Back to Question Center
0

Semalt legt uit hoe bepaalde landen kunnen worden geblokkeerd voor toegang tot uw site

1 answers:

Als u een website of blog bezit, moet u bekend zijn met het feit dat deze standaard voor alle landen toegankelijk is. Verschillende sites zijn niet relevant voor de mensen in andere staten, dus we moeten niet het aanzienlijke verkeer en bezoeken van hen verwachten. Als u bijvoorbeeld een lokale boekhandel hebt en uw markt bestaat uit mensen uit uw eigen land, hoeft u andere landen de bandbreedte van uw server niet te laten verspillen.

Er zijn diverse redenen waarom de toegang tot bepaalde landen moet worden geblokkeerd. De beste reden is dat uw site alleen de lokale bevolking betreft en niets te maken heeft met de buitenstaanders, dus u kunt Google, Bing en Yahoo ervan weerhouden uw site voor die staten te indexeren. Hier heeft Ross Barber, the Semalt Customer Success Manager, de meest gebruikte methoden besproken om landen te blokkeren:

1. Het .htaccess-bestand

Als u een webmaster bent, weet u misschien dat het bewerken van .htaccess-bestanden op veel manieren van uw site kan profiteren. De legitieme hackers en spammers gebruiken proxies en bot farms om hun taken uit te voeren. Een webmaster kan echter de verdachte IP-adressen blokkeren, zodat hackers geen ondeugende dingen online kunnen doen. Uw .htaccess-bestand groeit waarschijnlijk naar duizenden regels tekst als u de ongewenste landen blokkeert. Hiervoor hoeft u alleen maar een specifieke code in het .htaccess-bestand te plaatsen, en de code is:

Bestelling Weigeren, Toestaan ​​

Weigeren van 1.1.1.1

Weigeren van 2.2.2.2

Weigeren van 3.3.3.3

2. Gebruik het hostingbedrijf met blokkerende services

U kunt de hostingservice gebruiken die verschillende landblokkeringsdiensten biedt. GoDaddy is het enige hostingbedrijf dat deze service tegen redelijke maandelijkse prijzen aanbiedt.

3. Kale metalen

Een kaal metaal, ook wel VPS genoemd, is het apparaat dat u kunt gebruiken om de ongewenste landen te blokkeren. Van de softwarefirewall tot de hostingservice en het bedieningspaneel, het onbewerkte metaal brengt alles in uw handen. Drie opvallende bare-metal-opties die u kunt gebruiken zijn DigitalOcean Droplet, Rackspace en InMotionHosting. Google hun namen en details controleren.

4. Gebruik uw cPanel IP-blokkers

Het hostingbedrijf dat u gebruikt, kan u helpen de IP-adressen via het bedieningspaneel te blokkeren. U kunt rechtstreeks contact met hen opnemen en hen vragen een IP-blocker op uw cPanel te installeren, zodat u de IP's van de landen waar u geen verkeer van wilt ontvangen kunt blokkeren.

5. Geoblocking of Geo-beperking

Met geo-beperking kunnen we de landen selecteren waarvan we de toegang willen beperken. Door de witte lijst of de zwarte lijst van die landen te configureren, kunt u gemakkelijk de levering van uw webcontent regelen via Amazon CloudFront. Akamai is een andere optie om mee te gaan. Als u de CDN uw webinhoud laat bezorgen, moet u zich zorgen maken over het zinloze gebruik van uw bandbreedte. Besteed aandacht aan de Geoblocking-services en zorg dat alles perfect verloopt.

6. Apache-modules

Als je de Apache-modules hebt, hoef je het .htaccess-bestand niet met veel regels met IP's te vullen. MaxMind biedt ons de gratis database die we kunnen gebruiken om ongewenste of verdachte IP's te blokkeren. De GeoLite2 is de beste optie om mee te nemen en is gratis Source .

November 29, 2017