Back to Question Center
0

Semalt-expert zorgt ervoor dat u de AMP van Google in de marketingstrategie moet integreren - hier is waarom

1 answers:

Accelerated Mobile Pages (AMP) is het open source-project van Google dat het creëren van voor mobiel geoptimaliseerde inhoud voor ogen heeft. Uitgevers zijn de belangrijkste begunstigden van dit project, omdat het in essentie gericht is op het verbeteren van de laadsnelheid van sites op mobiele apparaten. Het is een universele waarheid dat laadsnelheid een integrale rangorde is voor zoekmachines en momenteel een onvermijdelijke zorg in online marketing.

Ivan Konovalov, de Customer Success Manager van Semalt , legt uit hoe Google's AMP invloed heeft op online marketing.

Een site die AMP ondersteunt, heeft twee belangrijke voordelen voor SEO - muesli cereali.

Ten eerste heeft AMP direct invloed op een van de belangrijkste factoren die door Google worden gebruikt: voor mobiel geoptimaliseerde inhoud. In feite zijn er speculaties dat AMP zou kunnen evolueren naar een rangschikkingsfactor, maar dat is nog te bezien.

Mobiel negeren is tegenwoordig een dodelijke zet, aangezien het merendeel van de bezoekers van uw website meer gebruikmaakt van mobiele apparaten dan van desktops. Maar je zou kunnen betogen dat AMP niet de enige manier is om content mobiel geoptimaliseerd te maken. Onthoud echter dat het niet gebruiken van AMP uw concurrenten die AMP gebruiken een voordeel biedt.

Ten tweede krijgt de site een "Snelle" labelaanduiding op de zoekmachine resultatenpagina (SERP). Wanneer een lezer ergens op zoekt, trekt Google een carrousel naar de top van de SERP. Deze carrousel bevat inhoud van sites die geschikt zijn voor AMP. De lezer kan vervolgens eenvoudig op een van de artikelen klikken.

Dit vertaalt zich in verhoogde paginaweergaven, grotere advertentieweergaven en delen, en verbetert uiteindelijk de lezer / publisher-relatie. Verhoogde weergave per carrousel heeft de volgende effecten op online marketing:

  • Hogere klikfrequenties:

Inhoud die wordt weergegeven in de carrousel heeft een veel hogere zichtbaarheid en waarschijnlijkheid dat de lezer doorklikt naar de website. Dit betekent dat de helft van de strijd om bezoekers naar uw site te krijgen al is gewonnen.

  • Verhoogde merkbevoegdheid:

Lezers zijn onder de indruk van de inhoud die is opgenomen in de carrousel, omdat ze denken dat deze van hoge kwaliteit is (waarom zou Google anders het toch bovenaan hun pagina plaatsen?)

Hogere klikfrequenties en meer merkbekendheid resulteren in een hogere advertentiekliksnelheid. Aangezien een AMP-site meer weergaven heeft en betrouwbaarder lijkt dan niet-AMP-pagina's, zullen de lezers meer geneigd zijn op de advertenties te klikken.

  • Verbeterde gebruikerservaring:

Gebruikerservaring heeft een belangrijke invloed op het succes of falen van een online marketinginspanning. Mensen die op hun mobiele apparaten surfen, houden niet van sites die traag laden of hun gegevens opeten. Onderzoek heeft aangetoond dat de meeste bezoekers niet langer dan een paar seconden wachten voordat een site wordt geladen.

AMP vermindert de laadtijd tot minder dan een halve seconde, wat vier keer sneller is dan de laadsnelheid van een niet-AMP-site. Het stelt gebruikers ook in staat om inhoud te bekijken zonder de site te hoeven bezoeken (via de carrousel). Een gebruiker bezoekt alleen de eigenlijke site als hij / zij houdt van wat wordt weergegeven in de carrousel. Hiermee kan de gebruiker mobiele gegevens en levensduur van de batterij opslaan.

Natuurlijk is AMP niet zonder enige negatieve effecten op online marketing. Het werkt niet voor sites van niet-uitgevers. Ook is een CMS vereist dat AMP ondersteunt, wat kan leiden tot een hoger budget. Ten slotte zijn er momenteel geen formulieren in AMP-inhoud, wat betekent dat u geen leads kunt genereren via abonnementen. Dit probleem kan worden opgelost door een upgrade waarmee uitgevers formulieren kunnen gebruiken in hun AMP-geoptimaliseerde inhoud, iets waaraan Google mogelijk werkt.

AMP is tegenwoordig een vrij gevoelige invloed op online marketing en lijkt bij elke ochtend grip te krijgen. Het is verstandiger om te overwegen hoe u het in uw strategie kunt integreren, in plaats van later spijt te hebben omdat u het niet hebt gebruikt terwijl al uw concurrenten het deden.

November 27, 2017