Back to Question Center
0

Semalt Expert legt uit hoe u uw computer kunt beschermen tegen botnets

1 answers:

Nik Chaykovskiy, de Semalt klantensuccesmanager, stelt dat spam-e-mails voor elke internetgebruiker een gewoonte zijn geworden. De meerderheid van de internetgebruikers ontvangt dagelijks veel spam-e-mails die meestal in de spammap terechtkomen. Dankzij de moderne spamfilters kunnen gebruikers de meeste spam-e-mails elimineren. Men kan zich afvragen wat de bron en het motief is achter deze spam-e-mails. In de meeste gevallen zijn deze e-mails afkomstig van een botnet. Botnets zijn een van de grootste bedreigingen voor de beveiliging van de inherente browser. In de afgelopen tijd meldde de FBI dat in de VS elke seconde 18 computers door hackers werden gecompromitteerd.

Wat is een botnet?

Een botnet bestaat uit vele 'zombiecomputers' die onder controle van een aanvaller zijn, meestal zonder kennisgeving van de eigenaar. Een aanvaller maakt een bot en verzendt deze naar deze pc's. Vanaf hier kunnen ze commando- en controle C & C-signalen verzenden vanaf een server. Een computer die is geïnfecteerd door deze malware, valt niet langer onder de opdrachten van de eigenaar. De aanvaller kan nu een commando uitvoeren zoals een DDoS-aanval op een bepaalde website. De bot vormt de functionele eenheid van een botnet. Vanaf het coderen van deze app gebruikt de aanvaller een zwarte hoed digitale marketing betekent dat het op de computer van een slachtoffer wordt geïnstalleerd. Sommige van de trucs die ze gebruiken zijn onder meer lokaas en switch-advertenties. Facebook-applicaties van kwaadaardige bronnen bevatten bijvoorbeeld meestal geïnfecteerde bestanden. In sommige andere gevallen sturen deze mensen spam-e-mails. Sommige van deze e-mails bevatten Trojaanse paarden, geïnfecteerde bestanden of bijlagen. Nadat de malware op de computer van het slachtoffer is geïnstalleerd, moet de aanvaller een clientprogramma op een externe locatie gebruiken om instructies naar de bots te verzenden. Een netwerk van botnets kan meer dan 20.000 onafhankelijke bots bevatten die een vergelijkbare taak uitvoeren. De aanvaller stuurt de infectie vervolgens naar een command and control (C & C) -server via:

  • C & C to bots: Bij deze methode worden instructies verzonden naar het netwerk van bots en direct aan de server doorgegeven. Het is een verticaal communicatiemodel.
  • Peer to peer. Een bot kan direct communiceren met een andere bot. Dit vormt een horizontale manier om instructies te verzenden en feedback te ontvangen. In deze methode kan de bot-master het algemene botnet besturen.
  • Hybride: Deze tactiek is een combinatie van de twee hierboven beschreven methoden.

Bij het starten van een succesvol botnet kan de aanvaller cybermisdaden uitvoeren, zoals het stelen van uw gegevens. Persoonlijke informatie zoals e-mails en wachtwoorden kan op deze manier lekken. Gewoonlijk vinden creditcarddiefstal en verlies van wachtwoorden plaats via botnetaanvallen. Gebruikers die gevoelige gegevens opslaan, zoals inloggegevens, financiële informatie en online betalingsinformatie lopen het gevaar om door deze hackers te worden aangevallen Source .

November 29, 2017