten krijgen meestal koppelingen naar apps. Als gevolg hiervan zullen sites met mobielvriendelijke ervaringen hoger scoren..Als eende consument is op zoek naar iets op de iPhone, de resultaten zullen heel anders zijn dan wat op de desktopresultaten wordt weergegeven.
  • Zoekgeschiedenis. Elke keer dat u inlogt op de account van de zoekmachine, de zoekmachinekrijgt toegang tot al uw zoekgeschiedenis. Een perfect voorbeeld is wanneer u zich aanmeldt bij uw Gmail-account op uw computer, de zoekmachine logt inuw Google-account en Google-zoekopdracht. Deze informatie wordt gebruikt om de zoekresultaten aan te passen die op uw apparaat verschijnen.
  • Sociaal gedrag. Via platforms zoals Twitter en Google+ krijgt Google volledige toegangaan je sociale gedrag. Dit verklaart waarom bepaalde inhoud van merken of vrienden wordt weergegeven in uw zoekresultaten, maar niet wordt weergegeven als andere inhoudmensen initiëren zoekopdrachten.
  • Demografische. Zoekmachines plaatsen elke gebruiker in een demografische groep met behulp van hungedrag uit het verleden om zeer gerichte advertenties te leveren.

Op basis van de hierboven genoemde factoren, begrijpt u nu hoe de zoekmachine resultaten zijnaangepast. Deze factoren geven een voorproefje van de reden waarom gerangschikte rapporthulpprogramma's waarschijnlijk onpersoonlijke gegevens voor een consument retourneren, zelfs wanneer uw positie wordt bepaaldtools geven aan dat u als eerste scoort voor uw meest waardevolle zoekwoord. Een prospect ziet mogelijk niet dezelfde resultaten vanaf het einde, wat betekent datze zullen waarschijnlijk niet bij u kopen. Dit betekent dat als een rangrapportagetool geen nauwkeurige gegevens kan geven om uw bedrijf inkomsten te laten genereren, danhet is geen betrouwbaar hulpmiddel om de prestaties aan te geven.

Vertegenwoordiging: welke sleutelwoorden om te kiezen?

Tracking rankings betekent dat je een reeks zinnen en sleutelwoorden kiest die je graag zou willen hebbenrangschikken en plotten de prestaties van uw site in rangschikking voor die woorden. De frases die u kiest, hebben de potentie om het uiterlijk van te veranderenjouw prestaties.

Meestal vinden bedrijven het gemakkelijk om zinnen en zoekwoorden te gebruiken die ze al zijnranking voor het opnemen van hun merk of woorden met lage concurrentie. Hierdoor lijkt het er meestal op dat hun SEO-prestaties vlekkeloos zijn, zelfs wanneerHet is niet.

Aan de andere kant kunnen individuele pagina's zeer weinig rangschikken op duizenden zinnenvraag naar. Dit is gebaseerd op het concept van veel zoekwoorden die 1,5,15 of 60 zoekopdrachten per maand vertegenwoordigen die allemaal toenemen om verkeer te genereren in vergelijking methoogwaardige zoekwoorden die u bijhoudt in uw rankingrapport. Door zoekwoorden te volgen die u als een hoge waarde beschouwt, bent u blind voor het verborgen potentieelvan zoekopdrachten met lange staart.

Tijdelijkheid: wanneer is het gerangschikt?

Rankings zijn vrij vloeiend en temperamentvol. Als gevolg hiervan kunt u uw favoriet zoekensleutelwoorden en realiseren dat het niet eerst als eerste rangschikt. Het is echter mogelijk dat u een aangename verrassing krijgt als u de eerstvolgende keer dat u zoekt de ranglijst ziet.

November 27, 2017